Vissza csavarintod a csavarokat és fent a váznál beletöltöd az olajat utána 5 percig alapjáraton kell járatni ahoz hogy átforgassa az egészet és leellenörzöd a szintet. Nekem majdnem 3 liter ment bele akkor volt szinten , a gyári szervíz füzet 2,7 kg-ot ! ír elő (hülye olaszok kilogramban)
a kipufogó csövek között a blokk előtt a vázban van egy nagy csavar ami pont előre néz azt kell kivenni és lejön a vázból az olaj, de vigyázz mert az olaj képes kilőni az első fékig (tapasztalat)
Nekem egy Rx125-öm volt és az ismeretségemben mindenki mondta hogy Olasz motort főleg Apriliát nehogy vegyek de jött egy olyan üzlet hogy jól hozzájutottam egy 98 Factory Racing-es Rx125-öshöz kicsit kipofoztam és Endurocross versenyeken mentem vele és simán bírta.Aztán elkellet adjam, de ennek ellenére most egy Aprilia Tuareg Wind350-es pihen a garázsomban tehát nekem bejött bármit mondtak,csak jól kell bánni velük.
Hello nemesg :D
hát részben igazad isvan meg nem is.
a homoksárga szín világos barna szóval az tényleg igaz de mellékelek egy oldalt és ott meg is tudja nézni a srác miről van szó... és más is ha esetleg érdekli :D http://www.dpr-motor.fw.hu/blo...
"-pneumatikus powerrel, vagy power nélkül"
Ez így ebben a formában nem igaz!
Power nélküli 127-es blokk nem létezik, polinis 160-as hengeren nincs power de az nem gyári.
Power és olajpumpa nélkül a régi blokk ez 126-os tipusjelzésű és talán az országban, ha van egy olyan régi '85 előtti aprilia (AS 125) amibe ilyet szereltek.
"- gyárilag homoksárga vagy ezüst színű"
Meg vannak a barna (123-as) Pegaso/AF1 fedelek gyárilag.
Ezt gondolom a motor vétel előtt álló csávónak akartad írni.
Ezt nem kötekedés képpen írtam, csak tisztánlátás végett.
Kedves Humeszab!
Nekem nem rég van tuaregem de volt már pár motorom.
Hát hogy van-e olyan pörgős mitn a dt 125r hát biztos hogy van :D
Erőbe biztos több szerintem a 125-ös kategóriába közel a legjobb ez a motor ha venni akarsz ilyet vegyél vagy wind vagy rally :)
üdv
Hello!
Tényleg 17-es legalább is nekem az és ilyen az enyém is :)
de szerintem a blokk se rotax 123 hanem rotax 127 :)
Íme pár ismertető jel:
127 Ismertetőjegyek:
- régebbi típusú blokk
- gyárilag minden esetben fekete
- a hengeren "RAVE" felirat
-pneumatikus powerrel, vagy power nélkül
123 Ismertetőjegyek:
- újabb típusú blokk
- gyárilag homoksárga vagy ezüst színű
- a hengeren nincs RAVE felirat
-pneumatikus vagy elektromos power
És ahogy látom ez a blokk fekete nem szürke és nem sárga :)
üdv nektek tuaregesek :D
1989 Rotax 123-mas blokkal.. Nekem teljesen ugyan ez volt :)
Ahogy nézem, már ezen sem a gyári festék van, + nincs rajta első index.. hmm Ahogy nézem ez is 125/50-es volt/lesz?
Egyébként mindenből lehet kifogni rosszat és jót is.. Azzal is tudsz sokat szpni amit "most hoztál ki a gyárból". Tehát ezt így nem lehet megmondani... Én azt mondom, hogy én szívtam vele párszor, de én még mindig nagyon szeretem a Tuaregemet. (eladó az enyém is :D) http://www.hasznaltmotor.hu/hasznaltmotor/hasznaltmotorok/199288/APRILI
A_TUAREG_WIND_125_.html
de ez most mellékes..
Tehát amit mondani szeretnék az az, amit mindig elmondok.. Aki egyszer Apriliát vesz, annak a következő motorja is Aprilia lesz :)
Nagyon meg fogod szeretni ezt a márkát.. :)
Csak ajánlani tudom :)
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni motort,és a tuareg is szóba jött.
Nem sok tapasztalatom van ezekkel a rotax blokkos apriliákkal.
Nem tudom hogy merjek e venni apriliát,egyszer volt egy rx50-esem de azt legszívesebben felgyújtottam volna.
Tesómnak van egy dt125r az pöpec kis gép,a tuareg van olyan pörgős,és megbízható?
Van egy srác elakarja adnia tuaregét,szerintetek ez hanyas évjárat?meg ahogy elnéztem a tuaregeket azoknak mind ezüst színű a blokkja,ebben milyen blokk van?
