Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hellotok!
A segítségetekre van szükségem. Az a probléma, hogy ma amikor beindítottam a gépet, láttam, hogy az első idomra prüszköl ki vmit, a kipufogóból is nagyon sok jön, és a kipufogón levő kis lyukon is. Csak annyit tudok, hogy benzinszaga van. Mi lehet ez? Mit csinálhatok vele? Lehet a váltóolaj? A karburátorban a tű felülről a 2.-on van. A keverék csavar teljesen behúzva.
Ez a probléma eddig is megvolt, de nem volt ilyen szörnyű. A válaszokat előre is köszönöm.
Most nem kötekedni szeretnék, csak megkérdezném, h ezen hol van 4dugattyús féknyereg? :D
http://www.kepesmotor.hu/cagiv...

hátha valakit érdekel..
Már elég régóta halott a fórum, ezért gondoltam, most megosztok valamit:
Találtam még 1 kis olvasnivalót. Igaz, hogy ez az Injektorosról szól, de szinte ugyan az..:D
http://totalbike.hu/tesztek/pegazo/
Aprilia hivatalos honlapján találsz
Sziasztok!
350-es ETX-hez keresek szerelési könyvet, tud nekem valaki segíteni? 93-as évjáratú és lesz mit javítani rajta, köszönet az előző gazdinak. Esetleg egy link ahol a továbbiakban segítséget kaphatok?
Hellotok!
Power szelepet (elektromos) hogy kell beállítani? Honnan tudom hogy jókor-e nyit vagy nem? Ja és a power szelep ahol van a hengerben, onnan vmi olajszerű fekete anyagot spriccel(het) ki az idomra...Ez mitől lehet?
Szia!
Nem tudom, hogy költségmentes-e... Lehet, hogy egy normális szerelő fillérekért megcsinálja patent állapotra az én Tuaregemet. Viszont ami számodra jó hír, hogy még ha költeni is kellene rá, akkor még mindig olcsóbban megúszod mint ha másik Papíros Windet veszel :D
http://www.hasznaltmotor.hu/hasznaltmotor/hasznaltmotorok/199288/AP
RILIA_TUAREG_WIND_125_%28Rendsz%C3%A1mos%29_%28Csere_is%29_.html

Tov
ábbi infóért ott az e-mail címem az adatlapomon. :)
Sziasztok!
Én nyárra szeretnék egy papíros,szép állapotú és költségmentes Windet. Sajnos nem találok...
Máskor Imiét néztem, de az már sajnos nem eladó.
csak batran.
szivesen segitek barkinek akar tanacsban akar alkatreszellatasban ha tudok
Hello!
Hát ha nem sikerül elcserélni... akkor foglak keresni alkatrész ügyben ;)
ritka az ilyen hogy papirok is megvannak hozza. de igy leg er is vmit a moci. bar 160-180 korul mar muszakis 125ost veszek 123as blokkal... csak keves van ami papiros. (tudom mert nekem is volt es sokaig keresgeltem mire talaltam egy jot)
alkatreszellatasban es arban tuti hogy sokkal jobban jarsz a jelenlegivel, mert ehez barmikor talalsz alkatreszt. ha gondolod van is fordulatszamspiralom ha kell
viszont ahoz a pegasohoz amire cserelned kicsit nehezebb barmit is beszerezni. nekem a fiatalabb pegasom van mar de meg ehez is ritka a bontott alkatresz.
Hello!
Nekem megvan hozzá minden papirja a 125-ösök... rendszámozható is! azonkívül 50-es adásvételivel használom és nincs gond vele biztositás minden van rajta... motorikusan nekem kiválló a tuareg nem csörög csattog lánc lánckerék uj rajta gumik is elég jók szval ugy semmi gond nincs vele 2spirál hiányzik belőle 1km és 1 fordulatszámmérő +a km hajtás. azon kívül semmi probléma :)
Hát hallod eléggé félek ettől a cserétöl sztem nem lessz belőle semmi mer drága hozzá az alkatrész nagyon. inkább megjavitom a tuareg hibáit... és lepapirozom.
köszi mindent :)
kerdes mennyibe van neked a jelenlegi motorod. papir nelkul az eladasi ara a jelenlegi piaci erteken nezve 100-120e ft ha minden ok vele. (rem nem lesz sertodes hogy 160at er meg stb...realisan nezem a dolgokat, nem tudom milyen allapotban van pontosan, lehet madarat fogni aki elviszi akar 200ert is ugye... de 70ert is vettem mar pont ilyet hibatlan allapotban +blokkal) papirosan lenne 160 kb.
en ha olcson lenne egy 125osom elcserelnem ha nincs nagy gond vele es ugy is nagyobbat akarok. amugy a szoban forgo pegasonak sincs tul nagy piaci erteke mivel regi evjarat, ritka is kis hazankban igy alkatresz se nagyon van hozza. de ha nincs szetkokanyolva tulsagosan es a blokkja a szabadonfuton kivul jo akkor meg lehetne jo motort is akar.mivel van berugo igy indithato szabadonfuto nelkul is(ha szar akkor erdemes kivenni mert szethordja a gorgoket es lehet nezni a dugot utana)

tudom hogy sokaknak nem jon be hogy a szemukben nagy becsben tartott 180ert meg tobbert arult papir nelkuli motorukra ramondom hogy adok erte 60at vagy 70et... de gondolkozzunk mar egy kicsit.. hol er egy papir nelkuli 125os 20 eves motor 200ezer forintot?

