Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Olyat vegyél amelyiknek 11kw van a forgalmijában!
Nem. Sehogy.
A jogszabály szerint segédmotornak minősűl "1.3. "Segédmotors kerékpár": olyan két- vagy háromkerekû jármû, amelynél a hajtómotor
hengerûrtartalma az 50 cm3-t és tervezési sebessége a 45 km/órát nem haladja meg. Segédmotoros
kerékpár továbbá az olyan négykerekû könnyû jármû, amelynek az üres tömege - elektromos hajtású
jármûvek esetében akkumulátorok nélkül számítva - legfeljebb 350 kg, tervezési sebessége legfeljebb 45
km/óra, külsõ gyújtású motor esetében a hajtómotor hengerûrtartalma legfeljebb 50 cm3, illetve más
motortípus esetében a hajtómotor legnagyobb névleges teljesítménye legfeljebb 4 kW."
Azaz bármelyik robogó amiből kivették a folytást(legyen az 49 ccm is) vagy tuningolt,fúrt stb simson már NEM segédmotor. Azaz ugyanannyit kockáztat aki ilyet vezet mint egy 125-öst rendszám nélkül vezető. Ha a jard úgy látja jónak, hogy megbüntessen akkor megbüntet.Ha száguldozol mint az őrült és elkapnak akkor mindegy milyen motorral vagy.Ha normálisan mész de a rendőrbácsi bal lábbal kelt fel és azt vette a fejébe, hogy megszívasson akkor megszívat.
Nem magyarázkodni kell, hanem betartani a szabályokat.Ha 100-al elhúzol a kocsisor mellett a városban akkor sztem mindegy, hogy egy 125-ös keway robogó vagy egy 70-es Yamaha sport nyergében vagy.Úgyis utánnad mennek és akkor már magyarázhatod, hogy ez tulajdonképpen 49.5ccm csak nagy volt a hátszél.
Engem állítottak már meg simsonn starraal, TGB akros nagy robogóval vagy Honda Pallal. Egyszer sem nézték a motorszámot,alvázszámot stb.Az adásvételi és a biztosítási papírok, mellény és az EÜ csomag meglegyen. Még a pót lábtartóba se kötöttek bele(simson-TGB).gyárilag ilyen és kész.Igaz egyszer sem mentem 60-ál gyorsabban.
A másik buktató ha balesetet okozol vagy szenvedsz.A biztosítón múlik elhiszi-e, hogy a motorod segédmotor.Bizonyos tipusok amikből van eredetileg 50-es az jó.Amikből választási lehetőség van 50-125-250 stb azoknál már nézhetik a motorszámot .Nem tudom. De ha belekötnek és nem felel meg akkor te fizetsz mindent, vagy jobb esetben nem kapsz semmit.
Erről csak annyira van tapasztalatom, hogy mikor a simsonnal beleszálltam egy kátyúnak köszönhetően a suzukiba a kutya nem nézte meg a motort. Az OTP biztosító szépen fizetett mindent.Ha nekem kellett volna fizetni a suzuki jobb oldalát kissé drága dolog lett volna. Voltak iint rendőrök is.Lefenyképezték a mocit és kész.Nem kérdezték, hogy nincs-e rajta esetleg 70-es henger. Bár a starra nem divat ilyesmit rakni.
Hali!Köszönöm szépen a válaszodat!És akkor mi van ha nekem csak egy adásvételim van?Nem tudom motorszám vázszám alapján forgalomba helyezni?
emlékszem, akkor valóban így volt...... de ott a tanfolyam is egyszerre ment...... ő pedig most egészen mást kérdez
amikor egyszerre vizsgáztam a+b-re akkor egyszer kellett csak a kresz
de ez vagy 20 éve volt a tesztlapos időkben
Eladó a motorom áron alul.
http://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/aprilia_rx_125_sx_125_a
ron_alul_elado-5670474
Szia.
Okmányirodába kell bevinni a papírokat, amik a következők: Ha külföldrör lett behozva akkor a külföldi forgalmi másolata, kivonási papírok, vámpapír, kűlföldi adás-vételi a te nevedre. Ha magyar volt a motor akkor műszaki lapok, számla a motorról, adás-vételi. Ezek akkor is kellenek ha külföldi volt a motor és akkor ezeket hivatalosan le kell fordíttadnod magyarra csak úgy fogadják el. Ha ezek megvannak természetesen hiánytalanúl ha csak 1 nincs meg hivatalosan nem fogod tudni forgalomba helyezni! Ha ezzek megvannak akkor kapsz egy csekket amire befizeted a reg adót, átiratás a nevedre ezután elviszed eredetvizsgára ha az ok akkor vissza irodába ott igényelhetsz rendszámot....utánna műszaki stb és már mehetsz is vele. Ezeket nagybáttyám játszotta végig tavaj egy olaszból behozott motorral.
Miért kell újra leírnom, hogy egy KRESZ vizsga CSAK egy jogosítvány kategória megszerzéséhez használható fel.
a B-s jogsim meg van már de halottam valami olyasmit hogy ki lehet egészíteni 125 ös re is és ha egy éven belül van a kresz akkor csak egy 2 óra vezetés plusz 1 óra vizsga
Hát fújt a szél erősen, amikor ilyet hallottál.
