igy szokott az lenni hogy ilyenkor jon elo minden pont. nekem is szombaton vinnem kell asszonyt melobe es tuti hogy elotte hullik be a fek....de szerencsere van egy motorosbolt ahol nagyon rendes tag a tulaj es 24 oraba berendelte nekem a betetet es este zaras utan ertemehettem meg hogy ossze tudjam rakni ma, mert holnap melo...utana meg hajnalban mar kell a vas.
jo moka a csapagyazas az teny. :S nem lehetetlen amugy megcsinalni, csinaltuk mar 50es gepnel parszor gond nelkul...melegites es fagyasztas es megoldhato. de ha van lehetoseg jobb ugy ha celszerszammal toljak a helyere. :) rem sikerul megoldani a dolgot. lassan ugy is mondjak a rossz idot...lesz idonk szerelni sajnos.... egy egesz tel...
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni ?
Van egy Aprilia Tuareg Rally 123-as motorom. Az első féknyeregről - ami brembo típusú - hiányzik az alsó felfogató csavar amin úszik a féknyereg. Ennek a méretét nem tudom.
Ha valakinek van ilyen csavarja vagy esetleg csak a méretét tudja, legyen szíves küldje el nekem.
Mellékelek egy képet is.
Előre is köszönöm !
Már csak akkor lesz széthúzva a blokk, ha találok embert, aki megtudja csinálni a csapágyazást. Látom te sem unatkozol mostanában. :S Én is gondolkoztam mostanában már Donor motoron, de nem találok olcsón és jót. Nagyon szeretem még mindig a picimet, de már kezd elegem lenni ebből, hogy most "eladás előtt" előjön rajta minden...
jaja, ez egy ilyen ev. nekem is szivatott a tuareg a powerral. de a pega is szivat azert nehanapjan. :D vagyis pont nem jo a szivatoja. :S most meg a hatso fek ragadt be, de ez orvosolva lett..erre elment a feklampa... na de majd telen szetbombazom a fel motort es atnezek mindent, talan lesz addigra donor is ha kell vmi hozza...
vegre van egy kis aktivitas a topicban. :D nagy a csend mostanaban..mondjuk en is a kertet durom vagy melozok....
pff. akkor radjar a rud a szezonban nagyon. :S en a hatso fekkel szivtam a heten. mentem epp egy kort a geppel, furan lomha volt...hazaertem..be volt allva a hatso fek es felig fogott vegig..beragadt a dugattyu... szetszedem. a betetek fullra lekopva...ma megjott az uj betet ossze is raktam...most meg a feklampa nem jo hatul.:S elotte se volt tokeletes..csak nagyon melyen jelzett. de msot meg semmi.:S sztem behullott a nyomaskapcsolo.:S na majd telen szervizelve lesz az is... vasarnap talan jon egy masik pega is vegre. :)
Elvileg nem lehet semmi baja a dugonak és a hengernek, mert nem mentem vele amiota megszorult. Tehát nem tudta felsérteni vagy beleverni a hengerbe. De persze minden megeshet a mai világban.. :D
Már csak olyat kellene keresnem, aki megcsinálja..
Hát, nincs más hátra mint előre, szét kell szedni.... sajna.
Remélhetőleg a hengernek, dugónak nincs semmi baja.... mert ha már megszorult, könnyen megeshet, hogy felment valami fém darab.... reméljük nem így van, de kitudja.
A "szépen ver" azt faterom mondta, hogy beindította amíg suliban voltam és szépen vert. Én nem mertem még egyszer beindítani :D
A bal odali dekni nemrég lett leszedve és ott nincs semmi gond.. Tudom, hogy a főtengely csapággyal lesz valami.
Hát igen.. ez nem valami jó év, de szinte semmilyen téren... Jólenne már valami nagy változás.. :D
Azért kérdeztem a hűtővizet, mert arra gondoltam, hogy leszivárgott a forgattyúsházba. Akkor se mozdul...
"Szépen ver...." ez alatt mit értesz, honnan jön a hang?
Előbb vedd le a bal deknit, lehet megpusztult egy csapágy a kuplung körül, vagy a főtengely csapágy golyói futottak össze.... rosszab eset.
Ez az év egy fos. Az enyémbe dugócsere, Attilájéba is ugyanaz a hiba miatt majdnem dugócsere, mostmeg a tied másodjára.... el van átkozva itt már minden....
A hűtővizemet megtaláltam a kipufogóban, de még megvan
Az önindítóm zárlatos lett valami miatt
Tolásra úgy viselkedett mint amikor be van állva minden.
De sikerült megmozgatni a főtengelyt és ma már beindult és szépen ver... De így már biztos nem ülök rá addig, amig szét nicns huzva és megcsinálva... Most még ha szerencsém van akkor csak csapágyazni kell, de ha ráülök és menet közbe beáll, akkor megint dugo henger .. .. .. úgyhogy most keresek valakit, aki meg tudná nekem ezt csinálni (mert ugye ez azért már nem oldható meg itthoni körülmények között)
Ezt azért már komolyan nem hiszem el... Most vettem új dugót és hengert... Erre beáll a főtengely -_-' (A szerencsém az volt, -- amit nem tudok, hogy hogy történt, -- hogy még hazajöttem vele, csak ma már meg sem mozdult...)
