Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Itt sem szabad általánosítani ;)
ez a mai világ hozadéka......
minden héten van újabb jobb, nagyobb, szebb
ez bele van magyarázva az emberekbe
pl egy átlag 600as gép minden igényt kielégít, minek ide 1300 as blokk meg 2000 meg mittudomén
ahogy lesz egy gyereknek motorja az első 5 szóban a tuning benne van
és anno mennyire ürültünk volna 1 50ccm es nyugati motornak,bármennyire "szar"lassu,ciki..stb az manapság A mostani fiatalság kicsit elvan ám kapatva...
Ezt nem értem. Segédmotorként is lehet elég jó motorokat vezetni. No nem gsxreket, de elég jól tudnak menni a jobbféle robogók. Nekem megfelelt 14 évig, néhány gyerek meg 1-2 évet nem tud várni, míg lesz jogsi és léphet.
Marha egyszerű.
1.Lerakod a jogsit.
2.A jogsinak megfelelő motort vezetsz.
És akkor nincs állandó stressz,menekülés és rinyálás ha megbax a yard (jogosan).
Ehhez nem kell atomfizikusban lenni hogy felfogd.

A többi..
..és mindenek elött rákéne jönni h ma már nem babó a legjobb motor, kis törvénymódosításnak ideje lenne
Amit meg először megtanulsz a statisztikáról az az hogy, a statisztikánál nagyobb hazugság nincs.

Egyébként egyet értek az előttem szólóval, hogy fiatal gyerek, magabiztosság ok, reakció ok, kemény fasz ok, de sajnos legtöbb esetben meggondolatlanság, felelőtlenség is társul mellé amiből probléma van.

Mindennek két oldala van és nem minden fekete és fehér.
ez ismét csak részigazság
egy 14 éves mitől is lehet tapasztaltabb mint egy idősebb?
aki hétfőtől péntekig iskolában van és heti 2-3 ezer zsebpénzből gazdálkodik?
mondjuk a magabiztosság ok, reakció gyorsabb ez is ok
de sokkal felelőtlenebb mint egy idősebb, veszélyérzet kisebb
szóval itt igazságot tenni nem lehet igazán
bár egy rendes statisztikára kíváncsi lennék ahol életkor/vezetett km is benne van
rendben, akkor nagy valószínűséggel nincsen igazam, rendben minden jogszabály és valóban korhoz kötött a hülyeség. Én azért inkább szeretnék találkozni a 14éves magabiztos sráccal az AF1en mint a félénk(kereszteződésbe megindul, megáll középen mert megilyed, vészhelyzetbe nem tudja mivan) robogóssal akinek az életkor 30on felül van, de sejtése sincs milyen mikor csúszik a motor
Pedig a garmin nagy név és rendesen van frissítve.Sőt nekik asszem műkszik hogy ha találsz hibát elküldöd és javítják.
Na mindegy IGO
Csak a gáz nem találok olyan olcsóbb PNA-t ami IGO-s és kékfoggal kommunikál a fülesemmel, amúgy tök jól elvagyok vele.
Garmin Nüvi200, NaviGuide Hungary 4.6
IGO rendesen van frissétés.Sokat használom egy szavam se lehet rá.
A többi Navon meg tudja mi már nem biztos.Melyik térkép melyik készülék volt?
Rengeteg pláne olcsóbb cucchoz mellékelnek elavult programot és a felhasználók sem frissítik.
PL a google maps is sokáig nem ismerte az M0 új szakaszát.
Üdv!
Off
Ehhez nekem is van egy-két szavam, a nyáron simán bevitt volna Keszthelyen a zsákutcába is, sőt még felháborodottan közölte, hogy forduljak be. Na ennyit a Gps-ről, pedig nem volt régi a térkép rajta, bár azt nem tudom egyáltalán, hogy megy a térkép frissítése. A városok adnak infót a szoftver frissítéséhez időnként?
On
A GPS inteligensebb mint az6t várnád.Nem visz be egyirányúba.Max ha irtó régi progi van fenn és mostanában alakították egyirányúvá.De ez nem valószínű.
vicc?
és az amikor a gps szépen elmagyarázza hogy fordulj jobbra aztán balra fordul a behajtani tilosba?
ismerőssel voltam így
még kérdeztem is miért bemenni egyirányú?
-mert a gps mondta........
Reggelt.Az a PÁV vizsga az 1 vicc Már a rutin vizsgánál lehetne kiszorni a többséget
faterom elmúlt 60 éves, annak pl nem adnék már jogsit......
mondjuk közúton már nem is megy, meg tervezi is hogy eladja a gépet
após is elmúlt 60 annak meg simán (jobban vezet mint a lánya )
ebben sem vagyunk egyformák
páv vizsgát már meg sem merem említeni ha már a pszichológiáért lehurrogtak.......
még annyit hozzátennék:
láttam már 8 éves gyereket aki elég korrektül tudott motorozni (versenyszerűen) és láttam már 40 évest is aki teljesen farok volt, hiába vezetett sok éve mindig csinált "furcsa" dolgokat
nem vagyunk egyformák

nekem 10 éves a gyermekem egy yamaha joggal szaladgál (olyan helyen ahol nincs forgalom) egyedül nincs is vele baj, de ha már viszünk valami barátot mellé egész töketlenek lesznek, és ez sajna sokáig is így lesz

aki meg a pszichológiai teszten megsértődik ajánlom, hogy csináljon meg egy komolyabbat, nem nehéz, és nagyon meg fog lepődni magán
ini, hagyd már őket, látod, kemény nagymotorosok 14 évesen Simsonnal, 80-as IQ átlaggal. Hadd menjenek. Majd megtanulják, vagy belehalnak. Úgysem tudsz olyat mondani, amivel meggyőzöd őket.
Hát ebben a topikban aztán van mindenből bőven, jó , rossz, hülyeség, okosság, de ettől szórakoztató.
akik annyira jogkövetőek válaszoljanak az előző két kérdésemre. a jogsi korhatárohoz annyit raknék hozzá, hogy mivel autókkal foglalkozunk elég sok 30-40közti férfival találkozunk aki nemhogy a vezetésre, az életre is alkalmatlan. Egy 14évesbe jobban bízok aki figyel és tudja mivan ha megcsúszik a hátulja esetleg a motornak mint aki 35éves, zsebe tele de esze semmi
jaja sztem is és először a te agyadat kéne kivizsgálni
itt pár ember akkora ökörséget tud beírni hogy az már rendesen fáj!
60 év betöltése után meg nem adni senkinek jogosítványt?
Aki 14évesen képes átmenni a kresszen és a rutinon azzal nem lehet nagy baj agyilag, de nem kell a témát terelni...