Egy jótanács, bár a Te dolgod! Ha nagyobb gépet akarsz venni akkor rendszámosat vegyél és amíg nincs jogsid használod 50-es ként! Csak azért mondom mert már egyszer én beleestem ebbe a hibába és ugye jobb a jardokkal a békesség!
Ezzel én is tisztában vagyok, igazad is van! De ha valaki használt motort vesz ezt számításba is kell vennie! Pláne igy ilyen idős motornál! Attól még elmondhatja, hogy megszorult, meg ez meg ez van vele, de működik és így jobban el tudja adni! Ahányszor én is vettem motort mindig volt rajta mit javítani, ugye ha nincs pénze az embernek muszály beérni használt motorral! Mondjuk ezzel sokan így vagyunk, pont neked mondom
Viszont ezt a mentalitást ne nagyon hangoztasd. Nem bántásképp mondom de ha lenne az emberekbe egy kis becsület akkor nem csinálnak ilyet. Gondolj bele hogyha te megvennél valami motort amire hosszú ideig gyűjtögetsz és kiderül hogy egy szar és a fél belsejét cserélni kell akkor sírva fakadnál. Lehet én vagyok a hülye de én minden motoromnál elmondtam minden hibáját a motornak, elmondtam mire figyeljenek és szerintem ez így korrekt.
Bornout: Ez a motor eredetileg 50es és 70es polini van rajta? Mert ha igen én megpróbálnék venni egy 50 es dugószettet meg hengert, mert biztos van hogy valaki rárakja a70est aztan megmarad az 50es alkatrésznek. Így akkor a motor is egyben van, megyis meg minden.
Mégegyszer ebből Pityu nem szeretnék konfliktust de szerintem ennek így kell működnie.
Kizárt dolog hogy annyit ráköltsek! Mindenképpen eladom csak vmit kéne kezdeni mert így korrket áron nem tudom eladni
Aztán vmi 125ösre fogok gyűjteni arra szívesebben is költök!
Egérből nem tudom ugy kiszedni a mikrokapcsolót hogy utána rátudjam forraszttani a 2 drótra, mert mikrochipen van. vmi ötlet? vagy valahol be lehet ezt szerezni?
csúnyán offon van az a henger, sztem perselyezés lesz a megoldás,az oan 20-30pénz+ dugo ,az is itt körül van... de ha szétvézel 40-50körül vannak neten hasztnált polinik..
Az első féklámpánál lévő mikrokapcsoló előszeretettel mondja fel a szolgálatot. Valószínüleg esetedben is ez történ. Valami régi egérből vagy valamiből szedd ki a régit és akkor jó lesz.
Van egy kis probléma a mocimmal. A féklámpa csak akkor működik ha a hátsó féket húzom, ha az elsőt akkor semmi. Mi lehet a baj? Gondolom egy izzo-n, egy biztosítékon van? Valami kábelezés lehet a baja?
Nicasil-os hengert csak a felkenődött alu eltávolítása céljából szokták hónolni, tehát mély karcokat nem tüntet el, mivel ezt a kemény bevonatot (Nikkel-Cardnium-Silicium) elektrolízisel vagy gőzöléssel viszik a felületre és a bevonat igen vékony (néhány mikron).
Szia! Itt a környéken ahol lakom legközelebb Balassagyarmaton csinálnak Nicasilozást, ide hordják pl. a négyütemű fűnyírómotorokat is ilyen célból. Egyik haverom 50-as Aprilia RX-ét 30000-ért Nicasil-ozták újra (csak maga az eljárás).
Tegyük pöppet tisztába Nicasilos hengert lehet hónoltatni, fúratni nem lehet. A hónolást szinte minden gépműhelyben meg tudják csinálni ára olyan 500-2000Ftig változik. Újranicasilozás 60 000Ft körül van. Nagyon kevés ember foglalkozik vele. Angliában csinálják és még nemtom hova szokták kiküldeni mo-ról. ?Aszalósék? szoktak talán ilyet intézni. A perselyezés sem rossz, ha normálisan megvan csinálva. Lehet fúratni, ha vmi gáz van. De lehet használt hengert is venni.
Lehet hónoltatni is de akkor újra kell Nicasil-oztatni, ami 30000-körül van, olyan motornál éri meg amire 100000-es nagységrendű egy új henger. Meg kell pontosan érdeklődni, hogy mi mennyibe kerül és ez alapján kell mérlegelni.
Bornout: Ez a motor eredetileg 50es és 70es polini van rajta? Mert ha igen én megpróbálnék venni egy 50 es dugószettet meg hengert, mert biztos van hogy valaki rárakja a70est aztan megmarad az 50es alkatrésznek. Így akkor a motor is egyben van, megyis meg minden.
Mégegyszer ebből Pityu nem szeretnék konfliktust de szerintem ennek így kell működnie.
Aztán vmi 125ösre fogok gyűjteni arra szívesebben is költök!
Van egy kis probléma a mocimmal. A féklámpa csak akkor működik ha a hátsó féket húzom, ha az elsőt akkor semmi. Mi lehet a baj? Gondolom egy izzo-n, egy biztosítékon van? Valami kábelezés lehet a baja?
Nézd meg a www.vatera.hu
Ott lehet találsz hengert!
Oké IGAZADVOLT!
Mégegyszer köszönöm a segitséget!
Én ennyi lehetőséget látok.
Üdv: Pisti