Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ÁFA: 20%.
SZJA: 0% 18% és 36%.

Nem a kiskapukkal kell szarakodni, hanem betartani a szabályokat. Ez az ország azért tart ott ahol, mert mindenki kiskapukat keres.

Milyen alapon vártok megértést a rendőrtől, amikor azzal kezditek a bemutatkozást, hogy megpróbáltok lelépni, vagy szabálytalan a motor úgy ahogy van, vagy jogsi nincs, és sorolhatnám?
Hülyének nézitek a rendőröket ezzel a 125/50 dologgal, és sírtok, ha kaptok egy büntetést? Sírjak vagy röhögjek a hülyeségeteken?
nem olyan biztos hogy szükség lesz arra az életbiztosításra, ha már megpróbálja lerázni a yardot...
Sajnalom az adokulcs 25% ! De hogy amit leirtam abbol minden hulyeseg es csak tamadni tudjatok egy ember kivetelevel, ahejett a Megoldason tornetek a fejeteket az durva. A problemat megtalalni konnyebb mint megoldani, de ez itt folosleges... MERT SZERINTETEK NINCS MEGOLDAS? "Mindenre van megoldas" ezt nem egy nalatoknal bolcsebb es nevesebb ember monta el! De a problema megoldasa a felismeressel kezdodik, sajnos kevese jutnak el idaig. Ezzel nem utalatot akarok keresni magamnak de latom sikerult. Ezuton sajnalom (minden sertett). Csak azt nem kivanom hogy a magyar torvenyek kiskapuirol akkor szerezzetek tudomast amikor az ellenetek szol majd! Mindenkitol BOCSANAT

egy ketsegbeesett Tarsatok (remelem)
más yard helyett nem nyilatkozhatok, de.
Ha mindenki azt vallaná, amit te nem lenne értelme a munkánkak. Szerinted kik nyomozzák azokat a 100 millás tanulmányokat? Én és a hasonszőrűek.
Nem kötelező motort tartani. Ha nem fogadod el a szabályokat megbasszák a szádat. Ez van. Ha bevállalod, rettegj mindn menenél. Ha meg nem akkor fizess. Nincs köztes megoldás, betartatjuk a szabályokat, ha nem tetszik akkor is. És nem csak veletek, mindenkivel.
Van aminél csak figyelmeztet az ember, de ha egy 600-as motorral meglátnak közúton, ne adj isten megpróbálsz lelépni akkor legyen azért életbiztosításod.
Koszonom Hepi te vagy az elso aki a megoldast irtad le es nem a problemat.
a lehúzásokról:
aminek van értelme azért szívesen fizet az ember
pl nálunk jól felemelték az ingatlanadót maxi teljesítményadónk van stbstb
eredmény: szinte minden út aszfaltos, közvilágítás felújítva, gáz, szennyvíz, szelektív hulladékgyűjtés megtörtént
iskola óvoda polg hiv karbantartva felújítva
szinte minden rendben
DE fizetek reg adót meg 1000 mindent az államnak, és olyan tanulmányokért adnak ki több 100 millát amit egy általános iskolás is meg tud írni
és ez még csak azok a szétszórt pénzek amiről tudunk

és elvárják a becsületességet a TÖBBI EMBERTŐL?

az itt jelen lévő yardok is beláthatnák ezt is, tudom hogy ezt nem mondhatják ki.....

