Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Addig meg visszateszi a gyári hengert és kész. Hiába van lefényképezve a motor és a váz és motorszám, hengercserével orvosolható a probléma.
gondolom kapsz egy papirt motorszám/alvázszámmal amivel a közlekedésfelügyelethez be kell vinni a mocit ott úgy is minden kiderül...
Tételezzük fel h egy 70ccm-es robogóval elkap a rendőr, mennyibe fájna ez nekem?A rendőr csak úgy elveheti a motoromat vizsgálatra?
Tegnap érdekes dolgot láttam a pesti rakparton, az Árpád híd közelében: 4 rendőr,1rendőrautó, és egy NKH-s kisbusz (oldalára öles betűkkel felírva,onnan tudom) valamint egy rendszám nélküli robogó álldogált... Nem tudom mit csináltak,nem volt időm megnézni alaposan,de szerintem mindenki sejti.
Hali. De ha úgy vesszük minden normális 50es bőven többet megy mint 45 ha akarod ha nem!
Nekem most ajánlottak egy 125ös runnert (persze nincs papirja mint a legtöbbnek) csak én is azon gondolkozom hogy megéri e kockáztatni? Főleg most hogy már le lehet rakni a B125öt és gondolom most már jobban rá fognak állni a robogósokra! Sajnos már nem veszik be hogy 50es meg 50es 4ütemű mert már ők se hülyék :)
Ezért mondom: roppant észnél legyetek, 41 milliárd az "elvárt" bevétel a rendőrök felé!
Most emelték a tétet!
előbb-utóbb meg is fognak.........
Akkor ma MO-on minden segédmotort, ideértve a babettát is nyugodtan lehet büntetni.Ha sokat hangoztatjuk még észreveszik, kivonúl a jard a aKPM-mel felsegítve és gyorsan kiróják a 50-150e Ft-okat a kismotorosokra.Gyorhajtás (mert városban max40), rendszám nélküli rendszámköteles jármű (mert ugye gyorsabban bír menni mint 45),jogsi nélküli vezetés (hacsak nincs A-s vizsgád) mert ugye ez hirtelen megáll mind a 3.A sok száguldozó autós meg majd önelégülten vigyorog és tapsikol az útszélről.
A lényeg, ha meg akarnak szívatni megfognak. Talán ha balesetet szenvedsz/okozol akkor nem hurcolnak meg egy elismerten 50-es motorral.
A megoldás az lenne, hogy a 125-ösök regadóját,járulékos költségeit leengedik egy még megfizethető szintre.
mex sahara.
igaz nem robogó de nem is 50-es.Vagy mégis?
A forgalmazó CÉG! 50-esként hirdeti és a papírja is 50-esről szól.
Számla, jótállás stb.Ez ma magyarisztán.
A valóságban 100ccm. 4 ütemű és az ÚJ ára 200e Ft körűl van. használtan(ha találsz) olcsóbb persze.
Megszívta!
az is igaz de benne van a pakliba,eggyik ismerősöm úgy járt előzött egy autót ami persze pont egy civil autó volt 3 rendőrbácsival a fedélzeten,autó is kb.60-al ment
na mondjuk ennek minimálisnál is kevesebb a valószínűsége.
Ha bemérnek és gyorsabban mész mint egy kismotor persze hogy büntetnek,ha sr 50-est veszel úgy sem bírod ki hogy ne menj 70-80-al én is 65-70-nel járok vele az a utazó seb. ezt beválalja az ember
Vedd elő a KRESZ-könyvet Gábor, és okosodj! Minél gyorsabban. A "saját erejéből 45 km/ óránál nagyobb sebességre nem képes" még érvényes!
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, elgondolkodtató amit írtok, meg is fogadom a tanácsot a közeljövőben és szerintem egy SR 50-es szimpatikus számomra:) Ha esetleg télen venném, szezonon kívül, akkor hány %-al olcsóbbak a robogóárak? Vagy szezonon kívül nem is nagyon árulnak robogókat?

