Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!
Ma vettem egy régi tipusú Sr robogot (Replica) és érdeklődnék hogy mi lehet a baja:
A berugó nem megy vissza (akadozik) de berugni belehet vele!
Zsír új aksit vettem bele(12V 4Ah) és még se inditja be hidegen,melegen is csak nehezen!
Hidegen a motor nehezen indul többet rá kell rugni,de utána pöc röff és ez minden első elindulás után.(a motor 1 évet ált)
Légyszives segitsetek!
Ill. kinek van eladó alkatrészei? 94-97 Sr Replica
Bontott illetve új(de jó árban) weboldal?
Köszönöm előre is!
Ilyenkor van az hogy én tudom hogy szeretném megcsinálni, de persze egy egyszerű dolog miatt megáll a tudomány. Valahonnan akkoris kerítek egy akkora darab alu vagy réztömböt, és megoldom.
Az a gond hogy a hőcsövet nem tudod bárhogyan hajlítani, mert eltörik. Ráadásul úgy tudom hogy van bennük valami anyag is ami kering benne, és ha eltörik, akkor ugye ez ugrott. Amellett persze hogy nem is olcsók az ilyen hűtések. A rázkódást meg biztosan nem bírná.
Értem. Hát akkor tényleg nem jó hozzá. Jó hőt termel akkor az a kis pici led, de mondjuk teljesítménye is van. Esetleg nem lehet megoldani valahogy, hogy ráteszed egy ilyesmi bordára, majd hőcsővel (mint a laptopoknál is használnak pl) kijjebb vezetnéd egy másik kintebbi hűtőbordára amit már a szél is ér? Természetesen a hőcső és a borda közé hővezető pasztát nyomni és úgy összerakni. Nem tudom, hogy életképes lenne, e az ötlet illetve mennyire bírná a rázkódást egy ilyen szerkezet.
Há csak nem ditekkbő szednéd ki.
Az igazi ci...ny munka lenne. Mert mivan ha megáll a venti?
Csapj hozzá egy pár száz forintos PC hűtőventillátort.
Ez kevés ide, hiába akarják eladni 10W-os LED-hez. Most kb 2-szer ekkora van rajta, és 20 perc után tűzforró. Márpedig egyhuzamban nem 20 percet szoktunk világítani. Plusz számold rá hogy egy LM317-es áramkorlát is ugyanezen a bordán van, és persze ez is melegíti.
Ez nem lenne jó? Elvileg egy 10W-os power ledhez elég egy ilyen:

link
Sajnos ahhoz hogy elvezesse ezt a hőt, kb 10cm magas kellene. Ilyet meg egyenlőre nem találok. Az esztergályos megcsinálná, ha viszek anyagot. Na jah, de honnan? Azon gondolkodtam hogy sima vasból is meglehetne, csak szerintem nehéz lenne, és kiszakítaná az idomból a 4 lámpatartó csavart.
Mennyire magas kivitelben kellene? Csak mert találtam még kör alakúakat:

link

link
Óhh értem. Akkor ez esetben sajnos nem tudok segíteni
http://www.ledcoolers.com/

Ilyesmi kellene, csak sokkal magasabb kivitelben.
Igenám, csakhogy egy henger alakú és hosszú kell hogy legyen, mert más nem fér bele a lámpába. A gyári "foncsort" meg nem akarom szétvagdosni. Bár ha nem lesz más....
Most jut eszembe....Ha már kimotoroztad magad mára,utána leírnád részletesen,hogy mi volt a baja a motornak,és mit cseréltek benne?Meg mennyiért,meg ez miért tartott két hónapig,stb....
Vagy még esetleg:

link
Hóóóha,Csinos!

Azért a kicserélt darabokat kérd el,meg ha már száz,hát nem tudom,de számla,vagy valami...Ez azért qrva sok pénz ám.....
Adok egy pár tippet:

link

link

Igaz ezek hűtőbordák, de hátha találsz benne olyat ami jó lehet.
Egy gond van, mégpedig az hogy nem tudok egy olyan alutömböt keríteni, ami megoldaná a LED-ek hűtését és felfogatását. Akár réz is jó lenne, de sehol senkinek nincs ilyen.
Másik meg az, hogy 2 hónap várakozás után előfordulhat hogy még ők fizetnének csak vigyem el a motort....
100 darab ezrest? Már ne haragudj, de asszem ez nálam úgy működne, hogy 2-3 120 kilós haverral mennék a szervizbe a motorért, és megkérném őket szépen hogy ugyan mutassák már meg az összes hibás alkatrészt amit cseréltek benne, amennyiben nem, asszem rájuk borítanánk a műhelyt. Ennek nagyon-nagyon büdös lehúzás szaga van...
ja és am nem garis, és most mikor meghozzák ( pár percen belül ), közel 100 darab ezrest fognak kérni szolgálataikért
jaj bocs nemláttam h enyémre is írtál...köszi szépen!
majd enyémre is választ lécci ˇˇ...
Isten ments,hogy sürgessem,de kíváncsi vagyok én is,hogy mit tud kihozni belőle...Arról nem beszélve,ha jó lesz és vállalja,én is kérnék tőle egy ilyen átalakítást,mert siralmas a világításom....