Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem is olyan rossz arcok ezek a szlovákok ha náluk tényleg így van. Akkor esetleg az is megoldható hogy szlovákiából hozni 25 kw-os motort. Itt pedig a forgalomba helyezéshez szükséges okmányaival lerendszámoztatni. Ha ott 25 kw-os volt akkor itt is foglalkoznának vele szerintetek? Vagy ha ott ennyi volt a teljesítménye akkor itt is?
Vélemény?
Tudod nálunk állambácsinak a teljesítményből komoly bevétele van, úgyhogy nem hiszem hogy r1-egyeket le lefojtani 25kw-ra. Nálunk nincs ilyen, ez megmarad álomnak. Nálunk egy ilyen dolognak akkora farka alja van, hogy érdemes bele sem kezdeni.
Aha hát azt nem tudom hogy nálatok hogyan viszonyulnak hozzá, csak azt hogy köteles áttirni mert az a dolga, igaz hogy az igazoló papirokat elfogja kérni de ha az megvan akkor mást nem tehet, azért nem küldhet el onnan mert neki nem tetszik, ezért kirughatják.
A baj hogy okmányirodában emberek dolgoznak.Nekem egy robogó végleges kivonásától lefagytak és bontási igazolást kértrk hivatalos bontótól.Ami nem létezik mert a motort lehet rendszám nélkül is használni mert 50-es.
Ez annyira kiverte náluk a biztit hogy nem foglalkoztak vele.
A megoldás magyaros volt.Beírtam hogy versenycélra lesz a motor csak zárt pályán.50-es a gép.Így elfogadta a néni.
látom sokmindenkit érdekel ez a 25kw téma.Ha kell tudok jópár motorra 25kw-os folytást és a papirozás se nagy dolog.A folytást általában a levegő beömlőhöz teszik, még hozzá egy szükitett torkot. Az átirás folyamata a következő :
Lekéred a gyártótól az igazolást hogy folytható a moci (ha nincs ismerősöd akkor nem lesz könnyü, mert ezt általában csak akkor adnak ha ők folytják és az iszonyatos összeg általában.50es rs apriliába 500euért tették bele és 500 a kivétel) Én tudok olyan folytásokat amihez adnak TÜV igazolást a motorod adataival (alváz szám,motorszám stb), ez ugyan az mintha a gyártó adná ki.Ha ez megvan beleteszed a folytást a mociba, nem túl bonyolult folyamat.Utána elviszed egy szervizbe ahol foglalkoznak teljesitmény méréssel, legjobb a márkaszerviz.Ott kérsz a moci teljesitményéről egy hivatalos igazolást amiben már 25kw lesz beleirva, mivel lefolytottad.Ezt pedig már csak beviszed az okmányirodába hogy irják átt mert változott a teljesitmény.Az átirásnál egy rossz szót nem szólhatnak mert köteles áttirni ha bizonyitani tudod a papirokkal, ez ugyan olyan mintha a moci szine változna, neki semmi köze hozzá. Ha ez megvan akkor már nyugodtan kiveheted belőle a folytást, ha igazoltatnak és belekötne a rendőr akkor elküldhet teljesitmény mérésre amire 30 napod van, addig pedig egyszerüen visszateszed bele a folytást és elmész leméretni.Nagyjából ennyi, nem nagy dolog.Igaz én szlovákiából vagyok, nálunk igy simán megoldható,nem egy ismerősöm megcsinálta már, én most tervezek venni r1-et és lepapiroztatni 25kw-ra.Egyébként ez kb 60-70ezer ft-s költséggel jár, folytással, papirozással együtt.
ez mondjuk így van...
Visszaolvasol 5 oldalt legalább és elolvashatod amiket már párszor leírtak Könnyebb 25kwos motort találni, mint lepapiroztatni.
Ha van jó ismeretséged akkor meg lehet oldani... ha nincs akkor nem.... De ha jól látom te már letehetnéd a korlátlant.. csak egy különbözeti vizsga és kész...
Sziasztok! Egy olyan kérdés fogalmazódott meg bennem hogy, miképpen lehet pl.: egy 35kw-os motorból 25kw? A hirdetések közt fel-fel bukkan néhány példány ami talán még 40kw is van és még is 25kw alatt szerepel a forgalmilya alapján. Azért kérdezem mert nekem is szükségem lenne egy ilyen megoldásra csak nem tudom hogy kellene kivitelezni. Remélem tudtok segíteni! Előre is köszönöm!
Sorry 10.000 HUF
10 ft volt az AK- m
mert akkor én elég jól kijövök majd a korlátlannal... mert 40 volt az AK... meg 27 lenne a különbözeti... az szerintem igen baráti
Cége válogatja.Szabadáras.Többet is meg kell nézni.
A hónap elején kérdeztem itt egy helyi autósiskolában, azt mondták mindenestül 30000 körül lesz ha minden vizsga 1.-re meglesz.
tavaly nekem 27ezer forint volt cakk pakk.. sztem 40be idén is bele kell h férjen
Sziasztok!
A különbözeti vizsga árát nem tudja valaki véletlen?
Sőt akaár lánctalpas erőgépre is le lehet tenni az is mindent visz.
A-t megcsinálhatod. Az mindent visz.
Mivel van már B-s jogsid és ott leraktad az első-segély vizsgát igy abbol nem kell vizsgázni. a korlátlan nagymotor jogsinak az árát most nemtudom hogy mennyibe megy. de 100e ft+
Elég a B-s jogsi az elsősegély igazolásához.
Üdv!

24 évesen bármelyik ktagóriát letehed.Az árak képlékenyek.Azt nézd meg valamelyik adott cégnél amelyiknél szeretnél vizsgázni.
Elsősegély nem kell.Mivel az autó-jogosítvány megszerzéséhez kellett elsősegély vizsga és ott kaptál 1 kártyát.Viszont fontos,hogy meglegyen a vizsgát igazoló lap,mert anélkül nem kapsz jogosítványt,nem állítják ki a vizsgaigazolásod.
Elvileg így van,ha nem,elnézést.
üdv
1 kérdésem lenne 24 évesen milyen jogsit tehetek le? eddig csak b-s jogsim van, de kellene valami nagymotor már nekem 250es böven elég lenne
kb mennyibe kerül mostanság az összes vizsga?
elsösegélyböl kell vizsgázni?
Dani
Köszi:) Akkor VTR250 majd csak A-val :(
A kilowattot még csak csak ha nem volt forgalomba helyezve, de a ccm-et sehogy. Felejtős. Mikor forgalomba helyezteted akkor az eredeti forgalmiban szerepel a ccm. Ha már itthon van/volt forgalomban, akkor pedig szintén felejtős.
Sziasztok! Azt meg lehet oldani, hogy egy 250 cc-s motort 125 cc-re lepapírozzon az ember? Tehát rendszám legyen, meg minden, csak 125cc meg 11kW legyen a forgalmiban?