na megpróbáltam csak úgy, minden előkészítés nélkül, hátha.
aksi be, önindító, és azonnal beindult.
mint a kisangyal! a szivató szinte alig kellett... :)
szóval tutiság van!
Olvasgattam a vásárlásról, ami a neten kering róla, de jobb lenne egy itteni ismerős is elmondaná a tapasztalatait, véleményét.
Az a helyzet, hogy egy bizonyos cuccot idehaza nem találok. Nincs eladó jelenleg. Ha bizonyos időn belül nem lesz, akkor ha lehetséges megbíználak. Pár ezer forintos a tétel, jelenleg is 4 dollárért kapható, Németországban van.
A többi részében ugyanaz, mint a többi.
Ezeket a prospektus képeket egy olasz oldalon találtam. http://www.125stradali.com/
Számok alapján nem igazán. A baj az, hogy nem igen van írott információ róluk... Így maradnak a tapasztalatok és következtetések...
Papírozás? Hát, én nem igazán vagyok benne ebbe a külföldi motor forgalombahelyezéssel, de minden papírja kell neki onnan, másképp nem megy.
Majd, ha kipróbáltad és nincs, akkor jöhet a többi. mert összetett a dolog.
köszönöm a hozzászólásodat, meg a prospektus képeket különösen.
Mit tudsz még erről a gépről?
honnan szerzel hozzá infókat?
aprilia vázszám/motorszám alapján tud róla mondani vmit?
van esély egy ilyen SM-et lepapírozni, hogy rendszámot is kaphasson?
van még esetleg valami? akár angolul, mert sajnos olaszul nem sokat értek...
holnap kimegyek a telekre, kipróbálom, van-e szikra. ha van, de mégsem indul, akkor mi lehet a következő lépés?
akkor nem valami jo a helyzet. hiaba nem nagy ertek arban ha amugy meg potolhatatlan alkatresz kb..
remelem elokerul a csomag es celba is er vegre a baratodnal. megemberelhetne magat a posta kicsit vegre
Kedden bemegyek megint,de biztos nem fognak örülni nekem! Főleg ha megkérdezem hogy melyik kocsi hova és mikor vitte! Fogadni merek csak pislognak majd mert az tuti megkérdezem a sofőrt is! Egy nagy csokis doboz volt csomagoló anyag nélkül leragasztva ahol kell! Tuti emlékezni kell neki rá! Hameg nem,majd emlékezni fog! Most meglazult egy anya a fejemben miatta,ugyhogy ha flegma hozzá állást mutatnak akkor biztos hogy uriember nem leszek!
Nem utánvételes! A barátomnak küldtem volna egy alkatrészt benne amit itt vettem mert náluk nem kapni! Nem is a pénz bassza a fejem,hanem az,hogy nem tudok másikat venni mert ez az egy volt belőle per pillanat! Nem egy keresett holmi volt az a helyzet! De más meg kidobja ha nála van mert nem tud vele mit kezdeni!
Magyar posta?
Októberben lett feladva 3 csomagom angliából. kettő jött tracking számmal, a harmadik eladó sima international posting küldte.
A két trackkelhető itt volt 5 nap alatt. A sima csomag most tart a 40-ik napnál és valószínűleg soha nem lesz meg. Ennyit a postáról. Ami nem nyomkövetkető, az csomag esetében 100% elpárolog.
ha csomagkent lett feladva akkor az 2 nap alatt oda szokott erni. max 1-2 nap csuszas.
a 10nap az az orzesi ido ha nem veszik at, azutan kuldik vissza neked..de ha ezt megvarjak es visszakuldik neked akkor megint ki kell fizetned annyit mint amennyiert feladtad hogy megkapd a csomagodat... tapasztaltam mar sajnos...
jo trogerek a postasok akkor feled.
nalunk szerencsere ilyen ertelemben normalisak, ha nem ert oda idoben a csomag es bementem leg meglestek hogy merre jar es miert nem ert oda. (2 percebe telik hogy meglesse, de ebbe bennevan az is hogy hatramegy az irodaba, mindenzt munkaidoben ugye. :D )
siman adtad fel vagy utanvettel amugy?
Bementem reggel!
-Jo reggelt! Nincs meg a csomagom!
-Jó! Honnan jött?
-Mondom innen ment,de oda nem ért!
-Jo! Hol a feladópapirja?
-Mondom itt van! De Kedd reggel adtam fel,ma meg Szombat van!
-Ó,az nem jelent semmit! 10nap mulva szóljak ha nem ér célba!
Mondom neki idegesen -Hülye vagy he? 10nap?!
-Ne beszéljek igy vele mert kizavartat!
Na erre jobban berágatott!
-Bassza meg,még én kérjek elnézést,hogy feladtam egy csomagot?!
-Nem azt mondom uram,de nem kell idegesnek lennie!
-Tényleg?! Akkor legyen meg a csomag,mert várják és nem tudom pótolni!
Na ezt hallgasd!
-Akkor miért nem adtam egy futárnak ha annyira fontos?!
-Mondom neki maga tiszta egyébként? Vagy mi baja van? Nincs meg a csomagom itt ez a lényeg!
-Rendben uram! Biztos meg lesz!
-Ès ha nem?
-Akkor a Posta 10nap mulva kerestetni fogja ha bejön,és bejelenti!
-Mondom itt vagyok!
-Uram! 10nap!
-Na mondom ezt nem hiszem el!
a postan kerdezted?
altalaban ilyenkor raul a posta, vagy elakad vmiert...pl rafogjak hogy helytelen cimzes vagy ilyesmik... mindenkepp be kell menni a feladovevennyel es megkerdezni a postan, a gepben meg tudjak nezni merre jart a csomag es most hol van pontosan.
Nekem ugyanez az utolsó szériás volt és hasonlóképp szivatott meg munka után. AZtán maradt az irodaház parkolójában és gyertyacsere oldotta meg a fájdalmát. Ha budapesti vagy, tudok adni egy gyertyát hogy ha mégsem ez a gond, ne vegyél potyára :)
Úgy nézd meg a szikrát, hogy kiveszed a gyertyát, be a pipába, nekirakod a gyertyát a hengerfejcsavarnak (test) és indítózol.
Be kell állítani először. Ha már nem lehet, akkor jön a kopóalkatrész cseréje.
Kuplung lamellaszett van az Italmondo Bt-nél. http://italmondo.hu/shop/27-mo...
De inkább hívd őket. Persze ha újat akarsz.
Annyit kell tudni erről a gépről, hogy az utolsó széria a 125-ös Tuaregből. Módosított, elvileg erősebb váz, első fék jobbra került és egy 300 mm-es tárcsát harap. Nagyobb fékhatás az elődökhöz képest.
GYárilag elektromos működtetésű power szelepje van. Módosított motor, karburátor, kipufogórendszer stb. Szóval ezekből, ez volt a csúcs.
A postánál most a fejetlenség netovábbja megy. Fentről osszák a vízfejűeket az észt, amik a valóságban akkora baromságok, hogy rossz végrehajtani. Ahogy intézik a dolgokat, szervezik a szállítást, ha nem állami cég lenne már rég bezárhatta volna a kaput.
na megpróbáltam csak úgy, minden előkészítés nélkül, hátha.
aksi be, önindító, és azonnal beindult.
mint a kisangyal! a szivató szinte alig kellett... :)
szóval tutiság van!
köszi a segítséget!