Sziasztok.
Újdonsült Aprilia tuareg wind 125 tulaj lettem.
Ezzel kapcsolatba szeretnék tőletek segítséget kérni.
Kellene nekem hozzá szervíz könyv és kapcsolási rajz.Sajnos lenne mit csinálni a gépen.
Beszúrok róla egy képet..........Ez alapján esetleg valaki megtudná mondani az évjáratát?
Előre is köszönöm a segítséget :)
en se sokat mentem mas tuareggel, de volt par korom mar...3al vagy 4el mentem eddig. ha kell vmi apro cucc irj batran amugy.a magyar posta elviszi a cuccot ha kell. :) vagy ha nem apro akkor is elviszi.
en is ilyesmire gondoltam hogy vizes papirral lecsiszolom aztan kromtisztito vagy polir.. meg talan vmi kis lakkot kene neki adni hogy ne rozsdasodjon megint. jo lenne egy szep kromos felni. :D:D:D jovoheten ha itthon leszek neki is allok, csinalok majd kepeketelotte es utana...olyan 'how it's made' lesz. :D
jaja, eleg jol ki vannak talalva az erositesek az aluban..nem veletlen van ugy ahogy van...eleg strapabiro a cucc....
jaja..annyi esze nincs a sok szerelonek hogy legkulccsal vegye le a kosarat vagy vmi....
en is szoptam iden mert elcsuszott a kuplung inkabb minthogy le birjam venni az anyat rola...meg meghajtottam a behajtoszarat... de aztan eltoltam a 2 km-re levo gumismuhelybe aztan ott legkulccsal levettek sec perc alatt analkul hogy szetkurtuk volna az egeszet...
Volna egy kis viszonyítási alap.... :D
Más Tuareggel nem méntem soha, tehát nem tudom igazán milyennek kellene lennie gyorsulás, erő stb. szempontból.
Meg ha kellene egy-két kis apró alkatrész... volna kihez menni. :D
Nekem is krómozott van rajta most is.. rozsdásodik már nekem is elég szépen, de nagyjábol le lehet szedni.. nagyon finom (400-as) vizes csiszolópapírral utána meg szépen kipolírozni :D
én kb 3 hete csináltam és már nem látszik annyira a rozsda rajta.
Sok csíra, nem ért hozzá, fogalmuk sincs a dolgokról, de ők megszerelik faszán. Mert a szervízbe elbaszták....
Gondolom jó erősek ezek az öntött alaumíniumok, bírják a strapát. De azért széjjel lehet verni mindent.....
Kedvencem a tedd sebességbe lépj a hátsófékre kuplungkosár lelazítási módszer....
hat jo lenne ha kozelebb laknank kicsivel leg az teny. :)
alkatresz van eppen. :) ossze tudnek tenni egy komplett motort sztem most siman es akkor is maradna meg egy felre. :D
jaja, en is olvastam mar sok helyen a modszert...cak 2-3 helyen ala kell fesziteni es raba***ni egy jo nagyot a fotengelyre kalapaccsal es le is ugrik....csak utana nem lenyeg hogy centirozni kene a tengelyt, uj meneta vegere, repedt a magnes es meg a blokkfelbol is hianyzik egy darab.... de lennt van az ilyen emberektol jonnek azok a mocik amiket lattam mar sokszor hogy pvc csodarab van a blokkfelhez ragasztva mert eltorte a 'szerelo'...
en vertem mar szet blokkfelet kalapaccsal.szar volt mar es teszteltem milyen ero kell hogy olyan legyen mint sok motoron...hat mit ne mondjak 2 kilos kalapaccsal utottem izombol is eleg jol allta a sarat. kivancsi lennek mit kapnak azok a gepek akinek el van torve itt-ott... szemelyesen teszteltem milyen ero kell ahhoz hogy torjon a blokkfel vagy dekli....
