Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

trakee-hogy te mennyi mindent tudsz .....srácok láttam már egy páran beregeltetek az oldalamra...
az az üres jelző
Skacok az minek a vissza jelzője ami a fordulatszám mérő alatt van?
Egy zöld visszajelző!?
Nekem azzal kezdte, hogy tavaly utolsó mászkálásoknál melegen nem akart elindulni, olyan nincs szikra tünettel (mondjuk meg nem néztem, mert némi reszelés után beidult, és azért tankot felhajtani, meg szerelgetni nem nagyon volt kedvem) majd idén, mikor először előszedtem 5 hete egyszercsak lehörgött, megállt. KIszedtem a gyertyát, semmi szikra, másikkal sem, tapogatom, hogy megráz-e a trafónál gyújtókábel nélkül, nagyon picit csipkedett, de alig lehetett érezni.

Ellenőrizhetedúgy, hogy fogsz egy multimétert, széthúzod a csatlakozókat, és:

Állórésznél:

zöld-fekete 170 ohm+-1%
fekete-állórész (gondolom test) 0,5 Ohm
zöld-piros nem mérhető semmi
piros-fekete nem mérhető semmi
kék-kék (vagy citromsárga-citromsárga attólfügg mikori) 0,3 Ohm
kék (vagy citromsárga) -fekete végtelen

A kék/citromsárga vezetékből kettő van, azért nem biztos a színe, mert két verzió volt. Két ilyen vezeték van, megkülönböztethetetlenek, de mindegy is, mert a töltés váltóárama jön rajtuk.
És az nem hiba, ha eltér a mért érték a megadottól, pl 0,3 Ohm helyett van 2, ha hibás, akkor ott is fogsz ellenállást mrni, ahol nemkéne, hogy legyen!

A trafón pedig ezeket kell mérned:

piros-narancs: 0,5 Ohm
piros-fekete : nem mérhető
zöld-fekete: nem mérhető
narancs-fekete : nem mérhető
fekete-gyújtókábel : 2,2 kOhm +-20%

Viszont sajnos a trafó esetében ha ezek az értékek stimelnek, az sem jelenti teljesen biztosan, hogy jó.

Viszont jó hír, hogy ha kiméred, ami jónak tűnik, azt kipróbáűlhatod egy másik motoban 66,66% -os biztonsággal :) Ugyanis 3 szerelőből kettő szerint nem lehet semmiféle baja tőle, egy szerint előfordulhat :)
Joo reggelt!

Elissa vagany az oldal.
Fireball. MOst hogy visszaolvasgattam eszembe jutott, hogy már nekem is mondták h az Apriliánál gyakori a TRAFO hiba. De az enyémen a szikra jó helyen jön ki!
ne feledd,holnap neked is suli
na mek
cső
francokat...
na bealutt mindenki?
Már regeltem, de az email-t csak holnap várom meg
Jóóó
Nya de léptem....mindenkinek további szép estét...by
jah és én vok az 5012. és a 12egyik szerencse számom ...
ZSEAR
Szasztok srácok!Ezennel nem várok tovább megnyitom az oldalam...de ne várjatok tul sokat mert még non gyatra...szoval elég kevés dolgot sikerült eddig megvalósítanom abbol ami tervbe van...szinte semmit...csak már gondoltam bedobon nem várok...és majd folyamatosan dolgozom rajta... A cím: www.apriliaclub.gportal.hu
5500 HUF asszem laírtam a kódszámát csak nemtom hova tettem...
Nah sztem lassacskán én is megyek aludni... jo8
Széles utat
a zárt (gondozás mentes) is savas ... mármint nekem mutatott olyat a fickó de azt mondta hogy zseléset fölösleges vennem mert hogy sokkal drágább és nekem elég a gondozásmentes...
5 egy savas aksi, de nincs annak semmi baja, jó az, nem kell zselés
thx
nah, de télleg megyek már....
bye, jo8 all
széles utat!
Nah én léptem! Jó8 Széles utat! Maxi grt
Szerintem is ugyan olyan.
jaja, ezt msot megnyertem jeeeee
full happy vok
Pedig 1 időbe ment
És 1-el lemaradtam
Lehet h 5000.