Hy all!! Ez a berúgókaros dolog sztem a 125-ös gépeknél nem akkora dolog, de ha egy 600-as 1 hengeres gépen beszarik az önindító akkor azzal vigyázni is kell ha rugdosod, nehogy bokatörés legyen belőle
Hát én örülök az önindítónak... mert xl-en okés volt a berugokar, de mire azt a kissé lezuzott mzt berugtam vizsgán...pfff...alig akart elindulni...no meg az ürest se akarta venni sosem...hogy utáltam .....de nekem is cseszekszik az aksi ugyh sztem tavasszal csereszavatos lex ....
loveim
megvan má mi baja a tiednek? ma kimentem,h mivan vele,csapatok 1 kört,de baszik benindulni..kivettem a gyertyát,rugtostam,és ha megfogtam a gyertyát,és erősen megrutgam,ak kicsit megrázott,de ott ahol kéne,semmi szikra..vhol áthúz a szikra,vagynemtoom...
szimón meg kilyukatt a tank,meg lerobbant a kipufogó beszart a gyertya,jöttem haza,durogot,,és ha adahúztam ,és viszaengettem,ak nagy durranás,aztán 1× levitte a kipuff végét
hááát....életem első motorja, ezen tanultam meg, még vagy fél éve van csak nálam már az utódja ki van nézve, egy Yamaha tdr 125-ös, csak ahhoz kéne 240ezer....és ezt a moccot meg nem akarom eladni de ha minden igaz nyáron a melóból, összejön a másikra a lóvé
ha nem akkor maj pár év mulva egy nagyobbat
azé ak is 1× űb berugni ,mint betolni... főleg monyuk ,ha a sártenger közepén vagy,és önerőből megse tod tolni..ak rárugsz,2be kettes, 10ezer ford,kkuplung ki,oszt má jösz is a hatalmas fosból aztán ha a köv fosba beázik a gyútáso,elkezd durrogni,és meg áll,ak ,má rughatod,tolhatod,akármit csinálhatsz,ne kép se hang
köszi, jó étvágyat neked is a zselés akkis szerintem nem annyira drága, én 3000ér vettem és az azóta is jó....
szerintem nm rozsdás amúgy a cuc annyira bár a lendkereket nem szoktam olajozni
jah, és nekem akkor se kell berúgó kar ha más nem, betolom, úgyis csak 50ccm-es, 1méter alatt betolom
Hát igen nekem is volt hogy jól jött volna a berúgó kar... az enyém is csak önindító... de van egy olyan problemem hogy ha kb 2 hétig nincs beindítva a motor akkor annyira legyengül az akksi hogy ha elsőre nem indítja be akkor már nem is igen fogja... nem bírja tovább tekerni... ki akarom doobni ezt az akksit és venni egy zártat (nem zseléset me az k.rva drága) hátha az megoldja a problémám...
amúgy a 123 asra nem is lehet tenni berúgót?
na jah.....úgy néz ki, hogy igazad lesz.....leszedtem az oldaldeknit, megnéztem és sáros is meg vize is volt......mivel nincs lendkerék leszedőm, így ki se tom pucolni.....de legalább mostmár sejtem hogy mi lehet, és köszi
HA forog az önindító, akkor biztos nem a beázás a hiba! Sokkal valószínűbb, hogy tök száraz a bendixed tengelye, és szorul rajta a súly, ezért nem akar rendesen engedelmeskedni a tehetetlenségének, és kicsabódni, neki a fogaskoszorúnak! Szerintem le kellene szerelned (sajnos le kell enni hozzá a lendkereket-legalábis 123-asál- amihez kell lendkeréklehúzó + lendkeréklefogó) és kiszeded a bendixet, lepucolod, megzsírzod, hogy könnyen mozogjon, és szerintem többé nem lesz baja!
Hja de melyik? Mert van itt RK lánc, az elég jó minőségű, azt javaslom (még "O" gyűrű nélkül is, de a 100 szem neked kevés! Pontosan nem tudom, az AF-1 hez kell 106 szem, szerintem az RX hez max 108-110 MEg van valami AFAM lánc ez a márka számomra ismeretlen, az 4700 Ft
Az 520-as lánc jó, alu lánckereket ne vegyél, mert az versenygépre való, és általában egy verseny egy lánckerék, szóval acélt vegyél előre-hátra!
DE figyu! MEnnyi ideig akarod használni ezt a motort? (hány km) mert ez az "O" gyűrű nélküli lánc nem fogja túl sokáig bírni...
Bár asszem befejezem, úgyis hiába próbállak meggyőzni, majd a saját hibádból tanulsz!
megvan má mi baja a tiednek? ma kimentem,h mivan vele,csapatok 1 kört,de baszik benindulni..kivettem a gyertyát,rugtostam,és ha megfogtam a gyertyát,és erősen megrutgam,ak kicsit megrázott,de ott ahol kéne,semmi szikra..vhol áthúz a szikra,vagynemtoom...
szimón meg kilyukatt a tank,meg lerobbant a kipufogó beszart a gyertya,jöttem haza,durogot,,és ha adahúztam ,és viszaengettem,ak nagy durranás,aztán 1× levitte a kipuff végét
ha nem akkor maj pár év mulva egy nagyobbat
szerintem nm rozsdás amúgy a cuc annyira bár a lendkereket nem szoktam olajozni
jah, és nekem akkor se kell berúgó kar ha más nem, betolom, úgyis csak 50ccm-es, 1méter alatt betolom
amúgy a 123 asra nem is lehet tenni berúgót?
de szar,h nincs berugo kar ugye?
DE figyu! MEnnyi ideig akarod használni ezt a motort? (hány km) mert ez az "O" gyűrű nélküli lánc nem fogja túl sokáig bírni...
Bár asszem befejezem, úgyis hiába próbállak meggyőzni, majd a saját hibádból tanulsz!
csőcső
na maj holnap
csőő
Széles utat!