Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi! veszek egy töltőt az a biztos akkor!
üdv
Köszi a segítséget! tudsz valamit ajánlani milyet vegyek hozzá?
üdv.
Ez a legnagyobb hülyeség, 1 indítással kb akkora kakaót veszel ki az aksiból, amit kb 100km alatt tölt vissza a generátor (ha jó). Ez mindig így van, ha kb 10 km-t mész vele állandóan és utána megállsz akkor romlik az élettartama az aksinak (nyáron is). A lakásba meg ne hogy bevidd mert akkor is megdöglik a melegben, ugyanis a hidegben az aksiban lezajló kémiai folyamatok lelassulnak, így a károsodás is lelassul. Nem kell kinthagyni a mínusz fokokban de ha már 10 fok körüli garázsban vagy előszobában van, az pont jó neki. Persze rá kell nézni mindig, és a megfelelő "ellátásban" részesíteni a néli napokban...
Köszi a gyors választ.
Úgy biztosan nem merül le, hacsak nincs a motorban valami fantomfogyasztó (pl. riasztó). Viszont a motornak a rövid idejű járatás többet árt, mint használ. Ezért ha ragaszkodsz a járatáshoz, akkor azt úgy tedd, hogy a blokk minden esetben üzemi hőmérsékletre tudjon melegedni. Álló helyzetben 10-15 perc, elindulva kevesebb. Ellenkező esetben csak pára képződik, esetleg be is köpheti a gyertyát a masina. Ráadásul ha csak pár percig járatod, akkor az akku pár indítás után le fog merülni, mert pár perc alatt nem fogja visszatölteni, amit az önindító kiszed belőle. Javaslom inkább a csepptöltőt. Az enyémen is az van és tavasszal garantáltan indulni fog.
Megpróbálom kéthetente járatni egy kicsit! kb 1km,és akkor remélem nem merül le!
Amúgy köszi!
üdv.
Cak annyit tennék hozzá az előttem szólókhoz,hogy az aksit vedd ki és vidd be a lakásba ha nem használod a mocit!
HA gyári a motor, NGK BR8ES-t rakj bele.
Sziasztok

SR50 Street, Vizes Piaggio blokkos gyári gyertyája Champion RN3C ( hosszú menetes ) .
Mi ennek az NGK megfelelője ? Akinek szintén Piggi blokja van milyet használ ?
( A gyári Championnál "kilóg" a középelektróda porcelánja. )
Reméljük semmi sem kezdődik. Ha szerencséd van, akkor nem tapasztalod meg a híres (hírhedt) ditech "megbízhatóságát"....
Mi is pontosan?
Köszönöm a jó tanácsokat! Ma én is terveztem hogy kicsit meghajtom ,száraz idő van,és nincs fagy sem! hagy járjon egy kicsit!
üdv.
"...Aprilia Sr-50 ditech..." "...még sosem volt ilyen gyors,és stabil motorom..." Kezdődik....
Hideg miatt eladni?
Na ilyet se halottam még

Ahogy írták!
Vízet leengedni (bár eleve nem szabad CSAK vízet tartani a rendszerbe, hiszen a fagyálló nem csak véd, hanem ken is!)

Szóval enged le, töltsd fel bekevert fagyállóval (-32 fokost lehet venni már bekeverve is) és akár az utcán is tarthatod, hogy nem igazán szokott manapság -32 fok lenni.
Nekem a banditom 3 évig állt egy tető alatt a szabad levegőn, mert nem volt más lehetőségem......
A legnagyobb gondom az első télen volt, mert nem voltak rendesen meghúzva a bilincsek, így a hideg miatti beszűkölés miatt elkezdett szivárogni a hűtőből a folyadék. De annyi volt, hogy egy fordulatot tudtam még csavarni a bilincsen.....

