Üdv
Azt szeretném kérdezni, hogy jövőre tudom befejezni az A korl. jogsit és, ha veszek papíron 25kw-os motort, ami igazából nem annyi, akkor azért megbüntethetnek engem?Mert ennyi erővel akár nem is tudhattam róla...:D
Vagy a műszakin leszokták mérni a kw-ott?
Köszi előre is:)
Sziasztok! Nekem úgy van hogy csak a forgalmiban 21 kw-os! Amugy meg 48kw=65 Le Így annak jó akinek Akorl jogsija van. Másik meg hogy nagyon olcsó a fenntartása!
Helló!
Úgy történt, hogy néhány típus létezik 25kw-os változatban is. Sv, Bandit, Hornet, még GSX-R is, stb. Jellemzően külföldön persze. Ezeket elvileg lehet kérni nálunk is (újan) 25kw-os változatban, csak nálunk ez általában a forgalmi 'fojtásáig' jut el, a fizikai fojtás nem kerül bele, a szalonban megoldják. Az enyém is ilyen, így került hozzám, nekem meg tökéletes ez az állapot.
Amúgy ez eredetileg 53 Kw-os és-72 lóerős?
Csak meglett fújtva 25 Kw-ra- 34 lóerőre? amúgy csak a forgalmiban szerepel a 25 Kw vagy teljesen 25 Kw ra lett fújtva a motor, ha megkérdezhetem hogyan történt ez?
Szia Én MOst csinálom! Szeptemberben Kezdtem Most lesz az utolsó vizsgám! Ha már van jogsid valamiből könnyebb lesz meg nem kell egészségügyi(EÜ) vizsgát leraknod ha le kell raknod 20ezerrel drágább Tehát van először kressz Majd (EÜ) Rutin És Forgalmi Nekem EÜ vizsgát leraknom így 120ezer Forint lesz ha nem bukok meg semmiből! kb ennyi de iskola válogatja sok sikert
Ha te ezzel a szöveggel bebattyogsz az NKHhoz, egy dolgot érhetsz el, az pedig az, hogy szépen bejegyzik a 33 kilowattot a forgalmiba. Aztán várhatsz míg megcsinálhatod a különbözeti vizsgát
Nekem is Ak-s a motorom (eladó )a gyári 31 kilowattja ellenére is. Soha nem fogják megmérni...
Tehát, ha a papírjai rendben vannak akkor nincs mitől félnem?
Ha én úgy veszem a motort, hogy tudom azt, hogy nem a valós teljesítménye van feltüntetve a papírjain hanem kevesebb akkor nem vagyok felelősségre vonható semmilyen szinten?
Mondjuk belegondolva inkább azt tartanám felelősnek aki a papírt megcsinálta hozzá.
Minek akarod visszafojtani?
Ha a papír szerint 22kw akkor jól van az úgy!
Amúgy jól nézd meg ezeket a sor4-es 250-eseket mert komolyan belelehet nyúlni velük a szarba!
A segítségeteket kérném a következő kérdésben.
A-korl. jogosítvánnyal 25kw teljesítményig lehet motort vezetni.
Kinéztem két motortípust, az egyik egy Kawasaki zxr250, a másik egy Suzuki gsf250 Bandit.
Találtam egy Zxr250est amit úgy hirdetnek, hogy Akorl. vezethető 22kw teljesítményű, gyárilag ez a típus 33kw, de a papírjaiban 22kw szerepel.
Meg lehet oldani azt, hogy a motort a papírokban szereplő teljesítményre visszafojtsam? Erre kell utána valami hatósági vizsga?
Vagy ilyen kicsi teljesítménykülönbség esetén nem kell ezzel foglalkozni ha a papírjai rendben vannak?
Akkor lehet gyűjtögetek egy zxr-re...:)
Azt szeretném kérdezni, hogy jövőre tudom befejezni az A korl. jogsit és, ha veszek papíron 25kw-os motort, ami igazából nem annyi, akkor azért megbüntethetnek engem?Mert ennyi erővel akár nem is tudhattam róla...:D
Vagy a műszakin leszokták mérni a kw-ott?
Köszi előre is:)
Úgy történt, hogy néhány típus létezik 25kw-os változatban is. Sv, Bandit, Hornet, még GSX-R is, stb. Jellemzően külföldön persze. Ezeket elvileg lehet kérni nálunk is (újan) 25kw-os változatban, csak nálunk ez általában a forgalmi 'fojtásáig' jut el, a fizikai fojtás nem kerül bele, a szalonban megoldják. Az enyém is ilyen, így került hozzám, nekem meg tökéletes ez az állapot.
nem lehet visszacsinálni 53 Kw-ra? úgy gondoltam hogy csak papíron lenne 32 Kw
Amúgy ez eredetileg 53 Kw-os és-72 lóerős?
Csak meglett fújtva 25 Kw-ra- 34 lóerőre? amúgy csak a forgalmiban szerepel a 25 Kw vagy teljesen 25 Kw ra lett fújtva a motor, ha megkérdezhetem hogyan történt ez?
Eladóvá vált a ninjám.
http://www.hasznaltauto.hu/motor/kawasaki/kawasaki_zxr-499916
2
Eladó 25 kw-os SV, amíg nincs szezon, lehet nézegetni a garázsban:)
http://www.hasznaltauto.hu/motor/suzuki/suzuki_sv_650_25k
w-5309513
valamint ugyan így menyibe kerülne egy korlátlan köbcentis jogsi? Hamarosan 21.éves leszek! Várom válaszotokat,és köszönöm előre is!
A pofonért nyilván nem megyek házhoz...
Soha nem lesz belőle gondod!
Nekem is Ak-s a motorom (eladó )a gyári 31 kilowattja ellenére is. Soha nem fogják megmérni...
Ha én úgy veszem a motort, hogy tudom azt, hogy nem a valós teljesítménye van feltüntetve a papírjain hanem kevesebb akkor nem vagyok felelősségre vonható semmilyen szinten?
Mondjuk belegondolva inkább azt tartanám felelősnek aki a papírt megcsinálta hozzá.
Ha a papír szerint 22kw akkor jól van az úgy!
Amúgy jól nézd meg ezeket a sor4-es 250-eseket mert komolyan belelehet nyúlni velük a szarba!
A segítségeteket kérném a következő kérdésben.
A-korl. jogosítvánnyal 25kw teljesítményig lehet motort vezetni.
Kinéztem két motortípust, az egyik egy Kawasaki zxr250, a másik egy Suzuki gsf250 Bandit.
Találtam egy Zxr250est amit úgy hirdetnek, hogy Akorl. vezethető 22kw teljesítményű, gyárilag ez a típus 33kw, de a papírjaiban 22kw szerepel.
Meg lehet oldani azt, hogy a motort a papírokban szereplő teljesítményre visszafojtsam? Erre kell utána valami hatósági vizsga?
Vagy ilyen kicsi teljesítménykülönbség esetén nem kell ezzel foglalkozni ha a papírjai rendben vannak?