Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Skyton, én már csináltam ilyet, vagyis amiben nem volt beleraktam.
Ide kell még egy fogaskerék, (képen) amit az hajt meg amin van a racsni egyik fele. Egy közbetét fogaskerék ez és a kuplungkosár közé....
Meg kell egy csavart is csinálni, majd ha a blokkfelet leveszed meglátod, (most egy rövid van benne, hátulról betekrve a blokkba a tengelyközéppel egy vonalban) a racsni külső felét az támasztja meg, hogy a felhúzott rugó ne "tekeredjen le". Mert mikor rakod össze, akkor a rúgót fel kell tekerni, hogy a berugókart majd visszatudja húzni alaphelyzetbe.
Meg amivel sokat szívtam az a megfelelő vastagságú O gyűrű.
A váltó tengelyét és a berugótengelyt le kell egymásközt tömíteni.
Ez úgy történik, hogy a berugótengely belső végében van egy horony. Ide beteszed az O gyűrűt és rátolod a váltótengelyre.
A vastagság meg azért fontos, hogy ne legyen túl szoros, mert akkor ha lenyomod a kart, a váltót is húzza magával vagy fordítva, de viszont tömítsen is jól, mert kifolyik a tengely és a csőtengely között a váltóból az olaj....
Én eltaláltam a jó a méretet és mikor raktam össze bezsíroztam a horonynál jól, meg a tengelyeket is, hogy ne csak szárazon csúszkáljanak egymáson a tengelyek.
Ja meg a második képen az enyémet láthatod, a kis műanyag fogaskerékre kell hézagoló alátét, hogy ne tudjon a dekni felé kicsúszni az egész. De vigyázz nehogy vastagabbat rakj, mert akkor befelé szorítja meg a lehúzott dekni az egészet.

Az első képen 123-as blokknak a tengelye látható. Annyi a különbség, hogy a belső végén nincs horony a zégergyűrűnek. A 127-esén meg van.
Én nem raktam az enyémbe, mert ahhoz középen kellett volna széthúzni hozzá a blokkot, azt meg nem akartam. Ezért fontos a kis műanyag fogaskerék és a dekni megfelelő kihézagolása, meg egyébként se kell ott annak az egésznek ki-be szédelegni....

Na jó szerelést!
Remélhetőleg.
kép
hali mindenkinek
véletlenül nem tudja hogy mi kell még a tuareg rotax 127 es berugószettjéhez...
no meg hogy a képen látható dolgok passzolnak e ?
köszi előre is
csak sikerult osszehozni vhogy
FÓRUMTALÁLKOZÓ!

Időpont, Augusztus 20.-a
Helyszín még tisztázatlan, a résztvevőktől függ, de valami köztes hely a jelentkezők induláspontjától kiindulva. (közös megegyezés tárgya)

Jelentkezzen aki akar jönni!
Feliratkozni úgy lehet, hogy másold ki ebből a hozzászólásból a szöveget és illeszt be a sorba a neved.
(Írd meg a motorod típusát is, ha akarod.)

Jelentkezők:

NemesG -- Aprilia Tuareg 125
attilahunter - Pegaso 650

leg mar 2en leszunk ha osszejon
FÓRUMTALÁLKOZÓ!

Időpont, Augusztus 20.-a
Helyszín még tisztázatlan, a résztvevőktől függ, de valami köztes hely a jelentkezők induláspontjától kiindulva. (közös megegyezés tárgya)

Jelentkezzen aki akar jönni!
Feliratkozni úgy lehet, hogy másold ki ebből a hozzászólásból a szöveget és illeszt be a sorba a neved.
(Írd meg a motorod típusát is, ha akarod.)

Jelentkezők:

NemesG -- Aprilia Tuareg 125
Akkor Én feliratkozom.
Addig megyek, még ki nem derül, hogy nem tudok menni.... :D
20.-a OK.

ahogy olvasom akkor te es lehet gergo se tudnatok jonni..
nagyon fogyunk igy elsore

viszek en egy rigalancot ha az jo lesz

en a spiralt rendelem holnap, rem a jovoheten meg is jon.
lassan nem art szervezkedni kisse ha akarunk vmit
kezdjunk el feliratkozni akkor ahogy szoktuk hogy kik jonnek hogy uticelt valaszthassunk utana ami mindenkinek jo nagyjabol

az idopontban mindenkinek jo az augusztus 20?
üdv
malossi henger szettet mennyért adod ?
Ja-ja.
Nem sokára meglesz a tiéd is, akkor már.
...igen szépen feszít a többiek között ! Mert ugye a karakter az kérem karakter!
Galériában találtam, megbújik egy 600-as Tuareg a többi motor között...
Ez a gép tavaly év eleje vagy tavalyelőtt ősszel volt a hírdetések között, rögtön felismertem.

link
Akkor mindegy.
Pont ezen jár nekem is az agyam.....
Most padlón vagyok.... lehet muszáj lesz kihagynom. :(
JAh, az más. :D

Karbi... hagyj békén velük.... Én most szívok a kocsiéval. A szél lebaszta a motorháztetőt, csatt rá a karbira....
Az úszót ragasztom éppen.... vagyis remélem jó lesz. Valami porózus akármiből van. Megsérült, szerintem megszívja magát benzinnel, ezért próbálom befoltozni. Ilyen az Én szerencsém.... Csak egy sima átfújatásnak indult, mert baszakodott az alapjárat... új szűrőt is raktam neki.... erre tessék. Lehet hétfőn kajtathatok a bontókba egy másikért....
rakon ossze festem a dekniket.
Én nem valószínű, h el tudok menni a találkozóra, mert nem sikerült láncot cserélnem, így nem merek vele túl messzire menni.. :/ kb októberben tudom majd csak felújítani az ösztöndíjamból. :)
eladó dellorot 32 karbi
tükéletes az ára 15e
Motoroznak! :)
Èn nem!
1 oka: nem.vagyok otthon
2.oka: szopat a karbim ugyhogy lassan tudathasadást kapok tőle! Na de holnap lesz a napja hogy jonak.kellene lennie! :)
Menni megy,csak vagy sokat kap,vagy keveset,vagy folyik!
Hát az egyiken. Ha más nincs, majd kiabálunk, ha nem hallod, akkor meg füstjeleket küldünk....

Megint mi vagyunk itt ketten.... a többiek sehol. Július vége van már lassan, ma holnap augusztus 20.-a......
Pedig jo lenne szűkiteni a kört! Lassan eltelik az idő! :) A Duna jobb vagy bal oldala a szimpatikus?! Csak mert addig épitek egy tutajt amin elusztatom magam odáig! :) Csak kérdés melyik partyán dobjam ki a horgonyt! Nehogy a tulpartról integessetek hogy "bakker rossz helyen vagy vaze"!
Üdv!

Eddig még semmi...
Juhéjjj.

Mennyire pakoltad össze a gépet?
Ha van rá módod légyszíves, nézd azt meg, hogy mennyire jó az álláspontom. Szeretnék megbizonyosodni róla, hogy jól gondoltam-e azt, hogy ha le van fixálva a vezérkerék a két csavarral a h.fejnek, akkor a főtengely jelen van-e.