de most nem a 16 éves kőkemény lázadó hülyegyerekekről beszélek
pl venék egy 600as gépet, több 100al a rendszámos, átiratás bizt van minimum 60 mellé
tehát egyből 160 plusz amit évi kb50ezerrel egészül ki, vagy több a műszakikkal
és ezt azért mert évi 500km mennék közúton
te nagyon nem vagy itthon, hogy még az áfakulcsokat sem ismered. Szerintem maradj inkább kint. Mindannyiunknak jobb lesz az.
A szabálysértés eszköze a helyszínen elkobozható. Pont. És ne vitatkozz velem, talán jobban ismerem a szabályokat mint te.
Munkahelyemen dolgoznak elitéltek szeretettel várunk de azért kerüld el
Sajnalom chevy en maradok lazado mert nem tudom megerteni esz ervekkel azt hogy elhisszuk a kakira is hogy finom, es akkor lesz a baj ha mar a kaki is elfogyott...... Nem mindenki jar ebben a cipoben en tudom de en kuzdok a relativ dolgokert. Es majd meglaccik hogy mi lesz mast men megirom a sittrol hogy vegleg elvesztunk:) udv
Fustolgo! Csak egy kis informacio nem okoskodasbol, de a magyar adokulcs 35 vagy 38 %(nem tom de a kettobol az egyik), mig mas unios tagallamokban 18% kostal, tehat biztos lehet abban hogy az akar 20% kulombozet olyanok zsebebe kerul buntetlenul, akik legkevesbe sem erdemlik meg. Szoval ez a legnagyobb luxus ado europaban jelenleg. Es sajnos ezt olyan emberek szivjak be akik a becsuletes fajtaba tartoznak! Szoval vaoszinu olyanok mint Te En es igy tovabb.
Nem !De te elvagyámám tévedve kicsit többlesz az a birság mert aztis rádverik amihez semmi közöd (amit ha van biztid nemte fizetsz....)De téged ugysem lehet meggyözni,lázadó/feltaláló vagy
Nekem az az irgalmatlan árfekvés nem tetszik, amiért a rendszámot mérik egy 125-re. Néhány éve 350e. magyar pénzért vettem újonnan egy un. "távol-keleti" robogót, tokkal vonnyóval kereskedésből (a negyede ennek eleve áfa, ugye?) ; majd kiderül, h. a rendszám, regadó, a..kínja, 100-120e körül. A szerencsétlen ettől persze aztán bazira "nagymotor" lesz, pont ugyanúgy 80 körül van a vége, mint bármelyik japán vagy olasz ötvenesnek. Tehát az új, áfás vételár majd harmadáért kapok néhány papírfecnit és egy 25×10-es fémdarabot, ettől mondjuk ez a motor az autópályán ugye így is kész viccnek fog hatni... Elhiszem, hogy az adminisztráció pénzbe kerül, de hogy ennyibe... Tudtommal ilyen adóterheket még Mátyás király sem vetett ki, pedig állítólag akkor volt utóljára Mo.-n adófegyelem! A konkrét KRESZ szabályozást is lehetne firtatni. Egyáltalán létezik még valóban 45km végsebességű smk? Próbált mostanában valaki ilyesmivel életben maradni mondjuk, Pesten?
Kedves chevy! Ugye nem azt akarod mondani hogy a karokozas ugyan olyan komoly (a TE gondolkodasodban mint az ha embereket veszelyeztetsz?
Mert ha karokozas miatt megbuntetnek 10 20 ezerrel egy fa miatt mondjuk, akkor az az ugy ott le van zarva hogy vagy kifizetem vagy ledolgozom v(esetleg leulom nem tudom) mint az ha akar csak 10 zel tobbel mesz az uton es CSAK egy picit hibazol es kioltasz egy eletet.
Szerintem ez a ket dolog nem egy merlegre valo! udv
Rendben vettem dolgot es megbrobalok ezeknek a kiskapuknak utananezni mert Magyarorszagon mindent ki lehet kerulni. Az irasok alapjan ugyerzem nem vagyok tajekozott a dolgokban de mindenkepp utana jarok a dolognak es megirom tapasztalataimat mast nem amivel az en boromon tapasztalok az masoknak jobb lehet esetleg ha sor kerul ra, marbedig nagyobb az eselye hogy sor kerul ra. Mert az en (relativ) zarojelben mert biztos meg buta vagyok kicsit.. gondolkodasom nem tudja megerteni hogy a magyar torveny ennyire felkeszuletlen dolgokban peldaul olni buntetlenul, sikkasztani, es csalni buntetlenul DE ha a kozember megcsuszik egy kicsit csak egy kicsit akkor a kedvet is elveszik attol hogy eljen. Es termeszetesen nem vagyunk angyalok senki sem de az elethez valo jogunk meg van es ezt kemenyen korlatozzak bizonyos emberek es ez nem fer a fejembe hogy el kell fogadnunk hogy ado ado ado es persze hogy az embert felul a terepmotorra minden nelkul hisz ott mi lehet (hat sajnos nagyon is sok tortenhet de en akkor sem nyugszom ebbe bele ez az en makacssagom) mindenesetre koszonom reszben felvilagosito irasodat. Megprobalok helyesenirni eztan:) Es koszonom hogy idosebb letedre nem azt mondtad hogy mit akarok itt ezzel a dumaval es hogy nem mondtad hogy hazudok... Beke veletek
" Mindenesere en nem veszelyeztetek emberteket es a tobbi terepes srac sem de az az igazan nagy baj amikor foldesen keresik az embert es miert? mert semmi roszat nem tesz" Tudod azértvan más országokban az azonositó(igen smk-cross-quad)mert nemcsak embert veszélyeztetsz,tudod kárt ott is tudsz okozni.
Motoron egyszerű a dolog, mert ha magadat nem veszélyeztetve közlekedsz akkor másra sem vagy veszélyes. Fordított logika (lógiga ) de igaz.
Látod, te is használod a kulcsszót! KÖZÚT
Ami megvan nyitva a forgalom előtt (és lehet magán út is) ott igenis a mindenkori hatályos KRESZ szabályok érvényesek! És mindenkire ugyanúgy vonatkozik.
Lehet dühöngeni, de gépjárművet vezetni nem kötelező. Aki pedig azt teszi, annak el kell fogadni (és be kellene tartani) a rá vonatkozó szabályokat.

