sziasztok.valaki segitsen nekem abban,hogy hol lehet alkatrészeket kapni budapesten,mert sehol se találok és mindenhol azt hallom felejcsem el ez már tul öreg és nemfoglalkoznak már vele.egyébként 125köbcentis a mocim most vettem csak kinyomta vizet én hengerfej tömitésre gyanakszok.mindenhol aztmondták lent Békéscsabán keressek,ezt meg nem tudom elképzelni.előre is köszi ha tudtok segiteni.
Ez tipikusan az a hiba, mikor behal a fesszab. Nincs, ami leszabályozza a bejövő feszültséget, és emiatt magas fordulatnál, mikor jobban termel a generátor, elszállnak a biztik, vagy az ízzók. Ki kell mérni a fesszabot először mindenképp, ha az a rossz, akkor utána meg ki kell deríteni, hogy mitől ment tönkre, ha az is megvan, javítani kell, és jöhet az új fesszab.
Igen, a gyári a legjobb, de ha meg tudod csinálni te magad is, akkor jóval olcsóbb természetesen. Most így fejből nem tudom melyik a piros vezeték, de lehet zárlatot okoz, érdemes végignézni a fontosabb kábeleket is (vagy esetleg nem égett-e össze valamelyik másikkal, nekem is volt ilyen még anno az ETX-en).
Az a helyzet ha fesz szabályzorol ha lehuzzuk az utolso vezetéket(piros) akkor nincs gondja! Ha ez a baja akkor csak gyári jo hozzá? Köszönöm a segítséget!
Valószínűleg feszültség-szabályzó probléma lesz! Próbáljátok meg kimérni; pontos értéket nem tudok mondani, de 14-15 Voltnál nem adhat többet, magas fordulat mellett.
Sziasztok!
Végre összeállt a vas,elmentem egy körre és nem az igazi,az elektromossággal van vmi baj,állandóan kivágja abiztosítékokat és elmegy minden!Kerestük a hibát kb 3 órán keresztül de semmi eredmény,mindent széthuztunk és egyesével össze,egy darabig jó volt,elinditottuk és magasabb fordulaton megint kivágta a biztosítékot! Ha valakinek van ötlete légyszi segitsen mert semmi ötletünk nincs már! A segitséget elöre is köszönöm! Üdv!
pfffff hallod gyerek én aprilia szervizben melozok és nem nagy gondjaik vannak enyém is af1 de semi baja nem volt még csak a fékeknek:D és lazán megeszem a 125ös poweres dt és nem is erölteti meg magát szoval az olasz gépek a jók mást nem is vennék
Ja még valami, nemrég leírtam már, hogy hogyan tesztelheted egyszerűen a gyújtásod. Vedd le a pipát a vezetéket tartsd a vázhoz és tekertesd meg, 6-8mm-ről át kell húznia ha nincs ekkora szikra akkor a gyújtással gubanc van.
Egy próbát megér hevítsd fel az egészet ne csak az elektródát. Alaposan égesd ki utána az elektródákat finoman tisztítsd meg a ráégett salaktól. Ha a motor beindul vele és minden oké akkor a gyertya meggyógyítja magát szépen kiég. Már én is totál halottnak hittem még tolásra sem indult már be vele a moci, de mióta alaposan kiégettem pöcc röff és szépen megy. Nálam tuti a rossz szimering miatt adta meg magát.
Köszi a tippet!
Akkor én is megpróbálom egyenlőre azt hogy kiégetem.Most lett benne 3 napja szimering cserélve tehát már az olajat nem eszi,cseréltem benne álórészt is,tehát feltehetőleg a gyújtás sem rossz.Akkor már csak a gyertya jöhet szóba.Kiégetem egy próbát megér.
Szia!
