gyári 50-es robogónak 50kg -os piros kontraszt
tönkre teszi a hengerjét?
tettem már bele fehér malossi kontrasztot gyári erösségüt,
40kg-os kontrasztot is de semmi ereje ezekkel.
ezzel az 50kg-osal elfogadható de ugy halottam a fötengelyt és a hengert kifekteti mert kemény. igaz ez szerintetek?
Egy dolog ami még nagyon lényeges. Ez egy leegyszerűsített gyújtásmodul, így nem szabad rajtahagyni a gyújtást ha nem jár a motor. Mert ilyenkor nincs megszakítás (a modul és a trafó is folyamatosan áram alatt van), a modul és a gyújtótrafó is túlmelegedhet ilyenkor. Tehát ha ráadod a gyújtást, akkor 1-2 percen belül be kell indítanod a motort is (vagy levenned a gyújtást). Azért lett ilyen ez az elektronika, mert mindenki olcsó modult kért tőlem. Voltak fejlesztések komolyabb cuccra is (PIC-es előgyújtás, szabályozható, stb), de a kutyának sem kellett.
Mindenképpen a gyújtáskapcsoló után kell kötni, másképp nem fogod tudni elállítani a motort. A vízhőfok mérőt pár sorral lentebb írtam le, hogy mit kell hová kötni.
Szia! Kellene a címed, ahová küldhetem a csomagot. Keresem, de nem találom. Vagy nem külded még el vagy passz. De ha lehet minél hamarabb, mert délben vinném fel a csomagot.
A kérdésem az, hogy honnan a legcélszerűbb +12V-t adni neki? Közvetlenül az akksiról a biztosíték után? Vagy a gyújtáskapcsoló utánról? A vízhőfokom az hogy fog működni? És a Ditech lámpát hogy tudom szakszerűen kiiktatni? Az ecu-t ki kell venni, vagy benne hagyhatom? Minden más működni fog (lámpa, irányjelző...)
Bocsi a sok kérdésért...
Általában télen mennek tönkre az akkuk, mégpedig azért, mert a tulaj megfeledkezik róla. A Varta akkuk jó minőségűek, de ha nem tartod karban, ez is beszarik hamar. Télen csepptöltő kell rá, ha nem használod a motort. Ez 10-20 mA-rel folyamatosan tölti az akkut. 2 hetente pedig pótolod az elpárolgott desztillált vizet.
Ne hagyd benne az ECU-t. Emlékeim szerint a vízhőfok mérőt úgy lehet működésre bírni, hogy az ECU csatlakozójánál a hőmérő szenzortól jövő zöld-piros kábelt összekötöd az órából jövő fehér-kék vezetékkel. A hőmérő szenzor másik rózsaszín vezetékére meg +12V-ot adsz. Ebben már nem vagyok biztos, ezért csak a próba után fog kiderülni.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Milyen akkumulátort érdemes venni Aprlila SR 50 Ditehhez? Ami 1-2 év alatt nem megy tönkre!
Előre is köszönöm a segítséget!
tönkre teszi a hengerjét?
tettem már bele fehér malossi kontrasztot gyári erösségüt,
40kg-os kontrasztot is de semmi ereje ezekkel.
ezzel az 50kg-osal elfogadható de ugy halottam a fötengelyt és a hengert kifekteti mert kemény. igaz ez szerintetek?