Sziasztok. Tegnap levettem a hengeremet, és elég szomorú állapotban van a dugó, meg a henger fala is. Az éenne a kérdésem, hogy fúratta már valaki a ditech-et, és mekkora dugót rakott bele? Esetleg Hegyeshalom környékén nem tud valaki helyet, ahol foglalkoznak hengerek fúrásával?
Én a főtengelyt a fagyasztóba rakom, 3-4 órára (min). A csapágyakat fel szoktam melegíteni hőlégfúvóval egyenletesen, odafigyelve. Műanyag kosaras csapágyaknál nagyon-nagyon oda kell figyelni a hőmérsékletre, mert ha túlmelegíted, akkor vége. Vagy rosszabb esetben nem veszed észre hogy megolvadt, majd a blokk összerakása után derül ki.... Szóval felrakom így a két csapágyat a főtengelyre. Ezután várok kicsit hogy kiegyenlítődjön a tengely és a csapágyak hőmérséklete (5-10 perc), így ha forgatod, nem esnek le a csapágyak. Szar dolog a földről szedegetni az új csapágyakat. Ezután tengelyestül be a fagyóba újra. Itt már elég neki 1 óra is (ha jól csinálod). Aztán felmelegíted a blokkfeleket (én szintén hőlégfúvó), és mehet bele a tengely. Ha jól felmelegítetted, akkor lazán belecuppan, ahogy kell. Nem fog a kelleténél se jobban, se kevésbé rámenni, sem a csapágy, sem a blokkfél. Addig csúszik, amíg kell. Benzin és hőálló tömítőpaszta (igazából egy spéci ragasztó való oda) a két blokkfél közé és mehet a helyére. Aztán a csavarok szépen egyenletesen lehúzva. Ha minden oké, akkor a főtengelynek simán kell futnia. Ha szorulna, akkor kell egy spéci behúzó szerszám, amivel egy kicsit igazgathatod a főtengelyt a helyén. Ütni nem ajánlatos. Nagyon nem. Ezután a két szimering, stb...
Király. Holnap még meló, szombaton reggel neki ugrok az összerakásnak. Hogy szoktad? Előbb cwapágyak a főtengőre majd úgy a blokkfelek, vagy csapágyak a blokkfelekbe, és úgy a főtengely?
Ha a főtengőre teszed először akkor meddig kell rá tenni? (így még nem csináltam, de egyszerűbbnek tűnik.) koppra amíg rámegy? Nem tud hozzáérni a sonkához?
Nem kell, csak úgy néz ki kell egy kis idő a bankoknak. Régebben volt hogy 2 nap kellett az utaláshoz. Ez ilyen. Most még aránylag gyorsak is voltak. De ideért ez a lényeg.
Természetesen keress szakembert aki ezzek foglalkozik, furatmikrométerrel megméri mennyit kell kiszedni, és onnan lehet tudni hogy mekkora dugó kell.
Ha a főtengőre teszed először akkor meddig kell rá tenni? (így még nem csináltam, de egyszerűbbnek tűnik.) koppra amíg rámegy? Nem tud hozzáérni a sonkához?