Rokonom a teve utcai székházban dolgozik és mesélte hoyg az uj oktáviák 75 % át már kellet szerelni mert a rendőrkolégák karoszériakárokat csináltak :)
ezt a nemmegállósat tőlük hallottam, hogy szarnak rá az ilyen dolgokra, de ez gondolom csak az ő vélmenyük volt.
De ez a kétszemélyes dolog. Ha egyik rendőr se tudja egy kapitányságon hogy hogy van ez a dolog, akkor valószínűnek tartom hogy nem sok rendőr van tisztába a dolgokkal. Tudom hogy a rendőrőket nem szabad lebecsülni, de amikor egy új oktáviával nekitolatnak egy kövirágtartőnak és összetörik a kocsi oldalát, és sok hasonló esetet tudnék sorolni csak a környékünkön akkor nem tom mi legyen róluk a véleménye az embernek.....
Sajnos Magyarországon eléggé rossz a közlekedési helyzet! Ez a 2 év is hülyeség! Ha 2 évig motorozol és lejár a 2 év akkor jobban fogod tudni, hogy kell utast vinni! Attól függetlenül, hogy rutinosabban vezetsz! Tudok így is 1-2 olyan embert aki városba nem emr menni meg ilyemsi aztán 20 éve van jogosítványa!
Szerintem direkt ne kövess el szabálysértést mert nem én, nem a rendőrfőnök, hanem egy másik rendőr fog ott állni és ha jogosan jár el, akkor a büntetés lesz vége. Hiába bizonygatod, hogy a rendőrfönci is rosszul tudja.
Haha, ne olyan rendőrőket kérdezz, akik akkor olvastak/hallottak szabályokról amikor felesküdtek.
Te csak úgy megkérdezed a "rendőrfőkapitányt"?
A te rendőfőkapitányod sem jól tudja.
Javaslom, olyat kérdezz meg, akinek ez a szakterülete és nem "csak" rendőr.
Válasz: Ha nem állsz meg és nem mennek utánnad, az azért van mert nem akarnak a halálba kergetni.
A rendszámod alapján a házatok elött megvárnak mire hazamész. Ennyi a nem megálásról.
Ez a 2személyt vihetsz e dologhoz, hogy a rendőrök mit tudnak és mit nem...
Megkérdeztem rendőr ismerősömet, ő szerinte 1 év után lehet csak vinni ahogy a kresszkönyvben van írva (erősködött hogy az 1 év de másnap mentem kresszvizsgára és véletlen elolvastam a könyvet ahová 2 év van írva mint a B-hez az utánfutónál). Megkérdeztem másik rendőrt, foggalma se volt róla, Megkérdeztem a rendőrfőkapitányt az azt mondta ha megvan a jogsi akkor lehet menni 2 személlyel.
Nagymotorokat amugyse szokták megállítani, szal szerintem simán vihetsz, én is viszek...
Kérdés: (ezt már több rendőrtől hallottam) ha igazoltatni akarnak és vmi nem stimmel nálad akkor ne állj meg, mert hogy nem mennek utánad. Ezzel nem akarok senkit se arra buzdítani hpgy ne álljon meg a rendőrnek!
CSak véleményt várok.
Szerintem is így van! Egyetértek! Ha normálisan akarok motorozni akkor az már szabályosan történjen!
Képzeljétek el h 125-ös motor 50-esként jogsi nélkül és akkor egy balesetben ha nem is te vagy a hibás te szívod meg mert nem hívhatsz rendőrt! Mert az rögtön papírokat kér meg iylesmi! És pl.: 200.000 -es kárt vagy egy 50.000 ft-os jogosítványt választasz!
A gyakorlat azt tükrözi, hogy ha normálisan motorozol és normálisan viselkedsz ha megállít.
(bár ha normálisan közlekedsz kicsi az esélye, hogy csak úgy megállít)
Akkor a ccm-et nézik, max megjegyzi, hogy nem biztos, hogy annyi az annyi. De nem foglakozik vele nagyon.
