a kuplung nélküli dologhoz annyit ,hogy akkor előnyös amikor városba motorozok, és kurvára fáj a balkezem a 10000ik kuplungolás után /mint kiderült a kesztyűm a ludas.../, olyankor szoktam nélküle váltani...
vagy amikor mögöttem ül a Barátnőm és bal kézzel a popsiját meg a combját simogatom, közbe meg váltani kell
Jo tegyük fel h igazad van most már csak egyet mondj meg!!!
Mi értelme az egésznek???
Mert 1/3 gázon én nem nagyon közlekedek és sztem ahogy elmondtad a folyamatot az elég lassú váltási időt feltételez szóval nemtudom mennyi értelme van.
Ha hajtok akkor meg muszály mert sietni kell de aki tud t az tud kuplunggal is gyorsan váltani.
Motoron én élvezem a kuplungolást szeretek váltani (főleg hogy ha pöpec a váltó)nekem nincs terhemre az a pár tized másodperc amig tart egy váltás ha meg nemtetszik akkor lehet venni robogót vagy automata autót
Jah figyelj Tyt megmondta a frankót aki a zsír uj Rs-én néha üreset vált!!!
Az öreg váltómeister...
Na jo ne kapd fel a vizet de nem hagyhattam ki... béke
hát elég misztikus az előző tulaj egy elég kemény lejtőn kihajtotta 180ig, én eddig 165ig toltam neki h-ringen és volt még benne szufla de jött a kanyar... multkor viszont mintha szarabbul teljesített volna autópályán, olyan 155-t mentem és már 11000 nél jártam...
Tőled ezt a reakciót vártam.
Minden manuál személyautóban lehet kuplung nélkül váltani, csak érezni kell a váltót. A váltónak egyáltalán nem árt, és nem reccsen.
Hogy megnyugodj, megosztom veled eme tudományt ha megengeded:
Az egész móka csak nyugis fordulaton működik. Elinduláskor értelemszerűen nem.
Szal 1, nyomod neki, kb 1/3-ad fordulatig, és akkor elkezded finoman nyomni a váltókart ki üresbe(GYENGÉN!). Amikor elveszed a gázt, akkor kiugrik üresbe az váltó, és egy picit felpörög a motor. Ekkor kezded finoman nyomni a következő fokozat felé a váltókart, és amikor oda esik a fordulat, hogy a fokozat áttétele és a fordulat pont azt a sebességet adja amivel haladsz, akkor ugyanolyan finoman megy be a sebességbe a váltó, mintha ki lenne nyomva a kuplung.
Vissza: Gáz elvesz,akkor ki lehet venni, gázfröccs, hogy felpörögjön a motor, és amikor esik, ugyanez a móka.
Mondom, ez az egész csak 1/3-1/2 fordulat környékén működik, és viszonylag nagy vezetési gyakorlatot feltételez.
vagy amikor mögöttem ül a Barátnőm és bal kézzel a popsiját meg a combját simogatom, közbe meg váltani kell