Köszönöm
Üdv Bálint
debrecen mellett lakik vhol. az adasvetelin rajta van de lusta vagyok elovenni. :D
nezegettem kepeket en is de nem lattam semerre...aproban se talalkoztam meg vele. :D ha arulja azt eszrevesszuk majd rogton sztem.... ha nem elte le nagyon azota. :D
Szerintem hadjuk ezt a színkavalkádot, a csávó képén abba a tuaregbe 123-as blokk van hidd el.
hát részben igazad isvan meg nem is.
a homoksárga szín világos barna szóval az tényleg igaz de mellékelek egy oldalt és ott meg is tudja nézni a srác miről van szó... és más is ha esetleg érdekli :D
http://www.dpr-motor.fw.hu/blo...
tessék :)
Ez így ebben a formában nem igaz!
Power nélküli 127-es blokk nem létezik, polinis 160-as hengeren nincs power de az nem gyári.
Power és olajpumpa nélkül a régi blokk ez 126-os tipusjelzésű és talán az országban, ha van egy olyan régi '85 előtti aprilia (AS 125) amibe ilyet szereltek.
"- gyárilag homoksárga vagy ezüst színű"
Meg vannak a barna (123-as) Pegaso/AF1 fedelek gyárilag.
Ezt gondolom a motor vétel előtt álló csávónak akartad írni.
Ezt nem kötekedés képpen írtam, csak tisztánlátás végett.
Nekem nem rég van tuaregem de volt már pár motorom.
Hát hogy van-e olyan pörgős mitn a dt 125r hát biztos hogy van :D
Erőbe biztos több szerintem a 125-ös kategóriába közel a legjobb ez a motor ha venni akarsz ilyet vegyél vagy wind vagy rally :)
üdv
Tényleg 17-es legalább is nekem az és ilyen az enyém is :)
de szerintem a blokk se rotax 123 hanem rotax 127 :)
Íme pár ismertető jel:
127 Ismertetőjegyek:
- régebbi típusú blokk
- gyárilag minden esetben fekete
- a hengeren "RAVE" felirat
-pneumatikus powerrel, vagy power nélkül
123 Ismertetőjegyek:
- újabb típusú blokk
- gyárilag homoksárga vagy ezüst színű
- a hengeren nincs RAVE felirat
-pneumatikus vagy elektromos power
És ahogy látom ez a blokk fekete nem szürke és nem sárga :)
üdv nektek tuaregesek :D
16-os.... simson vazze.
Viktor, szégyeld el magad.... a pegazótól már a hátsókerékig se látsz.
Ahogy nézem, már ezen sem a gyári festék van, + nincs rajta első index.. hmm Ahogy nézem ez is 125/50-es volt/lesz?
Egyébként mindenből lehet kifogni rosszat és jót is.. Azzal is tudsz sokat szpni amit "most hoztál ki a gyárból". Tehát ezt így nem lehet megmondani... Én azt mondom, hogy én szívtam vele párszor, de én még mindig nagyon szeretem a Tuaregemet. (eladó az enyém is :D) http://www.hasznaltmotor.hu/hasznaltmotor/hasznaltmotorok/199288/APRILI
A_TUAREG_WIND_125_.html
de ez most mellékes..
Tehát amit mondani szeretnék az az, amit mindig elmondok.. Aki egyszer Apriliát vesz, annak a következő motorja is Aprilia lesz :)
Nagyon meg fogod szeretni ezt a márkát.. :)
Csak ajánlani tudom :)
Szeretnék vásárolni motort,és a tuareg is szóba jött.
Nem sok tapasztalatom van ezekkel a rotax blokkos apriliákkal.
Nem tudom hogy merjek e venni apriliát,egyszer volt egy rx50-esem de azt legszívesebben felgyújtottam volna.
Tesómnak van egy dt125r az pöpec kis gép,a tuareg van olyan pörgős,és megbízható?
Van egy srác elakarja adnia tuaregét,szerintetek ez hanyas évjárat?meg ahogy elnéztem a tuaregeket azoknak mind ezüst színű a blokkja,ebben milyen blokk van?
Köszönöm
Üdv Bálint
nezegettem kepeket en is de nem lattam semerre...aproban se talalkoztam meg vele. :D ha arulja azt eszrevesszuk majd rogton sztem.... ha nem elte le nagyon azota. :D
Jó volt az biztos.
pedig orulnek ha hallanek vmi infot rola. jo kis vas volt
juliusban adtam el. a kozepetajan vhogy. mert juli vegen vettem a pegat.
Hát ezt benéztem. Utólag furcsa a dátum, június... mikor is adtad el?
pedig mar kezdtem orulni hogy latok vmit a vasbol hogy mi lett vele azota