Hello mindenki! Azzal a problémával fordulok hozzátok, van egy aprilia sr50 es robogóm és a kipufogó nagyon kormoz és olaj csöpög belőle v mi?mit csináljak?a benzin levegő keverék aránya a rossz vagy az olajadagolást kéne megváltoztatni?azzal az a baj h nem állítható az olajpumpa! köszi a tanácsot
akkor erre a 125/50 re az a megoldás hogy szépen szabályosan, nem feltünösködve meni a városba, és ja megállít a rendőr nem tudsz semmit se én így vettem.... nemlátom rajta hogy 125, ez sose 125 meg stb.. szal teszem a hülyét és nyugodtan megyek
Node figyu!
Egy fontos dolog van, ne ismerd be, hogy 125-ös! Mert akkor meg is kapod a feljelentést! Amúgymeg ha 60 nál nemnagyon mész gyorsabban városba, meg szabályosan, nem erőszakosan közlekedsz, nemnagyon tudnak mit kezdeni veled....
Lakott területen kívül meg már őket se érdekli annyira a sebesség!
Egyszer pont egy rendőr mondta, hogy lakott területen belül ne,(mert ugye emberek épségéveléletével játszol...) de kinn ők se ellenőrzik, és veszik olyan komolyan.... -gondolj bele, ha kifut eléd egy gyerek.... még ha 50-el mész is elütheted, és sose bocsájtod meg magadnak, ha gyorsabban mész, pedig pláne!
trake full igazad van, de sose lehet tudni hogy milyen rendőrt fogsz ki... lehet h jó napja van lehet hogy nem ez mind a szerencsédtől függ.... én pl fosok tőlük... mert ugye 125/50 de eddig még hálka istennek nem állítottak meg.... mondjuk városban általába 40 el megyek és nagyon kis fordulaton.. nem akarok feltűnösködni
hihi nálam ilyen baj nincs, mert nemnagyon vagyok oda az ilyen optikai tuningért, így nemizgat, hogy azért kötöszködnek :)
Mindenesetre egyre többektől olvastam, hogy betesznek az eredeti lámpabúrába ilyen belső térbe való izéslámpát, olyan picit.. Na attól a hátamon futkos a hideg, mert a szokásos, a többi le van szarva és jól látok, az mindegy, hogy aki szembejön meg megvakul....
hééé trakee ez mind igaz...ezzel én is igy vagyok...én nem kekeckedem a rendőrökkel...nálam minden rendben ...és én nem szidom őket...okom nincs rá férre értés ne essék..de pl. felénk elég kötözködősek/az mien dolog h beleköt az angel-be, mikor örülünk h végre jo lámpa van az autoba és veti a fényt rendesen meg nincs beszürkülve...meghogy kaptunk egyáltalán bele, a cigók meg ott cirkálnak el mellettünk törött lámpa, meg neonos autoval...azzal meg nem csin semmit!!!mennyen a sunyiba az ien.../
Egyébkéntmeg én javaslom mindenkinek, hogy próbáljon meg kultúráltan közlekedni, és akkor nem cseszegetik a rendőrök! Tudom, sokan csak szidják őket, de ők is emberek, köztük is van paraszt, és normális... Ez független a fogalalkozástól... És ha te úgy viselkedsz vele, hogy "én vagyok a májergyerek, haggyábékén" akkor miért csodálkozol, ha megmutatja, hogy mégsem így van...
+elgondolkodhatna midnenki azon, hogy egy ilyen lelépek a rendőr elől, meg vagánykodom vele szemben dologgal mennyit árt a motorosok megítélésén.. . Lehet, hogy ő 1-2 év múlva átül autóra, de ami kárt okozott, már ottmarad...
És baromira úútáolm, mikor megállítanak, és úgy beszélnek velem, mint valami utolsó bűnözővel, -holott van jogsim, rendszámom, műszakim, biztosításom, nem kopott a gumi, jó műszaki állapotban van a motor, - és mindezt azért, mert elöttem pár tizenéves suhanc szórakozott velük, és általánosítanak... És én megálltam, na most jó alaposan leellenőrizzük.. Beszólnak, nem köröznek-e, felrják az adataim, úgy, hogy mikor kérdezem, mit irogat, (elvégre nem csináltam semit) csak aztmondja nyugi, majd elmondom....
nya szasztok most értem haza a farsangi bálból kersztfiamé volt ...ninjának öltözött be....sok kis cuki gyerkős....jah visszatérve a tegnapi témához:persze csak domborítok oszt mehetek is tovább, kivétel ha nő a rendőr is, egyszer majdnem megbüntetett, az volt a szerencsém h észrevette apám haverja h ki vagyok és mondta a nőnek h engedjen tovább.... nem volt a gyerekülés betéve mert siettünk és nagybátyámék kocsijában maradt...szerencsém volt...ezek a női zsaruk non tudnak szívózni...jah nekem is elkezdik egyszer ez tuti nem 125ccm, hanem 600-as, mondom de nézze már meg h nem ...