sorry, kicsit elkalandoztam mar a tematol

lenyeg a lenyeg hogy jol nezd meg a mocit amire cserelni akarod, ne utolag fogd a fejed hogy jolt atvagtak a palankon...
Hát igen a döntés az enyém. de ha tényleg csak a fogaskerék a rossz akkor te a helyembe elcserélnéd?
Vagy esetleg tudnál nekem linkelni olyan motort/motorokat ami kb 170-180ig megy papir nélkül és esetleg cserélnék is? mer én keresgettem de nem igen találtam! megköszönném! :)
köszi előre is mindent
az szerencse ha van rajta berugo ugye igy tudod inditani leg.
de azt tutira vennem hogy nem a fogaskerek a szar benne hanem a szabadonfuto maga. arban nem mind1 ugye..... de fel tudod ajanlani a csokanak hogy kapja le a deklit hogy meglathasd hogy tenyleg csak a fogaskerek a szar. ha tenyleg annyi a baja akkor szo nelkul megmutatja, ha nem teszi akkor titkol vmit ugye.....
neked kell eldonteni ugy is hogy megeri e vagy sem.mi nem donthetunk helyetted
Sziasztok!
Nem venném a motort,hanem cserélném a " kis tuaregemre" a motort kipróbáltam behúzták 1 másik motorral mivel berugni igen igen nehéz :D eltalálni a holtpontot... tapasztaltam mivel a próbakör vége fele 1utcába fordultam meg és lefulladtam sikeresen :) hát mit mondjak mivel még ilyen motorom nemvolt ( 4t ) próbálkoztam berugni kisebb,nagyobb sikerrel kb 15perc után meg is valósult az inditás :D hozzáteszem,hogy a motor meleg volt.. nemértek hozzá lehet csak azér tartott addig de elég nehéz volt berugni és elkapni a holtpontot!
A papír nem lényeges mer nekem könnyebb és közepes terepre kéne a motor néha néha motorozni barátokkal.
Akkor az nem valószinű,hogy csak az a fogaskerék rossz?
köszi a tanácsokat előre is! :D
üdv
Péter
ha szeretnel nagyon sokat anyazni a csere utan honapokig es van folos 100e ft-od akkor batran ajanlom. egyeb esetben nem.
a szabadonfutonal van fogaskerek mivel es onindito 3 fogaskerekes attetellel hajtja a lendkereket, ezaltal a szabadonfutot. de az esetek 120%ban a szabadonfuto hal be es nem barmelyik fogaskerek.a szabadonfuto pedig 25e-50e-ig terjed arban. es garantalt meg leg 50e ft erteku mas hiba is.a kifurkalt vegdob mindent elarul az eloeleterol....
ha ilyesmi gepet szeretnel akkor nezz egy 600as tuareget, ebben az arban papir nelkul mar jot is kapsz akar.mivel ez a legkorabbi pegaso kiadas ahogy latom es ebben meg lenyegeben tuareg blokk van.
de a te dontesed es a te penzed, ez csak az en velemenyem volt ha mar igy kerdezted segito szandekkal
Én biztos, hogy nem venném meg. (most eltekintve attól is, hogy nem rendszámos) Ha már ekkora hibát kiírnak, hogy ez a baja, akkor ott szerintem még elég sok meglepetésben lenne részed.. Mivel elindítani sem tudod, hogy legalább a hangját halljad...
Szerintem keress másikat.
Hello!
Azt szeretném kérdezni tőletek mivel,hogy néztem 1 motort és azvan a leírásba,hogy öninditó hibás ez az a moci: http://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/aprilia_pegaso-5453863
és hogy a szabadonfutó fogaskereket kéne cserélni. azt lehet-e magába? mer aztmondták nekem,hogy csak kompletten lehet. így is húzós az ára ( 37e ft).
szerintetek érdemes-e vele foglalkozni? és adni érte 1 jó tuareget? :)
előre is köszi a válaszokat
üdv
Péter
Főfúvóka válogatja....
Pontosan, beállítani, elég időigényes folyamat. Főleg tuaregnél, mert hely az nem sok van....

Úgy kell főfúvókát választani, hogy a tű középső állásában legyen a legtökéletesebb a beállítás!
Ha lejjebb teszed, akkor "kevés az anyag", ha feljebb, akkor "sok lesz az anyag" Középen az arany középút.
Elsőre lehet furcsán hangzik.

(ha nem hiszed amit hadoválok itt, akkor járj utána a karbi beállításnak)
nekem asszem felülről a 2.ban van
Hali!
Vki megmondaná, hogy hogy kell a tűt beállítani a karburátorban? Hogy a legjobb?
nekem van jo fotengelyem rotax 127hez. attila.hunter@gmail.com
brembo kereke sm szet eladó!
komplet kereket adok gumistól és tárcsástól a gumik jó álapotva vannak! 25e
tel:06307316232
msn:czegledi_zsolt@freemail.hu