Na skacok a hétvége a rendőröknek 2 db 125 ös fogás volt! mert 50 es papírjuk volt a srácoknak apriliás&cagivás voltak.....má tudják hogy melyik tipust kell befogni hmm,nem érdemes evvel jáccani....
igaz. de én 18 vagyok és napi 32km-t kéne mocin megtennem, azt pedin nem tehetem meg 40-nel. :P Kicsit gyorsabb gép kéne, a 15 éveseket meg leszarom. mindekinek privát joga mikor akar tolószékbe jutni és a nagyok intelmei ilyen téren nem sokat érnek... a 15 évesek meg azt se tudom egyébként mit keresnek motoron. jogilag csak a magazinokban nézhetnék...
Hell. Ha a motoromat hogy lehetne "kismotor papiros"-ra csinálni? A rendőrök már megfogták, de nem akarom eladni. Szerintem át kellene festeni,(már kiköszörültüt a 124 feliratot a hengerből),alvázszáma már nincs ,és a motorszámot szeretném még átüttetni, de mire?
1.van itt 1-2 régi riga,babetta motorszám,de ha rákeresnek vágó.
2.egy M (mint moped) és kész a simsonomon is annyi volt csak.
ez magyarország
soha a büdös k...va életbe nem fognak ilyet bevezetni hogy B kategoriával 125-ig vezethetsz.
sőt a motoros jogsit is szigoritani akarják.
álljon meg a menet!
1: nem vagyok gyp-s, tudom mi a különbség a kocsi és a motor között.
2: nekem NEM KELL A1-es jogsi, nem fogok érte indulni, mert:
2/A: csak 18 vagyok
2/B: nem kell a tortúra meg a várakozás megint
3: NEM akarok 600-asra ülni (nagymocikra ülni), hanem
4: csak 125-ösre szeretnék
egyébként meg mindenhol az a szentbeszéd megy, hogy egyén függő ki milyen motorral bír el és éli túl a közös kalandjaikat...
de ezek szerint továbbra sincs semmi remény a törvénymódosításra...
álljon meg a menet!
egyébként meg mindenhol az a szentbeszéd megy, hogy egyén függő ki milyen motorral bír el és éli túl a közös kalandjaikat...
Amikor voltam A1-en 2 éve, már akkor is volt erről szó. Lett belőle valami? Nem. És nem is lesz.
Egyébként ismerek egy csajt, amelyik most lett valamikor 15 éves, de már hónapok óta 125-ös RS-sel járkál. Rendszámosan. Biztos voltam benne, hogy pillanatok alatt bukás lesz belőle, mert előtte öszvisz pár hónap robogós tapasztalata volt csak. De egyelőre semmi gubanc. Pedig ész nélkül megy vele...
De maga a biztosítós része ezzel már meg van oldva.
Tanulság: ha nincs is jogsid, akkor is papíros motort kell venni, annak rendben kell lennie. Ha meg mégse, akkor mindenki tudja...blabla...
és mindenki várja itt a csodát h majd b-s jogsival 125ös motort vezetni. emberek ébredjetek már fel azért mert X ccm attól még nem a lábaddal fogod nyomni a gázt és a kormánykereket tekerni... félelmetes. egy szaros jogosítvány motorra ha már ültél rajta és nem basznak meg mindenből akkor kijön 60E ft-ból és nem kell olyanokon izgulnod ha összetöröd mit szól a biztosító, meg mit szól a rendőr. fogadd el h x éves vagy, ez van! nekem 2 hónap kellett volna a 21 hez amikor a jogsit csináltam de nem bírtam várni kaptam egy Ak-t. majd megcsinálom a nagyot de egyenlőre minek...
de egyébként nem tudom nincs ez szarul kitalálva... 15 éves gyerek ne rohangáljon a 125ös replikával 170-el... ha meg van akármilyen motoros jogsid 2 évet huzz le és mehetsz a legnagyobbra.
nem is az a para, hanem pl: te használod 50 es papirral, ahoz befizeted az 50 esre való biztositást ami évi 3500ft.
de ha csinálsz egy balesetet, a kiderül hogy rendszámos a motor, akkor az 50 esként kötött biztositásod nem érvényes, és nemcsak megbasz a rendőr hogy érvénytelen biztositás nélkül motorztál,hanem a kárt is zsebből kell fizetned vagy mész a MABISZ hoz, amiről eg tapasztalatom van hogy baszottul megszopat.
