Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én egyszerre tenném le, így lehet hogy spórolnék egy kis lét. (megha van rá ennyid). A kocsijogsi így is úgy is kelleni fog. Egyébként nincs jelentősége, hogy B-s jogsid.
sziasztok!
19éves srác vagyok,és szeretnék jogsit mocira a nyáron.az lenne a kérdésem,hogy szerintetek nem gáz h nincs autóhoz jogosítványom?!úgy értem,nehezebb lesz így?sztetek csináljam meg először azt?
előre is köszi a válaszokat!
kösz mindenkinek!
Üdv Peti!

Én is így csináltam 1 évvel ezelőtt. 1 Éves A1 után mentem a Akorlátozottra.Én kaptam 1 különbözeti bizonyítványt(pecsét a vizsgakönyvedbe a kressz helyére),így le is tudtam a kresszt.Nem kell újratenni,semmi.A rutin pályán és a forgalomban is jelentősen csökken az óraszám.
na mostmár nem tudom, mert én úgy csináltam hogy 20évesen Ak, 21 évesen A. Nem kellett újra csinálni a kreszt, mivel egységes az A1-Ak-A kategóriában. De azt hogyha A1-ről Ak ra megy akkor vezetésből különbözeti elég, vagy az összes órát újra kell venni nem tudom.
Jó, hogy van, aki ilyen értelmesen látja a dolgokat. És szép a Kawád is, gratula!
..hülyének nem tartalak..miért is tartanálak.
csak egyszerűen nem értem..ennyi
A-val is lehet 250-400ast vezetni..nem kötelező a minimum 600..
tudáshoz kell a motort venni..sztem

amíg volt majrécsíkom..meg nem ért le kanyarban a kóceráj el se gondolkoztam azon, hogy nagyobb gépem legyen (azóta ez megváltozott )a különbözetit is csak azért csináltam meg mert olcsó volt..26ezer forint..igazán méltányos
Hát ez van... Én ilyen vagyok... Szerintem ha nagyobbra szeretne váltani valaki, akkor nem feltétlen kell egy 600-asra váltani rögtön egy 125-ösről... Szerintem az a legjobb, ha betartom a fokozatokat, mert így leaglább nem fogok elszállni egy 600-as géppel.., vagy majd esetleg nagyobbal. És ha ezt a 250-eset szeretném vezetni, akkor bizony kell egy ak-s jogsi...Ha hülyének tartasz, tarts annak nyugodtan...
sztem még ember nem volt aki ennyit akart motoros jogsira költeni mint te..lerakod az a1et..fizetsz rendesen..most nem várod meg h leteljen a két év, hogy letehesd az A-t..tehát fizetsz szépen megint, hogy Ak-d legyen..aztán ezt a zxrt is kinövöd majd hamar, és ott leszel h 2011 ben megint motoros jogsira mész..ahelyett h lett volna kis türelmed..

