"Ha törik az idom kifittyenhet a henger és valaki kiszúrhatja."
Erre van a legkevesebb esély ugyanis nincs ráírva egy tuning hengerre se hogy 70 ccm. Az meg hogy rá van írva hogy malossi, polini, nah ahhoz viszont már nem hinném hogy értenének a rendőrök.
Azért ez nem egészen így van.A 125-öst simán le lehet vágni a hangjáról,mindegy hogy SR 125,vagy Runner 125-180.És tényleg nem minden rendőr hülye.....
Apriliának ott a 125-ös SR, Gilerának meg a Runner az életben nem különbözteti meg senki, ha nem nézi meg közelebbről. Ugyanaz a kaszni, ugyanaz a méret minden egyedül a kipufogóban van eltérés, de abba meg a rendőr nem fog belekötni hiszen mit tud csinálni? Na meg most őszintén titeket hányszor igazoltatott rendőr? Engem a 7 év és több, mint 20 ezer (városi) km alatt egyszer egy túlbuzgó körzeti aki azt hitte, hogy jogsi nélkül vagyok, mert földúton mentem, egyszer meg egy köcsög városi aki megvágott 5 ezerre mert a sor elejére mentem és ő volt a legelső civil kocsiban (akkor még tilos volt, de mindenki csinálta ugye, csak ez a fasz nem nézte jó szemmel és keresni akart). Tehát a lebukás esélye nagyon kicsi. Karambolnál viszont elég nagy. Ha törik az idom kifittyenhet a henger és valaki kiszúrhatja.
Igaz, de az 50/70cm3-nél nem lóg ki a lóláb annyira mint pl. egy 125-ös robinál. Hangra megismerem, ha nem 50-es moci megy el mellettem. Ránézésre is látszik. Nem minden rendőr hülye :)
Karbisra szerintem talán érdemes,mert ott tudsz neki többlet benzint adni és kicsit dinamikusabb lesz,de Ditechre az 50-es hengerhez felesleges pénzkidobás.
Köszi a válaszokat és hozzászólásokat nekem alapjában nem is a városi közlekedéssel van bajom hanem azzal hogy Miskolcon az Avason lakom ahová minden nap 1 baszott nagy lejtőn kell felkaptatnom ahol a motor max ilyen 30-at megy!
Ha tuningot nem is ajánlotok akkor szerintetek 1 seria robeszra érdemes-e csak egy sport kipufogót tenni, és ha igen akkor ez jelent valami kis erő növekedést?
Ja és egyetértek azzal, hogy tényleg kényelmesen lehet közlekedni egy alap SR-el is városon belül (1-2 taplótól eltekintve aki a 0.8-as Altóval leakar gyorsulni :D meg aki élvezi, hogy csikorgó kerekekkel egy harmincad akkora motort képes legyőzni ).
Nem feltétlenül rendszámos. Nagyon sok olyan robogó közlekedik ami 50-es papírokkal van pedig 125-ös. Sőt én láttam már 180-as Runnert is és ott volt rajta a biztosítási matrica is. Tehát még azzal is lehet csalni.
De ha már a rendszámot megemlítettük akkor 50 ccm fölött minden motorra kellene, tehát ha 70-es hengert raksz a motorra azt is vinni kéne műszakira és lerendszámoztatni. Ha megfog 70-es motorral ugyanannyi büntetést kapsz, mintha 125-ös motorral fognának meg. Jogsi nélküli vezetés (ha nincs valamilyen A jogsi), nincs rendszám, nincs műszaki
Alap SR50-el gond nélkül lehet közlekedni 60-70 között, ami elég városban. Jól gyorsul, átlag autóst vidáman állva hagyod lámpánál.
Országúton a tuning csodának sem egészséges a tartós 90. 50cm3 motor nem erre való. Ha ennél több kell, min.125-ösre cserélj. Persze az már rendszámos, ami városban hátrány.
http://www.sportmotor.hu/motor...
Itt van pl enyém még anno. Hát hajtás tuning is kellene ha azt akarod h haladjon is. Főként varió kuplung annyira nem fontos.
Köszönöm a válaszok megfontolom!
Akkor ezek szerint mélyen a zsebbe fogok nyúlni!
Azért nem vettem 125-t mert kezdő motoros vagyok és csak a kocsi mellé kellet munkába járni!
Még azért ha nem baj lenne pár kérdésem : a hengerszetten és a kipun. kívül még mire volna szükségem 1 működő képes tuninghoz ?
Folyton a tuning. Ha jó tuningot akarsz, akkor bizony mélyen zsebbe kell nyúlni. De azt nem értem hogy miért nem veszel egy 125-ös motort, mikor az alapból többet tud, mint egy 50-es. Ezt asszem sosem fogom megérteni. Bár biztosan én vagyok már "vén" ehhez.....
Hy All! 2 hete vásároltam Sr 50 Di-Techet (morini) ! Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy a tuningolni szeretném akkor tényleg csak 70 -es hengerszettek közül csak a Malossi és a Polini jöhet szóba mert ezen gyártóknak ehhez a típushoz igen drágák! Szeretném segítségeteket kérni abban, hogy írjatok nekem pár dolgot mit kellene beszereznem a szezon kezdetéig pl.: (kipufogó és melyikre szavaztok?)
Válaszokat előre is köszönöm
Helló Eladó egy Fxr blokk Akár bontva is . kuplung és variátor nincs . Henger zsír Új Asso Werke dugóval . Főtengely 2400km eres .
Elérhetőség adatlapomon. Egyben 34e Van egy fekvő vizes tárcsás minarelli is aeroxbol 3000km el .
Uhh de gonosz valaki, viszont most lebuktam, hogy mekkora házam van, mert én kaptam használatit el is olvastam és mégis sikerült már majdnem 10 ezret belerakni 3 év alatt. Pedig esküszöm a nappalitól kijjebb nem mentem
Egyáltalán nem biztos,hogy van benne.