Én biztos kiváltanám a rendszámot,vizsga-átirás-kötelezö...legyen rendben minden.Évekig jogsinélkül jártam,rendszámossal,ha rendszámnélkül mentem mindig csesztettek/menekülés/para.Azt mondják mostanság nagyon nézik a 125/50-et.De te tudod
Pohi elvtárshoz volna egy kérdésem! (de válaszlhat bárki aki otthon van a ogban, vagy tudja mi a helyzet)
1.Felmerült itt a topic elején, hogy külföldön B-s jogsival is vezethető 125-ös moci és hogy állítólag ezt be fogják itt nálunk is vezetni. Igaz ez és ha igen akkor mikor ?
2.Ha lesz ilyen, akkor a B-s jogsival utast is szállíthatok majd ?
3.Van újabb infó arról, hogy 50ccm alatti mocikra mikortól kötelező a rendszám ?
(ez már másokhoz is nyiltan szól: Van valakinek, próbált már valaki Gilera DMA 50-es vagy 125-ös szépséget ? Mit tud elmondani róla ?)
azt mindneki leszarja hidd el h te mit hiszel meg nem is gondoltad volna. a lényeg h tied a motor, és nem ugy van ah lennie kell! nekem abba kötöttek bele h felfele áll a rendszámtáblám, pedig az adatlpon láthatod h annyira nem mondtam h jó boccs 3 hónapja vettem nem állítottam rajta. azt mondták leszarja h h vettem most rám az vonatkozik h vizszintesen álljon az a szar, ugyh kapok 3 percet h megcsináljam.... valamit alakítottam rajta, de aztán rögtön vissza is állítottam ah volt
1.van itt 1-2 régi riga,babetta motorszám,de ha rákeresnek vágó.
2.egy M (mint moped) és kész a simsonomon is annyi volt csak.
soha a büdös k...va életbe nem fognak ilyet bevezetni hogy B kategoriával 125-ig vezethetsz.
sőt a motoros jogsit is szigoritani akarják.
Amikor voltam A1-en 2 éve, már akkor is volt erről szó. Lett belőle valami? Nem. És nem is lesz.
Egyébként ismerek egy csajt, amelyik most lett valamikor 15 éves, de már hónapok óta 125-ös RS-sel járkál. Rendszámosan. Biztos voltam benne, hogy pillanatok alatt bukás lesz belőle, mert előtte öszvisz pár hónap robogós tapasztalata volt csak. De egyelőre semmi gubanc. Pedig ész nélkül megy vele...
De maga a biztosítós része ezzel már meg van oldva.
Tanulság: ha nincs is jogsid, akkor is papíros motort kell venni, annak rendben kell lennie. Ha meg mégse, akkor mindenki tudja...blabla...
érvényes vezetői engedély nélküli vezetésért.
de ha csinálsz egy balesetet, a kiderül hogy rendszámos a motor, akkor az 50 esként kötött biztositásod nem érvényes, és nemcsak megbasz a rendőr hogy érvénytelen biztositás nélkül motorztál,hanem a kárt is zsebből kell fizetned vagy mész a MABISZ hoz, amiről eg tapasztalatom van hogy baszottul megszopat.
1.Felmerült itt a topic elején, hogy külföldön B-s jogsival is vezethető 125-ös moci és hogy állítólag ezt be fogják itt nálunk is vezetni. Igaz ez és ha igen akkor mikor ?
2.Ha lesz ilyen, akkor a B-s jogsival utast is szállíthatok majd ?
3.Van újabb infó arról, hogy 50ccm alatti mocikra mikortól kötelező a rendszám ?
(ez már másokhoz is nyiltan szól: Van valakinek, próbált már valaki Gilera DMA 50-es vagy 125-ös szépséget ? Mit tud elmondani róla ?)