Ez most vicc ugye? :D:D
"akár egy szabálytalan előzés miatt is -, azt 2012 tavaszától akár 70 000 forintos helyszíni bírsággal is sújthatják."
"Dorosz Dávid és Szabó Tímea - pedig a bírságok felső határát tartják túlzottan alacsonynak: indítványuk szerint az eddigi 150 ezer forintos felső határt kereken tízmillió forintra kellene felemelni,"
Ez nem lehet komoly.. :D
Már 2 órája keresek tuareges képeket és eltűnt a színről az a bizonyos piros-fehér lemeztankos, a müanyagos fajta rezóval....
Pont olyan szögben volt róla kép, hogy látnám amit most tudni akarok....
Az enyémnek a rezója követi a bölcső vonalát, függőleges síkban befelé is hajol, ahogy megy felfelé.... ez érdekelne, hogy a te fajta rezódat is így hajtották-e gyárilag.
Meg elérné-e a hűtőrácsot, bölcsőt mert kokányolni nem akarok....
akkor stimmel elmeletileg a dolog.
nekem raer ahogy mondtam. van nekem is fontosabb dolgom meg cuccok amivel foglalkozzak. megfer a rezo...
majd ha aktualis lesz akkor szolsz es intezunk vmit ra
az a 64.000km még reális is lehet. gondolj csak bele, egy jóérzékű motoros egy 5000km-t simán belevág egy évben a gépbe. 10 év alatt az már 50.000,.. az a 24.000 vagy mennyi kizárt dolog
Megmértem énis, bár csak a külső átmérőt tudtam, mert szétszedni nem volt kedvem más elfoglaltság miatt.
48 mm ez is, akkor a belső átmérője is azonos lehet...
Konkrétat nem mondok még, hogy kell-e úgyis aztmondtad eláll még egy darabig. :)
Megpróbálok még egy dolgot vele, csak az a baj a hétvégénél nem érek rá előbb és még az se biztos, hogy lessz-e erre időm....
Ha 100%-ra kell szólok mielőbb!
hello tudna valaki segiteni? mikor berugom a motromat, hiaba huzom a gázt erösen és meg áll pedig edig még alapjárrat is volt a motorom egy yamaha yz 125 köszönöm!
T. fórumozók.
Keresek egy tuareg Wind 50ccm mocihoz (minarelli RV4) blokkoshoz
alaplapot vagy hibás alaplapot amin a jeladó még jó.
Mivel az enyém ismét eltekerte.
Segítene valaki?
Gábor vagyok, és a rotax 123-as blokk összes csapágyának és szimeringének a listájára lenne szükségem.
Az érdekelne hogy milyenből, mennyi és milyen kell.
A válaszokat és a rám szánt időt előre is köszönöm!
hat ha mevan a tartalek allas akkor vagy kiszedtek mar belole kis csovet belul, vagy kilyukadt vagy kicsuszott akar. ugye a tartalek arrol szol hogy egy x cm-es csovon keresztul folyik a benzin a csapba. es ha ala megy a szint akkor ugye nem folyik tovabb...ekkor tekered at tartalekra..ami kozvetlen vezeti le a benzint. de ha nincs vagy lyukas a cso akkor mind2 ugyanazt a celt szolgalja....ez potolhato akar.
de az emlitett csaphasznalati modszer is megfelelo eljaras.
ha a durva es a finomallito jatekaval se tudod osszehozni, feltetelezem hogy csinaltal mar ilyet es tudod mit kell nezni es erezni akkor gyanus hogy rosszak a lamellaid.ami bontottan lehet vagy 3000 ft egy jo allapotu szett de erdemes elotte jatszani vele.
a rezonal semmi fele tomites nincs igazabol. a rezo "szajat" feszitik oda a rugok a hengeren levo kupra es ennyi. ha jo a rezi is meg a kup is es a rugok is eleg erosek akkor tomit jol. nekem is volt mar gondom ilyennel, rezo, csonk le, lepucol mind2 szepen, rugocsere, majd minden vissza es kesz.
vagy volt hogy gyorsabb megoldasba bekentem kipufogocementtel. autosboltba kapsz kb 300 ft-ert. hore kemenyedo paszta. olyan lesz mint az uveg ha megkemenyedik.nekem az is bavalt mar szamos alkalommal.