ez az én véleményem..és sztem azért nem mehetsz könnyítve Akra mert még kezdő minősítésű a vezetői engedélyed..tőlem legalábbis megkérdezték Akról Ara történő jelentkezésnél, hogy nem hosszabíttaták e meg az idóartamát a kezdő bejegyzésnek, vmi kihágás miatt...
hát az autóssulinál volt egy elég fura papír
és ott úgy volt, hogy ak-ról vagy a1-ről A-ra kell a 2 év(vagy ugye a 21 éves kor). De a1-ről ak-ra írva semmi se volt...:/ Azért is gondoltam h írok ide, hogy hátha tudja valaki hogy hogy is van ez...
nem úgy szól a szabály, h két év gyakorlat, és akkor nem kell? Tehát ha jövőre csinálná, akkor mehetne kategória váltás címszó alatt egyszerűsített tanfolyamra.. sztem
tudtommal nem kell újra kresszezni, nekem Ak-ról A-ra nem kellett.
hy! az lenne a kérdésem, hogy nekem tavaly májusba lett meg a jogsim a1-re, és most szeretnék majd menni ak-ra. És nekem azt mondták hogy akkor a külömbözetire nem kell megcsinálni a kresz vizsgát. Ez tényleg így van? Mert bementem egy autóssulihoz is, (ahol persze motorosoktatás is van ) de ott nem nagyon tudtak róla semmitse:S
Előre is kösz a választ!
hát ény nyaranként szedtem össze 120-130at mindig, nem valami sok de ebből már lehet egy ütös ETZ-t vagy más jobb motort venni. Persze nemárt alaposan szemügyre venni a motort, merthát van amit 300ért árulnak és két kereken guruló szeméttdomb de van amit csak 140ért és kifogástalan állapotú. Jól néz ki a motorod az enyém is 87ben gurult ki a gyártósorból!
..16-17 évesen ha nem is megdolgozni érte..főleg nem az iskola rovására..de ha félreteszi rá a pénzt, kuporgat jódarabig, sztem már az is nagyban hozzájárul a leendő motor megbecsüléséhez.. (saját példa..)
engem konkrétan másfél évig hülyének néztek a haverok..hogy van pénz, mégse verem el bulizni..aztán jött a megdöbbenés amikor nem gyalog mentem..
érdekes a legtöbb fiatal 16-18 évesek hozzáállása nekem még mostis nagy örömöt jelent egy simson star másnak meg már egyből hatszáz meg ezres gép kell mondjuk ha a szülője fizeti... Ha nekem valaha lessz fiam azt csinálom amit az én drága jó öregem "leteheted a jogsit meg vehetsz motort is csak dolgozz meg az árukért" szerintem így teljesen korrekt bár javítsatok ki ha tévedek
legpraktikusabb:
16 évesen le kell tenni az A1-et aztán utánna a korlátlant
ne mondja senki hogy azt a pár évet nem bírja ki az ember egy 125össel.....
utánna az autóval mehet a korlátlan
én tuti így csináltatom a gyerkőcnek
semmi sm meg ilyen felesleges körök
az a 4kw ide vagy oda:)
amugy ha gondolod március elején fogom kicsimagolni téli álmából:)
A kíváncsiság kedvéért megnéztem néhány oldalt. Nem látom az említett olcsóbbságot sem. Inkább egálra jön ki a dolog, de inkább 1-2 ezressel olcsóbb a sima A. Mondjuk a dupla vizsgázást a franc se kívánná, mert mikor gyakorlatoztam vezettem 2 órát és azt sem tudtam, hogy merre voltam, mert mindig a nyavalyás táblákat, meg minden sz@rt kellett figyelni. Mindenki maga érzi mit kell tenni. Persze ha nincs meg az életkor akkor jó alternatíva az AK.

http://www.motorosjogsi.hu/atj...
http://www.sosjog
si.hu/motoros...

http://www.jogsi.hu/araink/#to...
áldom az eszem ezek után h 2009ben megcsináltam a különbözetit.. 2006-2009 Ak és A összesen nem volt 60ezer forint.. mondjuk elsőre meg is lett minden..
Attól hogy korlátozottra én jelenleg vizsgadíjakkal együtt 48 000 Ft-ért teszem le a korlátozottat és ha ez megvan akkor csak egy különbözeti vizsga kell a korlátlanhoz 2 év múlva. Ami jóval olcsóbb mintha csak korlátlanra tenném közel 100 000 Ft-ért.
Csak az a kérdés, hogy mitől lenne olcsóbb.
Itt csak az életkorral van probléma... Nálam és én is azért teszem le ak.-ra hogy a korlátlan olcsóbb legyen.
Hát itt a környéken az autós iskolákban nem tudnak ilyenféle változásról, ha több mint két éves az A1 vagy Akorl jogsid, akkor 6+1óra vezetés plusz vizsgadij. Ez utóbbi ami mocskos mértékben megváltozott, ugyanis több mint 15.000 forint lett, hogy érezze a drága tanuló a súlyát - eddig is meglett minden elsőre, azóta csak nem fejlődtem vissza
Ilyesféle változásról nem tudnak, és furcsának is tartottam hogy nem találtam róla semmit az interneten, de azért jól rám ijesztettél.
rendben ;)
ciao