Akkor ottvalami gond van, ennyire azért nem rossz a B10EG. Nállam régebben akkor került a gépbe mikor elkezdte enni a blokkból az olajat. Mikor észrevettem feltöltöttem na utánna köpködte orrán száján szimering csere de a gyertya megadta magát, be sem indult többet ha mégis akkor prüszkölt köhögött leállt. Kivettem raktam bele egy másikat ami épp otthol volt egy kisebb hőértéküt. 1 hónapja unalmamban fogtam magam és gázláng felett kiégettem a B10EG-t jó alaposan aztán egy kis drótkefe visszaraktam vajon mit csinál. Megjavult azóta már kb 400km-ert mentem vele és tökéletesen működik. Ha ennyi gyertyát elhasználtál nem lehet, hogy nincs valami renben a motorban sokat kap vagy eszi az olajat?
Szerintem ne kísérletezz otthoni festéssel (hacsak nincs fényezőműhelyed otthon), mert akármennyire is igyekszel, teli fog menni porral, és csúnya lesz. Tapasztalatból mondom Vidd el fényezőhöz!
Mivel nem működik a keresés ezért megragadom az alkalmat és kérdezek. Mi a hivatalos áttét a futurákon? Van olyan futura ami nem 28-as karbival lett szerelve gyárilag? És még ha valaki leirná hogy mi a helyes karburálás menete annak nagyon örülnék.
Egyébként ha rossza tömítőfelület, akkor vélhetően a henger se egészen ép tömítővel rendelkezik!
erdekelne kipufogo dob
surgos !
YAMAHA FZR600 eladó! Jó állapotban olcsón!
http://www.hasznaltauto.hu/2993907_yamaha_fzr_
1990
Végre összeállt a vas,elmentem egy körre és nem az igazi,az elektromossággal van vmi baj,állandóan kivágja abiztosítékokat és elmegy minden!Kerestük a hibát kb 3 órán keresztül de semmi eredmény,mindent széthuztunk és egyesével össze,egy darabig jó volt,elinditottuk és magasabb fordulaton megint kivágta a biztosítékot! Ha valakinek van ötlete légyszi segitsen mert semmi ötletünk nincs már! A segitséget elöre is köszönöm! Üdv!
Akinek van eladó kérem írjon!
E-mail:takacs90@gmail.com
Keresek tökéletes állpotú termosztátot kompletten. Azonnal vevő vagyok rá!
Aprilia AF1 50 ccm-es a blokkjához robbantott ábra.
Előre is köszöném szépen, ha tudsz segíteni!
Üdv,
Akkor én is megpróbálom egyenlőre azt hogy kiégetem.Most lett benne 3 napja szimering cserélve tehát már az olajat nem eszi,cseréltem benne álórészt is,tehát feltehetőleg a gyújtás sem rossz.Akkor már csak a gyertya jöhet szóba.Kiégetem egy próbát megér.
Akkor ottvalami gond van, ennyire azért nem rossz a B10EG. Nállam régebben akkor került a gépbe mikor elkezdte enni a blokkból az olajat. Mikor észrevettem feltöltöttem na utánna köpködte orrán száján szimering csere de a gyertya megadta magát, be sem indult többet ha mégis akkor prüszkölt köhögött leállt. Kivettem raktam bele egy másikat ami épp otthol volt egy kisebb hőértéküt. 1 hónapja unalmamban fogtam magam és gázláng felett kiégettem a B10EG-t jó alaposan aztán egy kis drótkefe visszaraktam vajon mit csinál. Megjavult azóta már kb 400km-ert mentem vele és tökéletesen működik. Ha ennyi gyertyát elhasználtál nem lehet, hogy nincs valami renben a motorban sokat kap vagy eszi az olajat?
Én Denso gyertyát ajánlanék bele.
Denso W31ES-ZU. 2500Ft körül van az ára.
Vagy van iridium Denso IW31. Ez húzósabb olyan 5000 körül van.
Konkrétan miről kellene robbantott ábra?
Lehet tudok küldeni!