Sziasztok. Ma tettem szert egy 125-ös tuareg windre. Rotax 127-es (RAVE) fekete blokkal van szerelve. Főtengely törött, és kutya állapotban van, de olcsó volt.(az asszony csak ezt engedte ). Elhatároztam, apránként gyári állapotúra szeretném visszaállítani. Ez az első endúróm, és segítséget szeretnék kérni, alkatrész ügyben. Első sorban motorikus alkatrészeket keresek. Főtengely, power, stb. Ha van valakinek eladó valami, írjon. Előre is köszi!
Keresek aprilia 1982 ETX tuareghez (rotax127 blok) használható állapotú első-hátsó lánckereket és láncot. Az enyém már megnyúlt és a fogaskerekek kihegyesedtek... :)
A mociról találtok fotót az adatlapomnál.
Köszi.
'89-es Tuareg Wind 125. Nem hiszem, hogy sok eltérés lenne.. De ha felhívod őket biztos megmondják, hogy neked melyik a jó. Ajánlom ezt az oldalt ;)
rotax 123-as blok van bene?
mert ha igen nekem mindenm van a kuplunghoz!
tel:06307316232
msn:czegledi_zsolt@freemail.hu
keresek '86-os ETX 125höz kuplungkonzolt, kuplung bowdent, és km spirált. Ha valakinek akad szóljon, lécci. Köszi
jo moka a csapagyazas az teny. :S nem lehetetlen amugy megcsinalni, csinaltuk mar 50es gepnel parszor gond nelkul...melegites es fagyasztas es megoldhato. de ha van lehetoseg jobb ugy ha celszerszammal toljak a helyere. :) rem sikerul megoldani a dolgot. lassan ugy is mondjak a rossz idot...lesz idonk szerelni sajnos.... egy egesz tel...
Tudnátok nekem segíteni ?
Van egy Aprilia Tuareg Rally 123-as motorom. Az első féknyeregről - ami brembo típusú - hiányzik az alsó felfogató csavar amin úszik a féknyereg. Ennek a méretét nem tudom.
Ha valakinek van ilyen csavarja vagy esetleg csak a méretét tudja, legyen szíves küldje el nekem.
Mellékelek egy képet is.
Előre is köszönöm !
vegre van egy kis aktivitas a topicban. :D nagy a csend mostanaban..mondjuk en is a kertet durom vagy melozok....
meglested mar kozelebbrol a fotengot?
Már csak olyat kellene keresnem, aki megcsinálja..
Remélhetőleg a hengernek, dugónak nincs semmi baja.... mert ha már megszorult, könnyen megeshet, hogy felment valami fém darab.... reméljük nem így van, de kitudja.
A bal odali dekni nemrég lett leszedve és ott nincs semmi gond.. Tudom, hogy a főtengely csapággyal lesz valami.
Hát igen.. ez nem valami jó év, de szinte semmilyen téren... Jólenne már valami nagy változás.. :D
"Szépen ver...." ez alatt mit értesz, honnan jön a hang?
Előbb vedd le a bal deknit, lehet megpusztult egy csapágy a kuplung körül, vagy a főtengely csapágy golyói futottak össze.... rosszab eset.
Ez az év egy fos. Az enyémbe dugócsere, Attilájéba is ugyanaz a hiba miatt majdnem dugócsere, mostmeg a tied másodjára.... el van átkozva itt már minden....
Az önindítóm zárlatos lett valami miatt
Tolásra úgy viselkedett mint amikor be van állva minden.
De sikerült megmozgatni a főtengelyt és ma már beindult és szépen ver... De így már biztos nem ülök rá addig, amig szét nicns huzva és megcsinálva... Most még ha szerencsém van akkor csak csapágyazni kell, de ha ráülök és menet közbe beáll, akkor megint dugo henger .. .. .. úgyhogy most keresek valakit, aki meg tudná nekem ezt csinálni (mert ugye ez azért már nem oldható meg itthoni körülmények között)
Az önindító nem forgat?
Tolásra se?
Gyertya nélkül se?
Vagy már lehúztad a hengert és fölöslegesen kérdezősködök? :DD
nem tudja valaki, hogy az 1986os ETX 125 első telójába mennyi és milyen olaj kell? előre is köszi
Valaki meg tudná mondani az 50es Tuareg Wind kormánycsapágyainak a számait? Köszi!
http://www.expressz.hu/auto/motorkerekpar/hirdetes-27322926/?u
tm_source=System%2BNotification&utm_medium=email&utm_campaign=NewAdvert
Email
Keresek aprilia 1982 ETX tuareghez (rotax127 blok) használható állapotú első-hátsó lánckereket és láncot. Az enyém már megnyúlt és a fogaskerekek kihegyesedtek... :)
A mociról találtok fotót az adatlapomnál.
Köszi.