Köszönöm a részletes leírást.
A közvetítő fogaskerékre nem emlékeztem, hogy biztosítja-e valami.
Én amit vettem berugó tengely annak a belső végén volt egy seeger, rajta hagyta az előző gazdája. Itt merült fel a kérdés a széthúzásról, mert a tengely átlóg a bal blokközép belső felére és gondolom gyárilag raktak azért oda, biztos ami biztos... Am mindegy akitől vettem az is azt mondta nem feltétlen szükséges az a seeger.
Lassan ahogy időm engedné nekiállnék, ha lessz kérdésem felteszem.
Azért is jó lenne már mert az akku idén 4. éves és nem úgy teker mint tavaly vagy azelőtt... megtorpan aztán teker.
igen nemreg szereltem be a berugot.
csak a kuplungdeklit kell levenni hozza. nem kell szethuzni.
eloszor is kell a hosszu csavar amiben meg fog akadni a racsni. ez hatulrol van a bal blokkfelben.az oninditosban is ott a csavar csak az rovid ugye..annak a helyere kell egy hozsszu kupos veggel.
a tengely ramegy a valtotengelyre. belul van egy gumi O gyuru hogy ne folyon ki az olaj ugye.. nincs semmi seger vagy ilyesmi.
a tengelyre megy a rugo arra a racsni arra egy hezagoloalatet utana a racsni masik fele.arra a fordulatszamkihajtas muanyag csigas kereke.arra meg megy egy hezagolo. es a kuplungdeklibol ugye ki kell venni a muanyag szukitot es a szimeringet nagyobbra cserelni. az attet fogaskereket semmi nem rogziti igazabol gyarilag se.a muanyag kereket se fogja semmi es a femet se. aszem a kuplungkosar nem engedi leesni ugy van megcsinalva.
mert ugye az a kosar alatt van. le is kell venni a kuplungot a beszerelesehez. (ezzel szoptam is rendesen...csak legkulcsal jott le a csavarja )
roviden ennyi a beszereles.rem ertheto volt.barmi kerdesed van irj batran segitek szivesen.hamar megvan amugy az egesz.es egy rugas es indul utana ami nagy orom ha beszarna az aksi
en is bizok benne hogy elmegy egy 10est legalabb a felujitassal. (1500 km ezelott kb) kulosre nekem is gyari festesu meg az idomszett,csak a vaz lett ujrafestve teljesen.
Attilahunter,
Láttam az egyik albumodba, hogy beszerelted a berugókart.
Nekem megvan hozzá minden csak kedvem nem volt még szétszedni.
Széthúztad hozzá teljesen a blokkot, vagy csak a kuplungfedelet vetted le? A berugó tengely belső végére tettél zeeger gyűrűt? Meg mostmár nem emlékszem pontosan, de azt a fogaskereket ami áthajt a berugótengelyről a kuplungra, azt mi tartja a tengelyen zeeger? Nem emlékszem már a belsejére nagyon.
Hát igen....
Az enyémnek még erdeti a fényezése, de műszakilag rendbe is volt van is. Blokkját 4 éve felújítottuk, azóta ment 8000 valamennyi km-t. A motor meg 1999 óta nálunk van, generál előtt 10-11000 km-t ment vele apám. Remélhetőleg elmegy még jó pár 1000-ret.
jaja, lenne mit meselnie az olasz nokrol bar szerencsere az enyem rendbe lett teve, teljes vazfestes femtisztara...blokkgeneral stb.... elm jopar1000 km-ig nem lehet gond
hm.. lehetseges..ez meg eszembe se jutott kitudja ugye az eloeletet...az elozo tulajnal tom hogy mi volt elmondasa alapjan....de 20 ev alatt sokminden lehetett a geppel
lehet mikor vettem nem tudtam hogy 6os a tobbi... 5osnek vettem..annyi is... csak utana ahogy utanajartam derult ki hogy a legtobb 6os van itthon 6os valtom de azert nem akarom szetszedni...
hat ugy hogy 5 sebis, rotax 123. ritkasagba megy ahogy hallottam.mindenki 6ost emleget,,, 1-2 embertol hallottam hogy 5os van neki. nem csak szar a 6. es ugy 5. mert rendes leosztasa van.nem hianyolok semmit igazabol
tornem el a kezet azonnal annak aki rahegesztette azt a kokany vasdarabot valtokarnak. igy szetbaszta a tengelyt is..es szet se lehet huzni stb.... ezert van ilyen sok motor olyan allapotban amilyen.... nem neked szol hanem a sok kokanyolos szakembernek aki sajnal 1500 ft-ert venni egy jo valtokart...
A közvetítő fogaskerékre nem emlékeztem, hogy biztosítja-e valami.
Én amit vettem berugó tengely annak a belső végén volt egy seeger, rajta hagyta az előző gazdája. Itt merült fel a kérdés a széthúzásról, mert a tengely átlóg a bal blokközép belső felére és gondolom gyárilag raktak azért oda, biztos ami biztos... Am mindegy akitől vettem az is azt mondta nem feltétlen szükséges az a seeger.
Lassan ahogy időm engedné nekiállnék, ha lessz kérdésem felteszem.
Azért is jó lenne már mert az akku idén 4. éves és nem úgy teker mint tavaly vagy azelőtt... megtorpan aztán teker.