Sziasztok! Van egy aprillia sr50 ditech 2002 motorom! Aminek nagyon örülök csak egy baj van vele hogy nem indul, az inditómotor tekeri de semmi, néha kapkodja de nem bír beindulni! Szikra van gyertyát már cseréltem! Az injektort is levettem, befecskendez! Mégsem indul akkor mi lehet a baja?
Saját tapasztalatom az, hogy az SR vízhőfokmérője azon kívül, hogy jól néz ki ( fogjuk rá ) , másra nem jó. Pontos mérésre, visszajelzésre biztosan nem....
A gyertyaképednek meg sok Di-Tech tulaj nagyon örülne, hidd el! Semmi baj nincs vele.
Hűtő takarva, 65-75 között mentem folyamatosan kb 20km-t. A vízhőfokmérő 3 óra körül mutatott. Takarás nélkül nyáron nem emel el az ütközőről, mindegy, milyen a külső hőmérséklet. (Egy éve termosztát is cserélve lett!)
Gondoltam, ha valamikor, most kiég a gyertya.
A kép lehet nem adja, de valóban volt korom a csatlakozásnál. Jó, most nem cserélem, de figyelem.
"Kb. 20km alig megállós kör után kiszedtem a gyertyát, hát így néz ki. Szerintem sokat kap. (Morini ditech)" Szerintem meg teljesen jó gyertyakép. Eleve tél van, gondolom a motort is kevesebbet használod, nem is fog kiégni úgy mint nyáron egy hosszabb út után.
"A gyertyapipa csatlakozásnál is találtam korom nyomokat, ott szerintem nem kellene lennie. Cserés a pipa/kábel?" Én ott kormot nem látok, egy kevés rézport igen, ami a pipa érintkezőjéből vált le. Nem hiba, de ha mindenáron cserélni akarsz valamit.... tedd azt.
elvittem szerelőhöz a gépet... megállapította, hogy megszorult a dugattyú. Valószínüleg az olajszivattyú ment tönkre... és ennek köszönhetem. Új dugattyút rendel bele, és felfúrja, aztán a többi meg majd kiderül... hogy mi van még...
A gyertyaképednek meg sok Di-Tech tulaj nagyon örülne, hidd el! Semmi baj nincs vele.
Gondoltam, ha valamikor, most kiég a gyertya.
A kép lehet nem adja, de valóban volt korom a csatlakozásnál. Jó, most nem cserélem, de figyelem.
"A gyertyapipa csatlakozásnál is találtam korom nyomokat, ott szerintem nem kellene lennie. Cserés a pipa/kábel?" Én ott kormot nem látok, egy kevés rézport igen, ami a pipa érintkezőjéből vált le. Nem hiba, de ha mindenáron cserélni akarsz valamit.... tedd azt.
Szerintem csere.
Nem kockáztatok
Kiszedtem szerintem van vele probléma itt látni !
Megérett a cserére