Tudományosan megmagyarázni nem tudom, de mivel ez egy zárt rendszer, kell neki a túlnyomás. Magyarul jól kell hogy működjön a kiegyenlítő tartály fedele. Azt viszont tudom hogy túlnyomás alatt magasabb a folyadékok forráspontja.
Ilyet hallottatok már? Mint írtam,melegíti nagyon a mocim a vizet,tegnap megnéztem mennyi van benne és rendben volt a mennyiség. Azonban találtam egy rá való tartály fedelet (egy leonardon volt) és lecseréltem a motoromon lévő nem is tökéletesen záró vizes kanna kupakot. Reggel motoroztam egy jó adagot,és még félig sem ment fel a mutató!
Nem sokba tart vizesíteni.................bár minek.Elég a levegős is.Nincs gáz vele..............néha iktass be nem csutka gázt pár Km-en.Esetleg egy hőfokmérőt be lehet rakni.S6 nak van ehhez cucca.
Sziasztok! Lenne egy robogós kérdésem. Van egy Peugeot speedfightom,leovince sportkipufogóval:) Majdnem padlógázon gyorsul csak,addig el se indul. Cseréltem benne görgőket,6 grammosokat tettem bele. Lehet h. azért megy csak ilyen magas fordulaton,mert a kuplungrugók túl kemények? piros színűek a rudók,de van hozzá 3 db kék is. Ezek a színek a rugók erősségét jelzik? Érdemes kicserélnem? A motor így 80at megy,de lassan gyorsul.
Üdv. Misi
Nekem most Nyírtétről haza, 65-70fölött nem szerette sokáig jó persze ez csak egy kisrobesz, de a vizes meg ment de azért jó volt. Városban, rövid távokon semmi probléma nincs a hűtéssel
"...nem en csinalom en csak meg kerdezem ezeket a dolgokat egy szerelo csinaja..." Ha a "szerelőd" ilyeneket kérdez, akkor garantálom hogy abból nem lesz motor. Gondolkozz már bazzeg.....
"...hello aszt szeretnem meg kerdezni hogy ha at alakitom akkor a mostani szivotorok alat van egy szelep ojan kis lemezek vanak rajta aszt is ki kel veni vagy az maradhat rajta?..." A membrán? Azt azért csak nem kellene kivenni.....
szia! Figyelj,szerintem inkább ne kezdj hozzá az átalakitáshoz,mert több kárt fogsz csinálni,mint hasznot! Inkább add el,és vegyél karbisat! Jobban jársz!
hello aszt szeretnem meg kerdezni hogy ha at alakitom akkor a mostani szivotorok alat van egy szelep ojan kis lemezek vanak rajta aszt is ki kel veni vagy az maradhat rajta?
Vízpumpám nincs.
Üdv. Misi
A mérete: 815x18.5x9.8
http://www.egumotors.hu/4143-v...
Köszi szépen a segítséget!
Még annyi lenne h kell a bendixen kívül vmi hozzá?