sziasztok sztem ne azt irjátok rá hogy 50 hanem hogy 49cm nekem is az van azt a 124 ccm ből valahogy kitudják marni nekem is ugy van dt n:) és kifele domborodik...:):):)
hát jah, nagy valószínűséggel elhinnék, de azt úgy kell, hogy mondod nekik, hogy a hengeren is ottvan hogy 50es megnézi és télleg sztem tovább nem kérdezősködne.....meg bevinni és átnézetni nekik úgyse érné meg.....gondolom hogy az sok zseton lehet, azt meg ők sem akarják
nah látom emgy a téma
bazz, msot jöttem haza moccozásból, már majdnem itthon voltam, erre rendőr szépen bevágott elém, és megállított jogsi, motor papírja, meg biztosítás egyetlen baj az volt, hogy a biztosításon 2006-os évszám volt, de mondtam, hogy még nem kaptam meg az újat és el is hitte bár ez igaz..........
jah és nem akarták elhinni, ohgy 50ccm-es, körbejárták, megnézték a hengert, de mivel nem találtak semmi így ennyi volt jah, és a kormányommal utána majnem meghúztam a kocsijukat
Szerintem egy "50 ccm" levonó sokkal olcsóbb... a legtöbb rendőr hülye az ilyesmihez ha meg nem akkor nem a tank méretéből fognak kiindulni... (hisz ott van a hengeren hogy mi a pálya) Szóval ez sztem csak pénzkidobás lenne... de te tudod...
na,tegnap este se csináltam meg az etx et,nem volt kedv
na de maj most délután egy enyhe cross érzet van betervezve ,de most többen megyünk,és viszek kötelet
Csatlakozok a tegnap esti témához ...én 3 évig mentem a szimoval jogsi+biztosítás nélkül, párszor megmentett, vagy a tó körüli út..teli kis, lezárt ucccccával, vagy néhány földút... ...és ecccer se kaptak el.....nyáron, papucs, fürdőgatya, se bukó se jogsi semmi, és akkor is megléptem, utánna nagy lazán elmentem fürdeni a tóra utánna haza
Tanulság: nem az a lényeg mennyi ccm ed van, hanem mennyi eszed a meneküléshez.
Egy fontos dolog van, ne ismerd be, hogy 125-ös! Mert akkor meg is kapod a feljelentést! Amúgymeg ha 60 nál nemnagyon mész gyorsabban városba, meg szabályosan, nem erőszakosan közlekedsz, nemnagyon tudnak mit kezdeni veled....
Lakott területen kívül meg már őket se érdekli annyira a sebesség!
Egyszer pont egy rendőr mondta, hogy lakott területen belül ne,(mert ugye emberek épségéveléletével játszol...) de kinn ők se ellenőrzik, és veszik olyan komolyan.... -gondolj bele, ha kifut eléd egy gyerek.... még ha 50-el mész is elütheted, és sose bocsájtod meg magadnak, ha gyorsabban mész, pedig pláne!
Mindenesetre egyre többektől olvastam, hogy betesznek az eredeti lámpabúrába ilyen belső térbe való izéslámpát, olyan picit.. Na attól a hátamon futkos a hideg, mert a szokásos, a többi le van szarva és jól látok, az mindegy, hogy aki szembejön meg megvakul....
+elgondolkodhatna midnenki azon, hogy egy ilyen lelépek a rendőr elől, meg vagánykodom vele szemben dologgal mennyit árt a motorosok megítélésén.. . Lehet, hogy ő 1-2 év múlva átül autóra, de ami kárt okozott, már ottmarad...
És baromira úútáolm, mikor megállítanak, és úgy beszélnek velem, mint valami utolsó bűnözővel, -holott van jogsim, rendszámom, műszakim, biztosításom, nem kopott a gumi, jó műszaki állapotban van a motor, - és mindezt azért, mert elöttem pár tizenéves suhanc szórakozott velük, és általánosítanak... És én megálltam, na most jó alaposan leellenőrizzük.. Beszólnak, nem köröznek-e, felrják az adataim, úgy, hogy mikor kérdezem, mit irogat, (elvégre nem csináltam semit) csak aztmondja nyugi, majd elmondom....
vagy nemtom...
rendőr a tiedről nem akarja elhinni,h 50es? ak a zenyémhez mit fog szólni?
bazz, msot jöttem haza moccozásból, már majdnem itthon voltam, erre rendőr szépen bevágott elém, és megállított jogsi, motor papírja, meg biztosítás egyetlen baj az volt, hogy a biztosításon 2006-os évszám volt, de mondtam, hogy még nem kaptam meg az újat és el is hitte bár ez igaz..........
jah és nem akarták elhinni, ohgy 50ccm-es, körbejárták, megnézték a hengert, de mivel nem találtak semmi így ennyi volt jah, és a kormányommal utána majnem meghúztam a kocsijukat
na de maj most délután egy enyhe cross érzet van betervezve ,de most többen megyünk,és viszek kötelet
Csatlakozok a tegnap esti témához ...én 3 évig mentem a szimoval jogsi+biztosítás nélkül, párszor megmentett, vagy a tó körüli út..teli kis, lezárt ucccccával, vagy néhány földút... ...és ecccer se kaptak el.....nyáron, papucs, fürdőgatya, se bukó se jogsi semmi, és akkor is megléptem, utánna nagy lazán elmentem fürdeni a tóra utánna haza
Tanulság: nem az a lényeg mennyi ccm ed van, hanem mennyi eszed a meneküléshez.