Jelenleg anyagilag nem állok közel a 100 leggazdagabbhoz, így nem nagyon tudok venni semmit. :(
Az a gáz, hogy ilyen messze laksz, elmennék megnézni pár alkatrészt, meg tesztelnénk egy próba erejéig karbit is.... :D
Meg a múltkori hülegyerek, az AF1-es fórumba. Lendkereket csavarhúzóval meg kalapáccsal akarta leszedetni valakivel, de ő már "tesztelte" és semmi baja nem lett. Az ilyet úgy állba tudnám nyomni....
en pont azert szeretem a bicajt mert puha, ha tul is huzom visszaengedek es kesz is. :D
van itthon 2 par kerekem...ehet beprobalok egyet majd ujrafuzni....
neked nem kell esetleg egy kerekszett? :D a tiedhez is van egy szettem. :D:D
jaja, es ez a baj hogy aki ilyet kerdez az szereli, sooot, mar a kerdes elott 2x szetszedte meg osszerakta a gepet... es meg a baratai gepet is o szervizeli...
sajnos nagyon sok szemettel talalkoztam mar en is...sok maszekolt kokanyolt motor... ezert is vettem en is anno kicsit dragabban a mocit, de gondos, jo tulajtol.es megerte a dolog. nem mondom volt 1-2 bibi meg igy is...de semmi komoly.
A bicaj kereket inkább könnyebb elcseszni mert puha. :D
Szerintem egyforma szosra húzza az ember az anyákat akkor nagy baj nem lehet. Bár megforgatni gépben üt-e nem ártana...
nekem is ez lesz, megprobalom a kromost lepucolni ha sikerul atteszem azt, ha nem eladom. :D
en a visszafuzestol parazok nem a kifuzestol..kifuzni kifuzom barmikor. de ossze...meg a centir...
bicaj kereket oke hogy kicentirozom.....de ez azert kemenyebb
Újdonsült Aprilia tuareg wind 125 tulaj lettem.
Ezzel kapcsolatba szeretnék tőletek segítséget kérni.
Kellene nekem hozzá szervíz könyv és kapcsolási rajz.Sajnos lenne mit csinálni a gépen.
Beszúrok róla egy képet..........Ez alapján esetleg valaki megtudná mondani az évjáratát?
Előre is köszönöm a segítséget :)
en is lepek lassan, mert reggel melo....
Jó8.
jaja..annyi esze nincs a sok szerelonek hogy legkulccsal vegye le a kosarat vagy vmi....
en is szoptam iden mert elcsuszott a kuplung inkabb minthogy le birjam venni az anyat rola...meg meghajtottam a behajtoszarat... de aztan eltoltam a 2 km-re levo gumismuhelybe aztan ott legkulccsal levettek sec perc alatt analkul hogy szetkurtuk volna az egeszet...
Más Tuareggel nem méntem soha, tehát nem tudom igazán milyennek kellene lennie gyorsulás, erő stb. szempontból.
Meg ha kellene egy-két kis apró alkatrész... volna kihez menni. :D
én kb 3 hete csináltam és már nem látszik annyira a rozsda rajta.
Gondolom jó erősek ezek az öntött alaumíniumok, bírják a strapát. De azért széjjel lehet verni mindent.....
Kedvencem a tedd sebességbe lépj a hátsófékre kuplungkosár lelazítási módszer....
alkatresz van eppen. :) ossze tudnek tenni egy komplett motort sztem most siman es akkor is maradna meg egy felre. :D
en vertem mar szet blokkfelet kalapaccsal.szar volt mar es teszteltem milyen ero kell hogy olyan legyen mint sok motoron...hat mit ne mondjak 2 kilos kalapaccsal utottem izombol is eleg jol allta a sarat. kivancsi lennek mit kapnak azok a gepek akinek el van torve itt-ott... szemelyesen teszteltem milyen ero kell ahhoz hogy torjon a blokkfel vagy dekli....
Az a gáz, hogy ilyen messze laksz, elmennék megnézni pár alkatrészt, meg tesztelnénk egy próba erejéig karbit is.... :D
van itthon 2 par kerekem...ehet beprobalok egyet majd ujrafuzni....
neked nem kell esetleg egy kerekszett? :D a tiedhez is van egy szettem. :D:D
sajnos nagyon sok szemettel talalkoztam mar en is...sok maszekolt kokanyolt motor... ezert is vettem en is anno kicsit dragabban a mocit, de gondos, jo tulajtol.es megerte a dolog. nem mondom volt 1-2 bibi meg igy is...de semmi komoly.
Szerintem egyforma szosra húzza az ember az anyákat akkor nagy baj nem lehet. Bár megforgatni gépben üt-e nem ártana...
en a visszafuzestol parazok nem a kifuzestol..kifuzni kifuzom barmikor. de ossze...meg a centir...
bicaj kereket oke hogy kicentirozom.....de ez azert kemenyebb
latom te is pont beneztel az rx forumba. :D
"krateres a dugo...miert durrog es nem megy? ..."