Ez a magyar valóság.Nem a szigorral van a gond hanem az ellenőrzés hatékonyságával.Eljárhatnék vele évekig de mindig ott a félsz hogy a sarkon ott az ellenőrzés.
Amúgy pont a színtiszta spórolás az oka.Járna szerintem a 2/3-a rendszámmal ha nem lenne regadó.Megvenni digóban fillérek egy ilyen gyöszt és ha már majdnem úgy néz ki mint az 50-es akkor mért ne.
Amúgy én ha fejes lennék a rendőrségen rállnék erre mert könnyebb megfogni mint a gyorshajtókat.Nem kell trafi sem. És lehet kaszálni.
fene tudja egy 17 éves kiscsávónak ez még jól áll
én már nem mennék ilyennel
biztosítás szinte egyforma, telj adó édeskevés lehet
ha vennék, én vagy egy majety vagy egy burgman 250es (vagy nagyobb) 300-400 ezer felé már egész jók vannak rendszámosan
ilyennel évekig lehet KÉNYELMESEN mászkálni akár messzebbre is
50km-re is simán lehet evvel melóba járni is
egyik ismi ilyenre cserélte le az 50es robit
ha meg szerényebb a keret vagy nem sokat kell akkor meg egy 50es aztán 5 ezrenként megdugózni.......
most komolyan elgondolkodtam. Nem is hülyeség. Néztem egy Keeway 125-ös Factot. Újonnan 235.000 Ft. Ehhez jön 95.000 regadó, és még kb. 20.000 Ft forgalomba helyezés. Ez így 350.000 Ft durván.
Ha veszek egyet újonnan és 50-esként használom akkor 235.000 Ft.
Megtakarítás 125.000 Ft. És látva az ide beírogatókat, mekkora esélye van, hogy valaha bárki is megnézze, mekkora? Van belőle 50-es.
Komolyan tetszik? ,köszi, sztem is szép lett, csak az a baj,h már darabokban van,mert egyben nem vitték el,sajnáltam is,de ez van , 2héten belül meglesz a Cagiva Mito Evo :) ,50esként persze
nem ilyen bonyoéult a helyzet, a motor magyar vásárlású, a számlán ccm nem szerepel, csak motor és alvázszám. Az érdekel, hogy ilyenkor mi van, megfizették a regadót, vagy nekem kell a forgalomba helyezéskor befizetni?
Ja és a külföldi-magyar első adás-vételi kéne.Ha sok kézen futott át akkor mindának kell a te neved és a külföldi eladó közti adásételi gyártására.De ez nem túl EU konform eljárás.
Kéne hozzá az eredeti forgalmi másolata is meg talán a külföldi kivonásról a PRA de abban nem vagyok biztos mert most változott a rendszer.
Milyen gyösz ez?
Na, most én kérek segítséget: adott egy magyar honban számlával vásárolt 100-as robogó, amit tulaja 50-es papperrel használ. Én megvenném és rendszámmal szeretném használni, milyen költségvonzata van, illetve milyen papír kell hozzá? Elég egy adásvételi és az eredeti számla?
sziasztok. én csak egy kérdéssel fordulnék hozzátok, az 50-es gépeknek törvény alapján van maximum sebesség korlátozása, vagy csak a teljesítmény súly arány? Ha van az mennyi? 2 kérdés lett :D
de 50ccmes, szóval miért kellene hozzá más jogsi? részben igazad van,mert elvileg teljesítmény miatt lehetne,h kellene rá jogsi,de minden 50es gyorsasági hasonlót megy...
nem azt mondom,h mindig annyival megyek..:) amúgy nálunk a zsaruk fele ezres gépekkel kinnt mászkálnak,és sejtheted ,h nem 90el mennek, és ha van rajtunk bukó, biztosítás,meg világítás,nem csesztetnek..
Mész vele 110-et, közben meg mehetnél -40km/ órával !, mert nincs hozzá jogsid, nincs rajta rendszám.Még jó ha biztosítás van. Tudod mi lesz, ha bemérnek pl.80-al? Megmondom:SEX.
hello
azt szeretném megkérdezni hogy nekem van egy kawasaki klr típusú motorom és nincsenek rajta papírok és hogyan tudnám megoldani hogy legyen rajta és hogy mennyibe fájna ez nekem előre is köszi
Hali , azért ez a fiatalság sem magától lett ilyen... sokszor a szülő az oka, nekem Cagiva Primám van, 50es, 110et megy,most lett kész,de mindenki azt mondta,h biztosan nobb motor(pedig nem is széles),remélem majd a rendőrök nem így gondolják.. és nem fognak gyakran megállítani.
Ez magyar sajátosság hogy ha egy szabály nekünk nem tetszik akkor azon juszt is módosítani kell?
Nem véletlenül van korhoz kötve az a jogosítvány.Még nálunk fejlettebb németeknél is.
Amúgy pont a színtiszta spórolás az oka.Járna szerintem a 2/3-a rendszámmal ha nem lenne regadó.Megvenni digóban fillérek egy ilyen gyöszt és ha már majdnem úgy néz ki mint az 50-es akkor mért ne.
Amúgy én ha fejes lennék a rendőrségen rállnék erre mert könnyebb megfogni mint a gyorshajtókat.Nem kell trafi sem. És lehet kaszálni.