Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De szerintem vegyél egyet bontottan, úgy nem olyan horror, sokan hirdetnek itt rotax 123-hoz alkatrészt.
Az új az 12ezer az italmondonál, gondolom az nem játszik...
Szia!
Feltehetnél egy képet róla és akkor többet tudnánk mondani!
üdv
üdv! sajnálatos módon az említett kuplung csavar menete a mai motorozásban átszakadt.valószínű ezért is volt baj már a multkor is mert már előttem valaki elnyalta.. mit tudtok ajánlani? elég ha vágok egy ujj menetet asszem eddig 6 os volt benne,talán egy 8as menet megoldaná?vagy valami jobb ötlet? esetleg vegyek bele újat?
légyszi segítsetek!
köszi
szia!
http://sportmotor.hu/motoros_f...
16580. hozzászólás
pont neked válaszolt...
Sziasztok!Rotax123 nál nem tudgyátok beálitást ellensuly jelzéseit,hogy beállitani?A jelzésekre gondolok.Köszi
Nincs mit, örülök hogy sikerült!
Ma délután állítottam a kuplungon az általad említett csavaron és láss csodát jó lett! mégegyszer köszi a tippet!
örülök hogy van egy fórum ahol végre lehet használható tippeket találni...

Respect!
hálás köszönetem!holnap meg is probálok álítani rajta hátha csak ennyi lessz a baja.köszi mégegyszer!
http://laverdaman.co.uk/aprili...
nem szükséges olyan célszerszám, mint ami az első képen van...
de mindjárt küldök képet a rotax 123 service manualból csak megkeresem, úgy érthetőbb lesz
Szia!
Hát figyelj, ha belegondolsz, ha a lamella fogyott volna el, akkor csúszna a kuplung...
Azt a felső csavart a kormányon, állisd minimális holtjátékra, nem azt kell basztatni
lent a dekni közepén van egy műanyag csavar, na azt kitekered, az mögött fogsz látni egy anyát és egy az anyában egy sima hornyos fejű csavart.
na a kontraanyát fellazítod és beljebb tekersz a hornyos fejű csavaron, kontraanyát meghúzod
ha túl sokat tekertél be akkor csúszni fog a kuplung akkor kicsit visszább tekersz...
Sok sikert!
köszi szépen az infót amugy elöbb megnéztem és tényleg a blokkba volt ütve a rotax 123. és lenne még egy kérdésem. sajnos azt kezdem érezni hoigy a kuplung nem emel ki rendesen.a bovden természetesen feszes minimális holtjátékkal van és ha kifeszítem a bovden állító csavarral a bovdent (0 holtjátékra) a kuplungkarnál akkor ha behúzom a kuplungot nem birom a kart a markolatig huzni mert elötte bekoppan mintha belül a kuplungnál(blokk) nem engedné valami(ekkor sem emel ki rendesen).elképzelhető hogy lelazult valami csavar benne vagy esetleg tényleg a kuplunglamella fogyott el? olajszint megfelelő. ja! és ha lemella baj akkor kb mennyi az új és ha nem is ujat veszek de ferodoloztatni lehet e?elöre is köszi!
Szia!
Az összes RX gyárilag berúgós.
Az önindító helye azért van rajta, mert az AF1-ekbe, korai RS-ekbe is ezt a blokkot szerelték.
Elméletileg lehetne rá rakni önindítót, és az RS-re AF1-re is berúgót, szóval ez keverhető-kavarható összevissza...
Egyébként meg a motorszám mellett van beleöntve, hogy rotax 123...
szeretném megkérdezni hogy hogyan lehetséges az hogy az én rotax 123-mas aprilia rx-em (93-mas) miért berúgós és miért van benne gyárilag a hely az önindítónak? lehetséges hogy ez nem is a 123-mas?

köszi
AZÉRT EZ IGY NEM EGÉSSZEN IGAZ,A MUNKAHEJEM 20 KM re van naponta lefordulok 40 km---tebböl csak 15 a homok!ha normálissan mész nem dobod az arcot akkort nincs baj!
Minek fizessen feleslegesen büntetést ha pár nap múlva már szabályosan közlekedhet?!
gondolom ti nem közúton használjátok a gépet ezért nincs jogsitok se.
Hali
Továbbra is elado Rotax 123 alkatrészek a lendkeréken kívül és a dugo hajtókaron kívül minden hibátlan benne eladó alkatrészenként ill egyben is elvihető az egész motor.
Rengetek alkatrész van akit érdekell az dobjon egy emailt.
Dakartothz@freemail.hu-ra
Nem benzinnel megy?minketlátnál,,,,,650 dominátor-tuareg,aszt gó,papir semmi,
ÁÁÁ eszem elmegy... Összeraktam végre a dögöt erre szólok anyámnak adja ide a biztosítási szelvényt hagy tegyem be a forgalmiba (oda adtam neki hogy fizesse be a többi számlával) Erre közli hogy nem fizette be mert csak állt a motor és akkor meg minek. Hát azt hittem felrobbanok, kész a gép mennék nyomulni összeissza erre nem lehet és ráadásul köthetem újra mert kifutottam az időből.
Na de így már tudnék csatlakozni én is a Tuareges talihoz ha még nem volt...
uj ék,uj gyürük,uj olaj,és megy mint a szellö
engem érdekelne a dob.
dakarz merre laksz?
ok
Hali!
Ha mást nem állítottál el (pl.:alaplap) akkor belerakod az új éket, rá a lendkerék, azt uzsgyi
Hali
van egy fölös hátso gyári aprilia dobom
5 ezer forint akit érdekell az dobjon egy üzit