Ha viszont oka van, hogy megállított, akkor szigorúbbak!
szevasztok! olyan kérdésem lenne hogyha van 1 125cm3 mocid ami 33 LE! megvan ráá a jogsid! a fánkzabálók belekötnek hogy 33LE? meert 25-ös jogsival csak 11 KW-ig mehetsz! de a forgalmiba több van! ebbe belekötnek? köccke!
De ez a kétszemélyes dolog. Ha egyik rendőr se tudja egy kapitányságon hogy hogy van ez a dolog, akkor valószínűnek tartom hogy nem sok rendőr van tisztába a dolgokkal. Tudom hogy a rendőrőket nem szabad lebecsülni, de amikor egy új oktáviával nekitolatnak egy kövirágtartőnak és összetörik a kocsi oldalát, és sok hasonló esetet tudnék sorolni csak a környékünkön akkor nem tom mi legyen róluk a véleménye az embernek.....
Persze ha van a motoron!
Ha tök vízszintes, akkor lehet nem látják, de kicsi esély is van rá simán rögzítik.
Akkor pedig lekvárraltőltöttpéksütemény.
Te csak úgy megkérdezed a "rendőrfőkapitányt"?
A te rendőfőkapitányod sem jól tudja.
Javaslom, olyat kérdezz meg, akinek ez a szakterülete és nem "csak" rendőr.
Válasz: Ha nem állsz meg és nem mennek utánnad, az azért van mert nem akarnak a halálba kergetni.
A rendszámod alapján a házatok elött megvárnak mire hazamész. Ennyi a nem megálásról.
Megkérdeztem rendőr ismerősömet, ő szerinte 1 év után lehet csak vinni ahogy a kresszkönyvben van írva (erősködött hogy az 1 év de másnap mentem kresszvizsgára és véletlen elolvastam a könyvet ahová 2 év van írva mint a B-hez az utánfutónál). Megkérdeztem másik rendőrt, foggalma se volt róla, Megkérdeztem a rendőrfőkapitányt az azt mondta ha megvan a jogsi akkor lehet menni 2 személlyel.
Nagymotorokat amugyse szokták megállítani, szal szerintem simán vihetsz, én is viszek...
Kérdés: (ezt már több rendőrtől hallottam) ha igazoltatni akarnak és vmi nem stimmel nálad akkor ne állj meg, mert hogy nem mennek utánad. Ezzel nem akarok senkit se arra buzdítani hpgy ne álljon meg a rendőrnek!
CSak véleményt várok.
Képzeljétek el h 125-ös motor 50-esként jogsi nélkül és akkor egy balesetben ha nem is te vagy a hibás te szívod meg mert nem hívhatsz rendőrt! Mert az rögtön papírokat kér meg iylesmi! És pl.: 200.000 -es kárt vagy egy 50.000 ft-os jogosítványt választasz!
A gyakorlat azt tükrözi, hogy ha normálisan motorozol és normálisan viselkedsz ha megállít.
(bár ha normálisan közlekedsz kicsi az esélye, hogy csak úgy megállít)
Akkor a ccm-et nézik, max megjegyzi, hogy nem biztos, hogy annyi az annyi. De nem foglakozik vele nagyon.
Ha viszont oka van, hogy megállított, akkor szigorúbbak!
NAGY ember :) birom
Persze, hogy beleköthetnek. Ugyanis kilóg az A1 korlátaiból.
az a kép amin egy ezüst bandit van az véletlenül nem gyöngyösön készült?
http://foto.sportmotor.hu/g214...
amúgy: jólvan, elhiszem... nekem már nincs ilyen problémám
Sőt, higgyétek el sokkal többet és sokmindent tudnak, amiről ti azt gondoljátok, hogy nem.
valahogy énis igy gondoltam hogy nem nem ez lesz a fő ok amiért belémköthet a rendőr