Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nekem most vették el a jogsiamt 4hónapra (egész nyárra) mert 125/50el mentem,de szabálysértést is elkövettem. Az biztos hogy kiderítik hogy 25ös, ha másból nem akkor a motorszámból. Ja és ha KPM-en szétszedik akkor kiskosárban fogják visszaadni a motort.
semmiképp ne használd 50esként mert beütik az alvázszámot és kidobja h 25ös mert egyszer már volt magyarországon forgalombahelyezve!
ez elég nagy hányada.. :
Nem kell bemagolni az egészet, csak tisztába kell lenni azokkal, amik a velünk kapcsolatos dolgokkal összefüggésbe vannak, lehetnek.
ja.. ez undortó szabály, de így van.... mindeki magolja be a ptk-t, meg a btk-t...
Semmi értelme.
A nem tudás nem mentesíti a szabályok, jogszabályok betartása alól.
Szevaz! Tetese magát hülyének a motorhoz,gondolom biztositás van rajta+50-es adásvételi.
Gábor a papirmunka 30-as!Onan tudom,most vettem Mitot,de rendszámosat.NSR nekem is 125/50 volt.Itt vakeráltam a forumon.A vizsga+állapot függü
2007ben volt utoljára biztositás befizetve rá mint 125ös re de meg kell kérdeznem h leadta e a rendszámát vagy mi van azzal de azt tudom h használta az elözö tulaj rendszámmal
van magyar rendszáma, scak eddig 50esnek hazsnáltátok? mer akkor elvileg simán, vagy ha kinti gép, megvan midnen papír és eddig 50esként használtad akkor is...
hm. érdekes kérdés. bár, ismerve az ügyekhez való hozzáállást, ennél jóval komolyabb témákban is, nem hiszem hogy nemzetközi nyomozást indítanának, vagy akár két telefont is megerezstenének, hogy kinyomozzák hogy ez akkor a számok alapján milyne motor is volt. én legalábbis úgy tudom, hogy főleg errefelé, annyi ügy van a zsaruknál, hogy épp megírni a papűírokat van idejük, meg mikr eljön az idő lezárni az aktát, nemhogy össze vissza nyomozgatni.. inkább valszeg a fontosabb dolgokra használják az időt..kiváncsi volnék hogy a gyakorlatban hogy lehetne alakítani a dolgot.
sziasztok nekem az lenne a kérdésem,hogy menyibe fájna egy 125/50 forgalomba helyeztetni 125ös ként most vettem még nincs átiratva és az adásvételit ujra meg tudom kötni 125ösre de nem volt forgalomba helyezve 2007 óta mit lehet tenni?
Ha "ellopták", akkor meg kell semmisíteni, mert különben egyszer úgyis bukta lesz.
Egyébként ettól, hogy "ellopták", még elkövette az illető amit elkövetett. Miután felirták a motor számadatait, simán utánanézetnek és kiderül, hogy nem 50-es volt. Így is, úgy is jön a bünti....

Ha ez ilyen egyszerű lenne.....
A gond az, hogy szinte biztos felírták az akkor benne lévő blokk számát.
Ugyanilyen számmal nem sok 50-es blokk van!
A szám beütés egyből látszik és amúgy is kimutatható röntgennel.
persze egy ismerős
én egyik ismerősöm be sem szokta vinni (már rendszeresen)
ez a gyanús meg olyan dolgog.. érted.. van mikor én is tudom, ők is tudják, mind tudjuk hogy a másik tudja, de nincs bizonyíték. Hát, van ilyen. nekem is lopták el endurómat. ha pont előtte fognak meg, és kapok meghívót kpm-hez, akkor mi van? na.
mondjuk az "llopatáson" már én is filóztam. hát jöjjenek ki házkutatni.. a másik meg, hogy bontóbol szerezni egy blokkot, ami szinben meg ránézésre nem nagyon különbözik, csak 50es.. nem is kell menjen, csak forogjon át, hogy a parasztok megmérhessék. azt belevágni a gépbe, és elvinni.. no?
Nem ússza meg.
A lopás jelentése, egyből gyanús! Úgyse hiszik el....

Ötlet: Tanúsítson megbánást, ígérje meg, hogy jó fiú lesz...

ui: vállalja a következményeket, amiket magának köszönhet
Hali mindenki,
Egy ismerősömet elkapták a rendőrök, pont 1 hét múlva megy kpm-re a mocival Suzuki RG125. Mit tehet, ill. miből áll az a vizsgálat? A mocin besült a dugó épp most, nem lehet elindítani. Lehet, hogy így megússza?
Vagy jelentse, hogy ellopták, ami nagyon gyanús lenne... Ötlet?
Köszi
Köszi az infot.
Nem.
Sziasztok!Én olyat kérdeznék, hogy mivel 50esem még sosem volt csak 125ösöm és olyat hogyan tudok megoldani hogy 125/250-esnek használnám mert akarok venni egy új 250es kawát csak a jogsim még nincs meg rá....Le lehet vizsgáztatni 125ösre valahogy?
Lépések: - okmányiroda / származási lekérése /
- eredet vizsga
- műszaki vizsga / magyarországi első forgalomba helyezés /
- VPOP / regisztrációs adó megfizetése /
- okmányiroda / forgalmi engedély és hatósági jelzés átvétele /
Ez mind kb. 3 hét, általában.
Hello. Lenne egy kérdésem. Vettem egy 125 ös gépet és kaptam hozzá egy papírt amivel állítólag le lehet vizsgáztatni.Ez egy külföldi papír a motor alvázszámával,motorszámával meg stb..... az érdekelne hogy le lehet e ezzel a papíral a gépet vizsgáztatni? Kössz.
Sziasztok! Egy infót szeretnék megosztani veletek.A 2009.január 1-ét megelőzöen használatba vett négykerekű segédmotoros kerékpárokat 2009.május 1-től,a két és háromkerekű segédmotoros kerékpárokat pedig 2011.január 1-étől kell forgalmi rendszámmal ellátni. Az infót az Autó-Motor 8-adik számában olvastam,olvassátok el ti is. Ja és még egy 2009.január.1-től csak rendszámmal el látott sm-kat lehet forgalomba hozni.Nekem is 125/50 van egy csöppet sem izgulok majd lessz valahogy kis kapu úgy is lesz valahol.
aki közutakon akarja használni a 125/50est az előbb-utóbb beszopik
ez tény
tökösségtől függ a használat
de aki csak pályákon használja vagy a mezőn földutakon az sokáig mehet a 125össel
bár ha tényleg lesz rendszámozás akkor kibukik
de szerintem ha be is vezetik kevés ember viszi el majd