Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hello Mindenkinek!

Érdekelne, ki milyen lánckerékméretekkel használja a motorját. Van valami tapasztalatok továbbá, hol érdemes venni láncszettet hozzá? Vagy melyik láncot ajánljátok?

Köszi!
Üdv!
Nincsmit szerintem is kurva jó az oldal és a legjobb az egészbe hogy nagyon sok model megtalálható!

Ezer köszönet ezért a lapért!
hali, Dirt meg tudnád adni az msn cimed? kérdeznék egy pár dolgot
Kézikönyvet sajnos én sem tudok, régebben nagyon sokat kerestem, de nem igazán van az RX-hez.
Az olajcseppek több dolog miatt lehetnek: vagy az olaj minősége miatt, vagy pedig azért mert inkább alacsonyabb fordulatokon használod. Ha megtekered a szarvát, biztos hogy nem nyomná át az olajat a kipufogón!
Most te melyik telót akarod állítani? Én csak a hátsót tudom az enyémem, szóval az alapján mondom el. A központi palacknál van a tetején egy kék színű tekerő, az a csillapítás állító. Értelem szerűen ha +, akkor jobban/többet/nagyobbat csillapít, ezt főleg a lefelé nyomódáskor tapasztalod. Ha jól tudom, rá is van írva, hogy ha állítasz rajta, akkor utána nyomd össze a hátulját, 10-20 alkalommal, és akkor már észreveszed az eredményét. Ha az első teleszkóp is állítható neked, akkor a tetején kell lenni 1-1 darab piros színű cuccnak, amivel ugyancsak a csillapítást tudod állítani. A beállítást neked kell kitrükközni, attól függ, hány kiló vagy, milyen körülmények között használod a motort, stb stb.
Telószimmering nem drága, 3000-4000 között tudsz venni Athena szimmeringeket, ami nekem elég jól bírja már lassan egy éve. Szerintem cseréld mi minél előbb, mert a féktárcsáról rákerül a fékbetétre, és egy idő után majd jól megszívja magát, és azokat is cserélheted (5000-6000 körül van egy pár fékbetét).

Remélem sikerült mindenre választ adnom, ha valamit kihagytam, vagy rosszul írtam, a kollégák úgyis kiegészítik majd!
Igazad van, tévedtem, ebben 123-as blokk van. Lefényképzetem a lánckereket, látni, hogy majdnem csak hozzáér a balra lévő gumihoz. Kell akkor vennem első lánckereket, 14-est, meg hátsót is. Valakinek van felhasználói kézikönyve ehhez a típushoz? Én csak olaszul találtam a neten.
Még 2 kérdés: Az mitől lehet, hogy a kiufogóból kis olajcseppek származnak? Látni az apró cseppeket a sárvédő oldalán is, meg a kipufogónyílásnál is. Vagy ez normális?
Továbbá a teleszkópokon hogy lehet állítani? A mínusz az keményít rajtuk? És mennyi idő múlva lehet észrevenni az eredményt? Milyen beállítást célszerű használni?
Ja, és teleszkópszimering mennyi lehet, mert eresztenek kicsit. Szerintem ez miatt csökkent a fékhatás az első féknél is, a féktárcsán fekete "olaj?" található. Lehet hogy ráfolyik egy kis olaj a teleszkópokból?

Remélem nem okozok sok gondot, és tudtok válaszolni minden kérdésemre, nagyon fontos lenne. Így legalább én is okosabb leszek :)

Köszönöm!
Gyárilag szerintem minden évjáratot 14/49-es áttétellel láttak el, de ha neked negyedikben elforogja a 120at, akkor elég hosszú lehet. Szerintem egyszerű a megoldás: megnézed, megszámolod, megtapogatod elől, hátul, és tudni fogod, mi miért van!
nem 122es,123as,hidd el
Ja, igen, és a fék hátul Brembo, elől pedig csak sima Aprilia jelzésű.
Amúgy nagyon megy a gép, nem zörög, és 4.-ikben tudja így a 120-at :)
Köszönöm a válaszokat!

Az első lánckerék témára nem tudtok valami választ? Úgy vettem észre, azért zörög menet közben, mert a lánc átfordulásánál a láncszembe belekap a lánckerék foga. Ez lehet?
Továbbá ebben Rotax 122-es blokk van, az van ráírva. Az az újabb igaz?
Ilyen idomokat 95-96-97 körül raktak rá ha jól tudom, csakúgy mint a lengővillát is. A blokk szerintem 94es lehet, a központi rúgóstag tuti hogy 95 előtti, és szerintem a fékek is. Egy kicsit összepakolt gépezet, de nagyon sok ilyen vegyes évjáratú RX125 van.
picit öszvér... új idomok,új lengővilla,régi fékek,régi blokk.régi hátsó teló. 95ben csinálták ezt az átmentet...
ez 95-97-99 körül lehet...abból is azöregebb..olyan 95 körül ,mert még rotax 123 blokk van benne!
az idomszett alapján 94 es
Hello!

Van egy Aprilia RX 125 C típusjelzésű motorom. Azért írom így, mert nem tudom, pontosan milyen évjárat lehet. Hogy tudnám kideríteni? Remélem tudtok segíteni. A motor gyárilag piros fényezésű, nagy fehér RX jelzéssel, a fejidom szürke, az ülés lila. És már az újfajta lengővillás. Tippem szerint úgy 1997-1999-es lehet. Továbbá érdekelne, hogy gyárilag mekkora lánckerekekkel szerelik ezt a motort? Nekem elöl azthiszem 17-es van, de le kellett szednem a burkolatát, mert karistolta. A hátsó azthiszem 49-es.
Előre is köszönöm a válaszokat!
hali,
szeretnék mocit venni és kinéztem magamnak egy aprilia rx-et, mivel nem ismerem kivancsi vagyok mit mondotok mennyire megbizható, alkatresz ellátása milyen ha kéne valami stb
nekem van egy, ha gondolod...

ilyen évjáratban már az MX-et gyártották, azok olyan 600-800 körül lehetnek...
Hello.
Érdeklődni szeretnék tőletek hogy egy 2002-2007-es Aprilia rx 125 mennyibe kerülhet?Ja és rendszámos.
Sorry! de az rx-et már tavaly decemberben eladtam És vettem egy ktm 450 exc-t.
Hi!

Kmóra spirálod nincs véletlenül?
csá rx!engem érdekelne a motorod de sajna most nincs pánz venni ezért jövő juliusfele venném meg ha addig nemtudod eladni
remélem addig nem adod el mert pont 1 ilyen motor kell nekem:D!
oké akkor felveszlek
szia!
Nekem vannak ilyen cuccaim, keress meg emailon vagy msn-nen.
üdv:Patvaros Zoli