Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ha lesz egy par kep az boven jo. :D
en is allok neki majd lassan szervizelni, elso korben elsofekbetet es fekolajcsere. utana meg lesz meg mivel bibelodni. :)
Az! Mért? A háznak kellene műanyagnak lennie? Mert akkor megint valami játékboltban vásároltam! :))

Kopogtak a teknőcök? Lehet éhesek voltak! Vagy túlfűtött szexuális vágyaikat csillapitották mindig! :)))))))
OK, power point bemutatót nem garantálok, mert azt megutáltam az elmúlt két éveben, de képes illusztráció az lesz.

Erre való a tél. Felkészülni a következő szezonra.
csinalhatnal majd kepeket hogyan keszult modra. :)
kivancsi vagyok milyen lesz es hogy tudod kivitelezni. a lenyeg hogy jobban lass majd vele az ejszakaban.
a telen lesz ido szoszmotolni vele ugy is
Mi műanyag? A kosara?
Hát majd kiderül, vagy beborul.

Én is, ma átnéztem, mértem, épp hogy csak a kettő egy kis csalással fog beférni az idomba. Gyári fekete lámpatartó műanyag cucc felejtős....
Lesz ebből lakatos munka, de a végeredmény kárpótol, remélem.

Voltak nekem is teknősök, csak akváriumban.
Fél év után el ajándékoztam, mert kopogtak össze-vissza.
Nekem is C3 van! Műanyag! :))
Közben megnéztem egy régi papírost...
6206 C4.
Ezt írja a gyár.

Viszont nekem C3-asak vannak bent és lekopogom semmi gondja....
C3 mehet bele. A műanyag betét gyári!

Pancserhez meg ne vidd, mert többet árt mint használ!
Még ha nem is vagy szerelő, de magadnak jobban megcsinálod szerintem...
és akkor valaki tudja biztosra hogy miféle kell a 125-ös tuaregbe!
v127 a blokk!? illetve a müanyag persej már sufni tuning , a csapágyak körül vagy gyári? jajj rühelem a használtmotorokat
következő motorom originál ujj , lesz mégha csak 40 évmulva is, de kéz alól többet soha nem veszek!+1 érdekeség a motorom szerelönélvolt 5 hónapja , most hogy megérett az ujjab javításra találtam benne 3db bele nem ilő csapágy golyót! ami megete a fötengely kihajtásomat , a vizpunpa forgatót, a kuplungkosarat! ez is erősití a szabályt ha rendes munkát akarsz csináld magad!ill folyt az olaj a blokkfelek közül alul ,erre visza vitem és elkente az ajját 1 centi vastagon pasztával ! mondom is hogy köveskálli szerelő volt! hálisten tartozok is neki, ugy hogy igy 1-1 az állás ,bár jobban kifüzetném inkább csak csinálta volna meg rendesen!
A különbség az az,hogy nem egyformán tágulnak meg ha gelmelegednek! Ha pl.: C3-as a gyári a C4-nem jó bele mert melegen sanszos hogy szorulni fog igy valami engedni fog ha más nem a hajtókar lesz kifli benne! Más a tágulási méret! (én igy tudom ez a különbség)
nem hagyott nyugodni a dolog kiszedtem a csapágyakat, és itt a hiba oka ,rozsda! illetve az egyik akad helyenként! kikopva nincs nem letyeg !de inkább dobok bele ujjat!érdekeség hogy semmi nincs irva a csapágyamra!hallotam ieneket hogy c3, c4, c5 gondolom ebbe c3-as kell de mi a külömbség ?
Közben elkészültem. Majdnem 100.000.- lett! Értem már miért van olyan sok blokkhibás eladó motor Mondjuk egy új láncszett nem fog ártani.
Nekem se volt hézagoló, a fogaskerék a csapágyra támaszkodik. A főtengely kissé nehezen forog, nekem se tetszik, de vszínű, hogy az új szimeringek fogják nagyon. Majd bekopnak. Amíg nem volt a szimering bele rakva, kisujjas volt, utánna meg "matatóujjas" .
Arra ne számíts, hogy pörögni fog, mint a búgócsiga
ugyan is széthuztam a blokkot cseréltem benne ezt azt és a végére mikor a főtengej kihajtást ráhúztam, úgy érzem most mintha szorulna a főtengely ,és igy nem teccik ,én ujj nélkül is elforditom de nem érvényesül a lendkerék ,amint forditok rajt és elengedem a lendület elveszik 1 centin belül! valakinek tapasztalat e téren?csapágy gond lehet mivel a kuplung deklin belül szorulást nem veszek észre!afötengely kihajtás és a csapágy között nincs hézagolás!de gondolom nem is kell!
1 kérdés a fötengejed elforgatásához menyi erö kell üres fokozatbann?
legyen a mértékegység mondjuk az ujjak,ha a gyujtásrészre ráteszel egy 18 as villást kisujjal könyen eltudod forgatni ,vagy kell hozzá a mutató ujj? vagy mintha kukorica darálót forgatnál?
nekem nincs melette !gyanús hogy a dugó korrigál!ha dugatyu csapszegről van szó!
Sziasztok!
Lassan, de haladok! "Kis lépés az emberiségnek, de egy ugrás nekem!" Talira kész lesz
Infó kellene, hogy a csapszeg tűgörgője mellé nem kellene valami távtartó? Vagy a hengeg pozicionálja?
AZ ASZTAL MEG VAN TERÍTVE!
Jéé.... Teknőcök!
Mi van a terráriumban?
remjuk hogy lesz meg par vidam napos nap
meglesz az a tali jovore is, es egyre csak jobban sikerul majd

kivancsi leszek az uj lampara, en epp a minap bombaztam szet egy tuareg elsolampat, kellett a foncsor a terrariumi melegitolampamhoz
tuareg lampa meg van igy is meg 5 par