Illetve a szokásos momentumok:
- keréknyomás kicsit több (1,8 helyet 2 bar)
- ha tudod támaszd ki a kerekeit (a levegőben legyen)

De amúgy meg milyen télről beszélünk?
Nekem jelenleg 2 napot állt a moci, mikor 2 hete behavazott minden, és csúszott a latyakon......de előtte is - azóta is megyek. (tegnap is motoroztam)
Nehogy már a hideg miatt eladd a motort.
Töltsd fel fagyáloval aztán mindjárt itt a tavasz :)
A téli tárolás lehetőségének hiánya miatt úgy volt hogy eladom,nem akartam hidegben tárolni mivel hogy féltem hogy tönkre megy a vízhűtéses rendszer miatt , már megoldódott a tárolás hál istennek de továbbra is fent hagyom a hirdetést ,és ha megmarad tavaszig akkor minden percét szeretném kiélvezni a motorozásnak mert még sosem volt ilyen gyors,és stabil motorom! Az előző kínai robogómmal ha 30-al rámentem valami úthibára leakart róla az összes burkolat szakadni,és az első teló úgy felütött hogy azt hittem ott maradok,de ezzel 70-nél is olyan stabil maradt,még a burkolat sem zörgött egyáltalán ! idáig tetszik!üdv
Sziasztok! kb 1 hónapja vettem egy nagyon szép állapotban lévő Aprilia Sr-50 ditech-et! Szeretném ha valaki leírná mit nézzek meg rajta,mire figyeljek,és ha ne adj isten elromlik mik a lehetőségeim! ígérem a hsz-eket is átfogom olvasni ahogy az időm engedi,de addig is kellene pár jó tanács!A moci elsőre indúl,jól húz 90 kg os vagyok és 90km/h val megy! Raktam fel képeket a galériába örülnék neki ha véleményeznétek! válaszotokat előre is köszönöm!
üdvözlettel:maxmanus
Igen,mint minden minarelli blokkos robogónak.
Aprilia rallynak gyárilag csapágy van berakva blokkszilentnek?
Aha, Zoli32 gyorsabb volt :)
Nincs ebben semmi ördöngősség ! Ha a vázat jobban megnézed a benzintank alatt, láthatsz két négyzet alakú nyílást ... Oda megy az összekötő vas két csavarja, spéci anyákkal, amit mellékelnek a szetthez. A két másik csavarhely a "pálcák" végén pedig majdnem a lábtartóig megy le, ott is megtalálható két lyuk , amit sokan a hátsó lábtartó felfogatási helyeként jelölnek ;)
Ha ezt a vasat és a váznyúlványon levő lyukakat a doboz platnijával összekötöd, a Magasságos sem rázza le a moccról :D
A képen lévőhöz hasonló gyári csomagtartóm volt.
Alul a két fül egy spec közdarabbal csatlakozik,ezek a vázon lévő dupla lyukakkal ellátott lemezhez mennek majd onnakn ki az idomon kívülre és ott csatlakozik a tartóhoz.
Kicsit felljebb a kereszttartó meg két csőszerű távtartó közbeiktatásával a vázon lévő kereszttaró megfelelő lukaiba megy.
És slussz.
Gyakorlatilag a kapaszkodó fölött lesz kicsit hátrébb a tartó platniaja.
Ez kib@szott érdekes kép:-)))

Ami nálam nem stimmel:
1., Mint látszik itt is lejön a "pót megfogatás" - ellenben semmi hajlítás nincs benne - ergo nem azt a 2 lyukat használja amit mi (ami felül az idom alatt van)

2., A feljövő platnirész elég hátra nyúlik - a kép szerint meg szint az idomon van a doboz.

Bár ahogy így nézem - lehet
- a pót nyúlvány valóban a "kapaszkodóhoz" megy
- a 2 lyuk meg a sárvédő(rendszámtartó) 2 csavarjához - ami viszont nem ennyire beljebb van. ráadásul ott csak az idomokat csavarozzuk össze - tehát nincs fül.

Tehát számomra a 2 kép össze egyeztethetetlen....De megnézem ennek fényében, hogy hol lehet.....