Hallod ezt próbáld egyszer megmagyarázni egy 84 éves embernek. Nem fogod tudni, én már próbáltam egy párszor. Nem akarja kicserélni. Gondolj bele, hogy hasznalsz egy motort közel 40 évig utánna mar nem tudsz változtatni.
huhh 84 éves és még megy vele? :O az enyémek is öregek már, sajnálom öket de nekik is muszály igy tenni. nem elég a nyugdijuk, de ennyire még nem öregedtek meg...
viszont a helyedben én megprobálnék beszerezni vmi ujabb simot vagy ilyesmit amit megcsinálnál neki ugy h kisebb veszéllyel menjen....
Egy vele a probléma. Nagyapám fia, aki az én keresztapám, 16 éves korában egyszer ellopta ezt a motort nagyapámtól, és kimentek jaszgarizni a haverok elé. Ez olyan 1983 körül volt. Aztán az lett a vége hogy egy kétsávos úton be akart fordulni a menetirany szerinti bal oldalra és elkezdte megelőzni egy autó. Nagy szerkezeti kár nem keletkezett benne, de muszaály volt az egész motort újra festeni. Ugyhogy az eredeti állapotát nem tudom mar megőrizni, de kitűzhetem célnak azt hogy szebbé varázsolom, mint ahogy a gyárból kijött. Meg nagyapám nem ugy tekint erre a motorra mint kuriózumra, hanem mint munkaeszköztre. Ő ezen hordja a permetezőt, és ha ugyvan akkor felköt rá 3 zsák mákot. Szal egyszer eljön az ideje hogy szépen megcsinaljam. A motorjával hál istennek semmi baj sincs, mert alattam én 110 kg vagyok megy 75 öt. Élmény vele motorozni. Amugy nekem volt egy ugyanilyen starom amikor anno 9évesen elkezdtem motorozni, csak el kellet adni mikor kellet a pénz az újra. Nagyon bánom hogy eladtam, de mostmar mind1 mert azóta palacsintára törték. De azt biztos hogy ezt a motort nem fogom az enyészetnek adni. Meg lassan a nagyfatert is le kell szabályozni rólla, mert az öreg már 84 éves, és múlkor a 40es táblánál 70el megy előttem. Szal nincs félelem érzete, és a reflexei mar nem olyanok mint régen.
Hihi hasonló mifelénk is van : http://bikepics.com/members/tr... Csak apa kapta újonan, 1976-os, rendszámos "nagymotorként" ment sokáig, aztán kismotorvizsgát kapott (hivatalosan beütötték a CM50-et, leáttételezéssel érték el a kívánt sebességcsökkenést, amelyet fogaskerekeket a vizsga után száműztek róla ) és így használta a nagypapám. Mindössze 22 e km-t futott, azonban a motorja rendesen csörög, dugattyú tört is benn egyszer. Azonban légy óvatos! Ha gyári minden ezen a motoron, akkor kár hozzányúlni! Ha a motorja rossz, javítsd meg! És a kipufogót krómtisztítóval kezeld sűrgősen, mielött a rozsda elhatamasodik rajta! Én úgy vagyok ezzel a simsonnal, hiába kopott, véletlenül sem festjük újra! Jó, a sárvédők már lettek fényezve, az ülés áthúzva (ez nem látszik a képen, mert egy takaró van rajta, barna valódi bőrrel huzatta át nagypapám), egy-két bowdent cseréltek, de azok is megvannak, és ugye ez is fehérházas bowdenes, első indexbúrákat cserélni kellett, mert felborult (érdekes, hogy nem olyan a búra, mint a gyári, ennek előről kell ebcsavarni a csavarokat, ami búrát adtak, annak hűtulról, így ki kellett fúrni) amúgy minden eredeti. A ráfok aluminiumból vannak, nem mint az újabbakon. sajnos a telószárakon lepattant a króm itt-ott, köpik az olajat tisztességesen... Én így vigyázok rá... És be kell kerülnie a személyes múzeumomba a saját simson, az aprilia, és a Hyosung mellé :) Hja, és egyszer reméelm egy RSV mille is csatlakozik :)
Hali,igen úgy néz ki hogy már eladó?A srác hétvégén jön haza,aztán majd csak 1 év múlva.Úgyhogy én fogom árulni,visszakerül hozzám.Hétvégén beszélek vele meg áthozom a mocit, és értesítlek.Jó igy :)
Én úgy gondolom hogy oyan 130 ezerből szépen meg lehetne csinálni. Márcsak azért is mert minden megvan rajta. Csak szét kellene szedni, aztán szinterezgetni krómozni csapágyakat cserélni, meg akkor már tutira a blokkot is megcsinálnám. Egyszer eljön az ideje.
érdekel, meg tudnád mondani hogyan tudok vlee kapcsolatba lépni? hibája van neki amiröl tudnom kell? szivesen beszélgetnék vagy veled vagy majd a mostani gazdájával, a lényeg h olyan motorom legyen ami erös azért, ezért kelene valami ilyen, ha kell rákölteni inkább költök addig amig nem rug az egekbe a felujitási költség :)
viszont a helyedben én megprobálnék beszerezni vmi ujabb simot vagy ilyesmit amit megcsinálnál neki ugy h kisebb veszéllyel menjen....