Egy KRESZ vizsga CSAK egy dologhoz felhasználható!

Amikor sikeresen levizsgázol KRESZ-ből és nem csinálod tovább a jogosítványt, akkor érvényes még a KRESZ vizsga valameddig. Talán 6 hónap, de lehet változott.
sziasztok én leszeretném tenni a jogsit 125 re és azt halottam ha egy éven belül van a kresz vizsgám mert 2011 július 7.-én csináltam akkor kb 30 ezerből le tudom tenni 125 re akár egy nap alatt is és nem kell kresz vizsgát tennem ma megkérdeztem egy illetőtől és azt monda hogy kell tennem azt is pedig én csak azt a kiegészítőt akarom megcsinálni a B -s jogsi mellé és érdekelne hogy ezzel a kiegészítéssel milyen 125 ös motort vezethetek előre is köszi a válaszokat :)
Menj fogorvoshoz!
Egy 125-ös poweres dt-t sehogy sem tudsz használni legálisan B125-ös jogsival. Ha ilyen szekér kell le kell tenni az A-s jogsit és utána egész életeden át bármilyen motort vezethetsz. Valamiért valamit. Menjen mint az állat, legyen power, barna gatya mikor megy, de jogsi ne kelljen hozzá igaz?
Szinte 0% esélye van hogy szól érte valamit is.
Egy kocsival ugyanúgy tud balesetet csinálni mint egy motorral,tény hogy egy motorhoz nagyobb tudás kell de egy erősebb kocsihoz is pláne valami normálishoz ami majdnem megy olyat mint egy motor.De valamilyen szinten szerintem akkoris kicseszés hogy sorba végigkell menni a kategóriákon,jó oké kelljen de akkor ne ennyi pénzekért amik kb pénzkidobások,én elég régóta motorozok már és ha tehetném se ülnék rá egy 1000resre mert ismerem magam,de attól ha valaki lerakja rá a jogsit még nembiztos hogy bármivel is jobban tud motorozni mint én.Szerintem fellehetne nyugodtan tolni az alsó határt 250 25kw-ig is és akkor nemkéne egy valag pénzt a semmiért kifüzetni.
Nem kell félni. Nem foglalkoznak vele a rendőrök.
Gyárilag 50-es. Ha nem vagy nagy arc szerintem nem lesz gond.
70- es b jogsi . szól a rendőr ?
Bele tudnál kötni? Szerintem nem....
Mit kell megfogni egy egy sportkocsin? Ha nem tud megállni, többnyire a kocsi törik össze.
Ha motorral nem tudod lekezelni, hogy pár másodperc alatt mekkorát gyorsulhatsz és emiatt beleszállsz valamibe... ott nagy valószínűséggel befejezted a motorozást.
Nagyobb rutin kell egy erős motort kezelni, mint egy erős autót! Saját magad -és mások- érdekében.
Sziasztok,néhány hozzászólással ezelőtt írtam egy 180 as Runneral kapcsolatba csak még nem sok segítséget kaptam a kérdésemre!A motort az előző tulaja 50-es papírokkal használta,én láttam benne fantáziát mivel hibásként elég jó áron el tudtam hozni tőle!Magamnak megcsinálnám ugyanis henger dugó hibás,de ez mind1,nekem városba járásra kellene dolgozni meg ide oda ha el kell szaladni,kocsi helyett!Forgalomba szeretném helyezni,de hogyan?Ha valaki már csinált ilyet vagy van róla fogalma kérem segítsen,sajnos a munkám miatt nem sok időm van !Köszönöm szépen aki segíteni fog
Hát ebbe azért beletudnék kötni... mikor egy friss jogsisnak a segge alá rak apuci egy nemtudom akármilyen többszázlovas sportkocsit...ugyanaz biztos hogy nembírja megfogni ha bármi van.
Ha neked a motor és a kocsi ugyanazt jelenti, akkor valamit nem értesz....
B-s jogsinál nincs teljesítmény korlát, mert azért 4 kereket "megülni" a hozzá tartozó fékkel könnyebb, mint erős motort uralni.
Sziasztok!

Régóta fáj a fogam egy 125ös dt-re.Bejött ugye ez a b-s jogsival 125 dolog örültem is hogy dekirály,de az a lóf*szt persze hogy van kw korlát amit egy legócskább kínai motor is 3x túllép.Szeretném komolyan legálisan használni,de szinte az mz-n kívül nincs motor ami ennyire gyenge lenne meg nem is kell ilyen.Szóval hogy lehetne megoldani szerintetek egy dt-t így?Kamu forgalmival? csak nemtudom hogy lehetne olyat csináltatni... de ha más nincs akkor marad az 50esként jobbat nemtudok,vicc ez az egész kw korlát de aki lerakja a b-s jogsit az beülhet egy 600lovas kocsiba is tényleg jól kivan találva.
Jelen helyzetben,amikor kemény milliárdokat KELL beszedni a yardnak bírságokból ne nagyon reménykedj megértő közegben.
A sokezres bírságnak meg nem fognak otthon örülni,szóval nem reszkíroznám a helyedben a dolgot.