Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hujjujuujjjjjjj.Ne tedd.
ma szétkapódott a ditekkem, henger fúrás új dugattyú minden csapágyat görgőt cserélek. Jó móka lesz :-) Tanácsokat elfogadok :-)
Ha mindent átnéztél, és mégsem indul, akkor lehet arra gondolni hogy a membrán nem zár elég jól, vagy a főtengely szimmering sz..r, és nincs megfelelő elősűrítésed. Ez szo....tós hiba, és csak a blokk széthúzása után fogod meglátni.
Látom kinter jól leírta az esetlges hibákat.
Így tényleg nehéz megállapítani. Sokminden lehet, viszont ezt jó szerelni, mert fix a hiba.
Csak sok a lehetőség.
Ha ezeket megnézted amit kinter írt, és még mindíg semmi, nézd meg a lendkerék-rögzítőéket is....ha elnyírja szikra van, csak máshol.
Viszont köpheti attól is.
A vákumcsövet húzd le a karbiról, és dugózd le amíg beindul...bár lehet ott is fog folyni a nyál...
Ha nem sajnálod a pénzt akkor hajrá.Max eladod.
hát nem 100%-os kis sebességnél kicsit pöfög röfög,de ha odahúzom neki akkor megy,régóta csinálja gondoltam hátha jobb lenne ,mert néha bosszant.Amúgy tökéletes indul pár fordulat után,a gyertya is tűrhető barna színű.Viszont amit észrevettem,hogy ha változtatok az alátétezésen,akkor sem változik semmi.Anno mikor összeraktam és utána állítgattam minden kis változtatásra durrogással esetleg gyertyakinyírással reagált
Nem rossz ötlet.Legalább az olajzás is rendben lenne.Bár sok teljesítmény nem lesz plusszban.
Ha van pénz rá ám legyen.Bár ha most stabil kár babrálni.
Jó hogy vagy Zoli
Mit szólsz ahhoz az ötlethez,hogy a polini hengerhez kapott műanyag vackot leszedem a motorról,visszateszem a gyárit és inkább küldenék az arcába egy Malossi elektronikát?
lenne most egy aránylag jó áron 14re próbáltam lealkudni,szerintem annyiért ideadja a srác.
Át kell alakítani ditechre
bocs ezt nem lehetett kihagyni
Na ezt már én is néztem. De nem sok egy kicsit a 20Kohm ellenállás változás 10fok különbségnél? Én 15fokon kb. 4300ohm-ot mérek, 25fokon meg 2400ohm-ot. Ezek szerint nekem is rossz a hőgomba? Egyébként nekem is a 20-as hibakódot villogja...
Viszont a hőgomba hibának van külön kódja: 18, 19 Error in temp sensor.
Ok, köszi!
Én megmondom őszintén nemhogy a ditech-hez, de alapvetően a motorokhoz sem értek. :-(
Ezért is kérem a segítségeteket és ezért vagyok néhe (sokszor) körülményes.
A helyzet az, hogy csak addig merülök bele, amíg tudom, hogy nem teszek kárt. Felkeresnélek, de túl messze laksz
Én ebben az esetben "sajnos" , Dunaújváros mellett.
Nálunk van egy szerelő-kereskedő, aki szerint a ditech-ek hulladékok. Nem is nagyon akarja javítani...
Értem én hogy nem bízol a "szerelőkben", és nem szeretnéd hogy lehúzzanak, de ne hidd hogy egy szál csavarhúzóval megjavítasz egy ditech-et. Ezt nem megbántásnak szántam, de nagyon sokan vannak akit azt hiszik hogy értenek hozzá, és tényleg nagyobb kárt csinálnak mint hasznot. Nekem a bevételem egy része a motorjavításból származik, tehát végülis ha segítek akkor magam ellen beszélek. Nade, mégis ittvagyok és próbálom megoldani a gondjaitokat, persze távsegítséggel, ami ugye lássuk be, sokszor reménytelen....
Hát igen...
Szerintem itt mindenki maga szeretné a hibát megtalálni, és kijavítani.
Köztük én is. Nem szeretném, ha lehúznának és azt sem, hogy esetleg még nagyobb bajt okozzon egy hozzá nem értő szerelő.
Te már egyből a számlát kéred? Ez jó. Mindjárt számolom, pill...
Ha köpi a gyertyát, akkor lehet hogy átenged a tűszelep. Ezen igaz két cső jön a benzintanktól? Mert akkor lehet hogy a vákumszelep átszakadt, és a vákumcsövön is benzint szív. Bár ezt láthatod, mert a két átlátszó csövön csak az egyikben lehet benzin. Ha kipucolod a gyertyát akkor indul? A gyertya ugye ott adja a szikrát ahol kell, és nem a porcelán mellett szikrázik? Erős kék szikrája van? Gyertyapipa 5-10 Kohm között van? Az a gond hogy hiába kérdezitek hogy mi lehet a baj, mert látni kellene a motort. Ez így csak találgatás, és semmi értelme...
Végszámlát?
Egy injektoros motor ha nem indul, mit érdemes megnézni? Végig kell menni mindenen logika szerint. Ditech-nél kompresszornyomás, üzemanyagnyomás, nyomásszabályzó, ezt itt nem tudom így neked leírni.
szikra van
eddig nem volt baja..
2 napja kezdte csinálni és nem indul be
Szikra van?
Mióta csinálja?
Előzmény?
Szerinted mit érdemes megnézni még rajta?
Mármint a gombán kívül?
Ajjaj.