(Egyet még nem nagyon értek. 50 ccm-es robogó ugye max 49-es sebességgel közlekedhet ha jól emlékszem. Ez az SR 50 és a társai, akik 80 km/h-val tudnak suhanni, nem büntetik? Vagy hogy lehet? Csak ccm számít?)

Üdv: Gábor
Majd ha robogóval közlekedsz, még tapasztalni is fogod hogy megállítanak és igazoltatnak.
Szerintem nem éri meg kockáztatni egy 4t 125-ös robogó kismotorként használva.Pedig én is majdnem belevágtam egy hasonlóba,mégha nem is sokban tér el külsőre mint egy 50-es társa pl.aprilia sport city,keeway,kymco stb... Olvastam már olyanról is hogy egy szerencsétlen baleset folytán amit nem a motoros okozott nyakába vartak mindent (rendőrség kihiv stb.) mivel a biztositása 50-esre lett megkötve persze 125-ös volt a gép igy zsebből volt kénytelen fizetni az autó kárát ha jól emlékszem 700-800e körül volt utánna jött még hogy kategoria jogsi nélkül bünti és műszaki-rendszám nélkül tehát elég sokba volt.Amig nincs baj addig nincs baj szokták mondani.Igy vettem ujból egy 3éves apr.sr 50 4ekm-el 80a vége kb.20-al megy kevesebbet mint egy 125-ös és kb ugyanannyit fogyaszt de legalább nyugodtan motorozok.
Szia.
Kezdjük az elején.
B kategóriával csak segédmotort vezethetsz. A 125-ös kategória egy kiegészítő képzéssel és vizsgával vezethető, de akkor kötelező a rendszám, biztosítás, ami ugye neked nincs.
Mivel nincs érvényes jogsid bírságot kapsz. Március 1-től ez kiemelt közlekedési szabálysértés, 5000-150.000-ig büntethető. Visszaesőnél 300.000 Ft-ig terjedően.
Három ilyen után elzárást is kapsz automatikusan, ha elfogadják a módosítást, ami várható.
Innentől kezdve el kell azon gondolkodnod, megéri-e az az idegeskedés, fenyegetettség, ami ezzel jár, vagy megcsinálod az A jogsit, és nem foglalkozol ezekkel.
Persze megmarad a kérdés, hogy le kéne papírozni a mocit, ugyanis ez szintén kiemelt szabsá vált, érvényes hatósági jelzés nélküli közlekedésnek hívják. A büntetési tételek ugyanezek.
Idén ismét kiemelt feladat a rendőrségen a robogósok ellenőrzése, és rá fognak menni a jogsi és papírok kérdésére is.
Szóval elgondolkodnék a helyedben ezen, mielőtt bevásárolsz Nem véletlenül nyomottak ezeknek az áraik, mindenki szabadulna tőlük.
ha spórolni akarsz akkor keress egy 4t 50ccm-es motort
kínaiak elég olcsón csinálják pl kymco agility
ára sem vad, fogyasztása sem
Szia.
Nem érdemes 125-öst venni robogóból se mert ugyan úgy lebuktathatnak. Az pedig hogy nem tudtad nem mentesít semmi alol ugyan úgy meg fognak szivatni, nemhiszem hogy elhinnék hogy nem tudtál róla. Igen B-ből is bevonhatják a jogsidat. A biztosítási csalásról nem is beszélek most azért még felfüggesztettet is kaphatsz. A lényeg hogy inkább egy sima 50-es robogót vegyél hidd el sokkal nyugottabban fogsz menni vele. Emellett kevesebbe is eszik mint a 125-ös és ha úgy se mész jobban a megengedettnél bőven elég az 50-es. Pl egy jó Aprilia SR 50, 80km/h körűl elmegy és 60-65-öt tud utazóba ami sztem bőven elég. De tedöntesz.
Üdv!
A benzinárak miatt pár hónapja elgondolkodtam, hogy lerakom a B125-öt és veszek egy 125-ös robogót.
Meg is néztem őket és le is tettem a dologról az áruk miatt. Nem mostanában jönne vissza az ára.. Ahogy elnéztem, az értelmes, rendszámos 125-ösök 300e-nél kezdődnek, plusz még egy 100as, hogy használni is tudjam (vizsga, ruha, átírás)
Na ez nekem már sok lett volna, sokára térült volna meg..
Abba is hagytam a történetet, de a mai nap elkezdtem nézegetni az 50-es és a 125/50-es robogókat.
Itt is megbotránkoztam, hogy egy őskövület 50-es 60e ft-ba kerül, míg egy egész pofás 125/50-es 100e-ből meglenne.
Szóval jelen pillanatban azon vagyok, hogy 125/50-et veszek mostanában:)
5 éve vezetek, 2 év tanulóidőt egy koreai csodával húztam le, amiről egy rossz szavam sem lehet, viszont 3 éve megvettem álmaim bajorát, ami egy kicsit sokat zabál itt Bp-n, viszont élmény vele menni, ránézni, stb. Szóval szeretem, nem cserélném le, inkább egy robogó kéne, amivel elmolyolgatnék itt a városban (edzeni elmenni, egy két dolgot intézni, stb). A célom az, hogy a jelenlegi 30-35e-es benzinköltséget lecsökkentsem 20e ft-ra, ami sztem reális és remélem sikerülni fog, mert akkor már megérte:)
A sok rizsa után jönne a sok kérdés:)
Full szolid, kistestű 125-öst szeretnék, amivel normálisan közlekednék (autóval is betartom a sebességhatárokat a magam módján, 10-el megyek mindig többel:D), szóval egy full átlagos, 50-es kinézető robogót szeretnék.
A nagy kérdés ugye a hatóság. Mi van ha megállít? Ugyan az, mint az autónál? Ha akar úgyis megbüntet?:D
Tegyük fel, megbüntetett, beidéztet NKH-hoz, bla, bla, bla. Ott tudok azzal jönni, hogy nekem mégis honnan kellene tudnom róla, hogy ez 125-ös, nem 50-es? Autóvásárláskor is ezért van az eredetvizsga, hogy megállapítsák, hogy minden jó-e.
Tudom, hogy hülye kérdés, de mennyi az esély rá, hogy megállítanak?:D Én még sosem láttam robogós igazoltatást, robogós rendőröket is kb 3-4 hete láttam az elmúlt 5 év alatt (azt hittem, hogy 2 rendőr áll a kocsisor mögött és fogják egymás kezét).
Ha megszívat egy rendőr, akár x időre el is veheti a B-s jogsim?

