Meg ám végre. Még jól néz ki rajta a teflon..... Az előző wössner is jó volt, mert a dugattyún megvoltak az eszterga nyomai, csak hát a szelep ahol bekoptatta....
Egyébként ez az új dugó könnyebb, látszik is, hogy le van szedve belőle.... jobban fogja majd venni a lapot. :D
Nos a kipufogó prototípusa elkészült de sajnos nem lett jó mert a féknyereg üti a kipufogót mikor berugózik úgyhogy egyenesen hátra jön a kipufogó de ezzel a dobbal íme néhány kép és egy videjó (a hangja élőben brutálisabb ) http://youtu.be/8pNeO8mJwAc
Szerintem egy a lényeg inkább nagyobb legyen a présrés mint akár egy kicsivel is kisebb a megadottnál, komoly alkatrész élettartam csökkenést (dugó, hajtókar) okoz ha kicsi. Ha nagy az igazából csak a teljesítményben mutatkozhat meg.
Kössz neked is a segéd anyagot. Még utána keresek a manualokba bár csak 123-ashoz meg 122-eshez van, de gondolom ez nem különbözthet annyira. Kössz mégegyszer, ezt a forrasztóónos dolgot már olvastam valahol, de akkor IFA volt az alany... :D
160 polini hengerszett eladó rotax123-ra.
Felújítás óta, motort még nem látott
érdeklődni lehet emailon, vagy telefonon:
patvaros87@gmail.com
06303207630
Ellenőrizni kell a présrést szerintem a kép alapján érthető, forrasztóón kell bedugni a gyertyanyíláson, és átforgatni a főtengelyt majd lemérni az összenyomt részt. Mindezt persze meghúzótt henger-hengerfej csavarokkal. A képen lévő cikkben 0,7-0,9 mm-t írnak, de szerintem ha 1 körül van akkor sincs gond.
Ma végre jó hírt kaptam, megvan a dugó.
Lenne egy szakmai kérdésem, a dugattyú előálláshoz. Mivel a készletben van 3 féle vastagságú tömítés a henger alá. Szóval én úgy gondolom, hogy a hüvely felső pereme és a dugattyú felső peremének pont egyszintbe kellene állnia, amit ugye a talp tömítés vastagságával tudunk beállítani... A kérdés az, hogy egyszintbe kell állnia? (mert így a kompresszió viszonyt is lehet változtatni, az égéstér térfogatával játszva.... bár szűk határok között, de lehet...)
Aki tudja válaszoljon gyorsan, ha lehet. Köszönöm.
A végére meg pár kép.:
na vegre felkerulteka kepek.igaz reggelig kellett varni hogy tegnap este ota feltoltse az oldal..lehte kicsit sokan akartak feltolteni egyszerre. :D
de a lenyeg hogy fennt vannak. :) lehet csodalkozni. :)
jaja, nekem is melo reggel, holnap este kiderul felkerulnek-e a kepek. :D hatha addigra fennt lesznek mar vegre. :D jo ej akkor neked.
hat volt kanyarvadaszat az tuti.
Jó lenne, ha mindenki csak arról mondana véleményt amiről tapasztalata is van..... ebben a témában meg főleg.
Én meg lelépek mára.... holnap már majd csak sikerül feltenned a képeket. :D
Jó éjt kanyarvadász. :D
Egyébként ez az új dugó könnyebb, látszik is, hogy le van szedve belőle.... jobban fogja majd venni a lapot. :D