Nekem ezzel a biztosítással csak az a poénos, hogy befizettem még januárba a csekket, de a matricát azóta se küldték ki és elvileg csak a kettő együtt az érvényes
Rendőr vagy elhiszi vagy nem, mert tőlem eddig még mindig kérték a csekket is és, hogy mutassam meg a matricát is!
Igaz idén még nem igazoltattak, de bármikor benne van
Gondolom féllengős az RS-ed. 1993-95 közti RS-eken (Extrema), valamint 1996-98 közti RS-eken (Chesterfield Replica) van féllengő. Neked valószínüleg Extrema-d van.
A lánc spanolása ún. excenter útján történik. Leghátul a lengővillán, a fogaskerék mögött van 2 db, szinte vízszintes csavar (imbusz), amelyet teljesen fel kell lazítanod. Ezáltal a lengővillában található excenter relatíve szabadon foroghat előre, illetve hátra, ezáltal a láncot feszítve, vagy éppen lazítva.
Ha a fent említett folyamattal végeztél a következő a teendőd.
A hátsó fogaskerék 2 küllője közé dugsz egy nagyon erős fém rudat, amelyet a fogaskerék mögötti lyukas részbe kell dugnod. Ebből fogsz találni többet is, neked kell megkeresned. Ha ez megvan, kérj meg valakit, hogy tartsa a rudat, te pedig felülve a motorra, lökdösd meg előre. Ha ezek után feszül a láncod, király vagy, ha nem, ne keseredj el, próbálkozz hátra fele való lökdöséssel. Ezekkel a lökésekkel fog az excentered forogni a villában.
Egyébként nem muszáj ész nélkül neki esni, sőt. Gondold végig, hogy előre lökdöséssel, vagy hátra lökdöséssel fordul az excenter hátra ahhoz, hogy a láncod megfeszítse. Az a baj, hogy csak egy alap sémát tudok elmondani, mivel nem tudom, hogy az excentered milyen irányban van most.
Ennél mezeibb nyelven nem tudom elmondani, írj, ha nem érted!
Csatoltam egy képet, ilyen az excenter a villában, így hátha jobban el tudod képzelni a működését.
Sziasztok !
Szeretném megkérdezni, hogy a láncot, hogyan tudom spanolni.
Ami szervizkönyv fentvan az nem olyan mint az én RS-em hátsó hajtása.
Az enyémen bal oldalt van két inbusz csavar a féktárcsa mögött szerintem 1995-ös modell vagy valamivel későbbi).
Rendőr vagy elhiszi vagy nem, mert tőlem eddig még mindig kérték a csekket is és, hogy mutassam meg a matricát is!
Igaz idén még nem igazoltattak, de bármikor benne van