Egyenlőre ezek az alapvető kérdéseim lennének, de elkezdek visszaolvasni, csak a majdnem 500 oldal megnehezíti a dolgomat:)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel: Gábor
Igen erre gondoltam én is sajnos!De mind1 majd lessz vele valami,megcsinálom tovább adok rajta,nekem nem hiányzik a baj!Sok motoros meg rendőr ismerősöm van Debrecenbe és mondták hogy a runnert már ismeik a rendőrök,nekem nem ér annyit hogy azzal járjak melózni meg ide oda normálisan és megbüntessenek!De azért köszi mégegyszer
http://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/aprilia_rx_125_sx_125_aron_alu

l_elado-5670474

Akit érdekelne írjon, csere beszámítás érdekelhet.
Helló.
Csak egy adásvételivel esélytelen sajnos.
Biztos foglalkozni fog vele a rendőr, hogy 2. túlméretes dugó van a simsonodban:) A 70-es hengertől és társaitól nem kell félni, a kutya nem fog érte szólni... A papír nélküli 125-östől viszont óva intenék mindenkit, nekem is volt, de 1 hónap után túladtam rajta, most keresek rendszámost... Balhé nem volt, de mindig nézték meg hasonlók... +ha beleszálltam volna valakibe csúnyán megjárom. Viszont személyes példa, hogy engem CR125-el elengedtek a rendőrök utcán, lehet csak szerencsém volt...