Üdv! Vennék alig használ megkimélt gyári kip. Aprillia SR 50 R (LC) karbis mocira (2006évj),
Illetve nekem van egy Giannelli (silencers) sportkip.amit cserélnék a gyári kip.-ra (300 km használt,a hangja nekem hangos nem birtam megszokni)
horizotya@gmail.com
Sziasztok!
Egy hete sikerült vennem egy sr50 street robogót. Már az elejétől kezdve nagyon megszerettem.De kezdenek aggályaim lenni. nem nagyon gyorsul eddig csak 40-nel közlekedtem vele, tegnap néztem meg max 50-nel megy. Szerintetek ha kiveszik belőle a fojtásokat akkor jobban fog menni(gyorsulni, végsebesség) vagy nem?
És szerintetek nem kevés egy kicsit 500 km járatni? most 260 van benne?
az is most volt, de nekem a variátor csörög , szétszedtem az ellendarab elöre hátra elég sokat mozog a csuszkánál, ezt valahogy meggyógyítom ha tudom... emg takarítok..
Lehet hogy gyertya okozza azt a hibat, hogy megyek maxon, ora szerint olyan 120-125 körül ugy fel percet es utana fogja magat es nem reagal a gazadasra es motorfekkel elkezd uyge lassulni, es elengedem a gazt, ujra huzom akkor megin megindul egy masodpercre majd megin nem reagal, mintha befulladna. Vagy tul dus a keverek es nem robban be? Idegesitő hiba, bar nem mintha olyan sokat mennék vele ilyen tempoba.
Mi az Isten csöröghet a varionál? görgő uj, a variátor is viszonylag, tavaly vettem, az önindító szabadonfutó nincs benne, csak az az acéllemez, ami hézagol is de arra felfekszik a vario és viszontlátásra .
csinál olyat is hogy mentem80-85el kb, és mintha beakadna egy görgő, amikor visszaengedem a gázt és esik a sebesség is afordulatis hiába huzom, ha megállok vagy lassítok és utána megyek megint akkor müködik , pont most lesz nyirtéten buli .menni akarok:(
Nálam a tartalék 1.5 liternél kezd jelezni. A múltkor pontosan kimértem. Csont száraz tanknál pont annyi benzint öntöttem bele, hogy elaludjon a visszajelző.
ja és nem tudom, hogy a ti mocitokon hogy van, de az én mutatóm elég gyorsan lemegy félig (még ha csak 50 km-t megyek vele, akkor is) de utána sokkal lassabban megy lefele a mutató. sőt, ha elkezd sárgán villogni, hogy ki akar fogyni, akkor is még 30-40 km-re elegendő benya van benne, szóval elég nehéz belőle full kifogyasztani a cuccot.
az elején a gyors csökkenés szerintem a tank formája miatt lehet.
egyszerű matek..
elvileg 6 literes tankod van.
ennek a fele 3 l.
a diteched 2-2,5 litert fogyaszt (sebességtől függően)
mentél vele 125 km-t? ha igen, akkor nincs vele gond.
ha nem tudod, mennyit mentél, akkor a következő 100 km-t számold, és ha többet fogyaszt, akkor nézz utána :)
Hali!
Végre megcsinálták a motorom. a görgők nagyon elvoltak kopva...végsebességem így 50-60ra esett vissza. A fogyasztásom nagyon jó volt. Viszont most valahogy nem az igazi...2 nap alatt elment fél tank és nem mentem vele annyira sokat. Ez minek tudható be? Hogy 55 helyett 80-90el megyek, vagy valami másnak?
Holnap megnézem,mit tehetek az ügy érdekében
Nem akarok pénzt kérni érte,inkább az a gázállás szenzor csatlakozót védő gumi kellene cserébe.Meg akkor egyúttal feladnám a gyújtótrafót is.Csak a postaköltséget kéne állnod.Holnap dél körül érek haza.,majd csörgess rám telefonon.
Szia, ha lenne még abból a 0.35-ből,akkor vennék tőled egy kis darabkát ami kiadja a két lapocskát. Én is jól járnék mert nem kéne egy egész táblát megvennem,meg úgy csináljuk,hogy te is. levélként feladnád,én meg előre elutalom a lét. ?
A fogyasztásom egyértelműen több volt. Kb 1,5 literrel. Viszont mivel a motor az etanolra volt "kihegyezve", ezért a teljesítmény nem csökkent, hanem nőtt. Mifelénk majdnem minden kúton kapni etanolt, tehát ez nem zavart. Az átalakított ditech miatt a dolog egyébként is úgy működött, hogy magamnak kevertem be az üzemanyagot.
értem :) akkor tényleg megérte. az "új" blokk felújítását meg a kínai lámpát is futja, meg még marad is :)
etanollal egyébként mennyit fogyasztott? teljesítmény-romlás volt?
meg nem volt rossz, hogy nem mehettél be akármelyik benzinkútra, csak ahol árultak etanolt?
Illetve nekem van egy Giannelli (silencers) sportkip.amit cserélnék a gyári kip.-ra (300 km használt,a hangja nekem hangos nem birtam megszokni)
horizotya@gmail.com
Egy hete sikerült vennem egy sr50 street robogót. Már az elejétől kezdve nagyon megszerettem.De kezdenek aggályaim lenni. nem nagyon gyorsul eddig csak 40-nel közlekedtem vele, tegnap néztem meg max 50-nel megy. Szerintetek ha kiveszik belőle a fojtásokat akkor jobban fog menni(gyorsulni, végsebesség) vagy nem?
És szerintetek nem kevés egy kicsit 500 km járatni? most 260 van benne?
Koszi elore is!
De tuti valami nem ok...azt hogy tudom megnézni, hogy ha sok benzint kap?
csinál olyat is hogy mentem80-85el kb, és mintha beakadna egy görgő, amikor visszaengedem a gázt és esik a sebesség is afordulatis hiába huzom, ha megállok vagy lassítok és utána megyek megint akkor müködik , pont most lesz nyirtéten buli .menni akarok:(
az elején a gyors csökkenés szerintem a tank formája miatt lehet.
elvileg 6 literes tankod van.
ennek a fele 3 l.
a diteched 2-2,5 litert fogyaszt (sebességtől függően)
mentél vele 125 km-t? ha igen, akkor nincs vele gond.
ha nem tudod, mennyit mentél, akkor a következő 100 km-t számold, és ha többet fogyaszt, akkor nézz utána :)
Végre megcsinálták a motorom. a görgők nagyon elvoltak kopva...végsebességem így 50-60ra esett vissza. A fogyasztásom nagyon jó volt. Viszont most valahogy nem az igazi...2 nap alatt elment fél tank és nem mentem vele annyira sokat. Ez minek tudható be? Hogy 55 helyett 80-90el megyek, vagy valami másnak?
Nem akarok pénzt kérni érte,inkább az a gázállás szenzor csatlakozót védő gumi kellene cserébe.Meg akkor egyúttal feladnám a gyújtótrafót is.Csak a postaköltséget kéne állnod.Holnap dél körül érek haza.,majd csörgess rám telefonon.
De amúgy Reverse a legjobb helyedbe azt vennék...
etanollal egyébként mennyit fogyasztott? teljesítmény-romlás volt?
meg nem volt rossz, hogy nem mehettél be akármelyik benzinkútra, csak ahol árultak etanolt?