Te pedig légyszives használd a "válasz erre" linket, a könnyebb áttekintés érdekében :)
(Arról nem is beszélve, hogy hogyha be van neki állítva, akkor e-mailt is kap, ha írtál neki itt a fórumon ;) )
Kösz!
A tuaregeknek ez az egyik átka. NemesG is ezzel küzd, azért szeretne egy kis átalakítást végezni a saját rezóján.. Nekem is ugyan ugy kifujt, de engem már nem érdekelt.. Ahogy NemesG is, én is próbálkoztam a piros pasztával... szalaggal és minden más egyébbel is, de egy idő után minden felmondta a szolgálatot.. Szerintem te is csak azt tudod csinálni, mint ő... Csere...
Szia!
A benzincsapokon 3 állás van: ON, OFF, Tartalék. Viszont ha mindkettő nyitva van és úgy fogy ki a benzinem, akkor ha tartalékra is állítom át őket mégsincs tartalékom. Nullára ürült a benzintankom. Szóval arra gondoltam, hogy egymástól függetlenül kéne használnom a csapokat. Ha az egyik kiürül akkor nyitom rá a másikat és így lesz "tartalék" benzinem.
A kuplung még mindíg "rossz". kicsit állítottam a bóvdenen, de még mindíg rúg egyet és úgy indul el. Ahogy a kuplungkart ráengedem kb 80%-ig nem történik semmi és utána sem fokozatosan enged a kuplung, hanem kirúgja magát. Szóval csúsztatni abszolút nem lehet még kicsit sem. Meg fogom próbálni most a hétvégén beállítani. Remélem, hogy a bovdent kell megfelelő feszességre állítani és akkor ez a jelenség megszűnik és nem pedig alkatrészt kell cserélni a kuplungomba. Pedig ránézésre és érzésre tökéletes a bóvden feszessége, de mégsem jó. Van kis holtjátéka de nem jó Beljebb tekertem a bovdenállítót felül, így már sok is lett a holtjátéka viszont 1-2 alkalommal már rendesen el tudtam indúlni vele , de 10-ből 7-szer rossz.
Rezó kérdés:
Láttam a képeket amiket feldobtál ide...... nekem a rezó tövében olajos a rezó és a henger mert kifúj szerintem az illesztésnél. Viszont a képeken nem látok tömítést. Én arra gondoltam hogy az lesz a rossz és ki kéne cserélnem. Lehet itt nincs is tömítés? Akkor mit tudok tenni, hogy ne fújjon ki és ne legyen olajos a rezó csatlakozásnál? 2 rugó fogja és 2 csavar.
koszonom az elismerest
nekem nem surgos a dolog, ahogy eddig is elfert a rezo ezekutan is megfog eppen ha kell meg egy darabig.
a felfogatassal lehet jatszani mar akar ugye...
en ha oda kerul a sor kiprobalanam a rezot igy ahogy van es kiderul mennyire passzol a gephez.
roszabb nem hinnem hogy lenne, a 123as henger inkabb jobb rezot kivan mint gyengebbet a 127nel...
leginkabb az atmero es a hossz ami fontos a rezonal. a tekergetes az altalaban azert van mert ugy fel el a motoron az idomoktol, vaztol, tanktol, stb...
jo egyertelmu hogy nem jo ha nagyon nagy szogekben torik, de ilyen minimalis valtozasnal szerintem nem lesz semmi kezenfoghato kulonbseg. viszont ha nem csapja ossze olajjal a motort es teged az mar vmi
eszembejutott miutan irtam nekem is hogy az lemeradt de mentem meloba utana igy nem tudtam meg egy kort fenykepezni.hetfon lesz csak idom fenykepezni sztem majd sajna....
bocs ha ertelmetlenul irok mar de hosszu volt a nap
Attila írtam neked email-t ismét lassan 2 napja :D
várom a választ
üdv