Én sem vagyok szent, nyugi....de nagyon odafigyelek, hogy legalább másokat ne veszélyeztessek.
Kedves Gino! Probalok helyesen irni, fiatal letemre elek muveltnek erzem magam hogy megegyezzunk a dologban, mert amiket irtam annak sajnos(sajnos) a legtobbje igaz es vegigviheto (nem biztos hogy ilyen motoros talalkozas soran ezt csak en vetettem fel, de nem alaptalanul) de mindenesetre nagyobb csalasoknal igen es ennek tanuja voltam! De en felhaborodasomat leginkabb az okozza hogy ha terepen motorozol amit foldesen kozelitez meg akkor miert kell hogy vadasszanak rad az isten tudja mien falu utan, amikor meg csak nem is veszelyeztetsz emberi eletet. Es hogy ugyanolyan buntetest kaphatok mint mondjuk te (ezzel nem bantani akarlak csak pelda) egy gyorshajtasert amit nyilvan kozuton teszel meg embereket veszelyeztetve?
Nem ékezet hibákra gondoltam.
Én is dolgoztam 5 évig külföldön.És?
Attól te még magyar állampolgár vagy! Nem vagy te elbújva ezért.
Engem meggyanúsítottak azzal, hogy hazacsepésztem az osztrák rendszámú (osztrák jogosítvánnyal vezetett) saját nevem lévő autómat, mikor hazajöttem vele. Mellesleg közel 1 éve azzal jártam haza. Találsz egy rendőrt, aki rádhív még néhány ellenőrző szervet és véged. Nekem is vissza adták a kocsimat, hogy akkor mégsem.....1 év múlva! Elég sok pénzembe került a hiánya, plusz a költségek. (mert a kocsit nem tudtam kivonatni a forgalomból és fizetnem kellett mindent)

Ha úgy mész el külföldre, hogy soha nem jössz haza, akkor úszod meg ezeket...talán.
Gino en kulfldon dolgozom egy ideje, es a helyesirasert bocsi de gyorsan irok(az ekezetek pedig az angol billentyuzet hibai:)) Szoval magyarorszagon csak azt a penzt es ingosagot, ingatlant vehetik el ami ott a neveden van illetve megkerestel, hiaba unio de a magyar allam egy masik allam penzet nem veheti el hacsak nem utalod haza a penzt!
Tudod az embert elegge megriasztja amikor egy biztositasi csalast(ami nem szabajsertes igazan) az orra elott zarnak le ugy hogy te tudod az igazat es atlatod h mi minek a koetkezmenye,es rajossz arra hogy csak megfeleloen kell feleszulni a dologra a magyar jogrendszerben, es azert gondoltam h irom nektek ezt a doldot , mert a komolyabb ugyeket tiszaznak bizonyos emberek ily modom akkor egy ilyen mtoros dolog nem lehet problema nem tom( ja es en a terepmotorosok taborat erositem maximum keresztezem a kozutat) mert ugy erzem hogy ha valaki ezt az eletvitelt alkalmazza akkor jobb ha a hatarait terepen senkit sem veszejestetve vegzi mert ha itt hibazol akkor ok felkelsz es tovabb, de ha szerpentinen hibazol akkor, ha tuleled akkor futhacc HA tuleled! Mindenesere en nem veszelyeztetek emberteket es a tobbi terepes srac sem de az az igazan nagy baj amikor foldesen keresik az embert es miert? mert semmi roszat nem tesz
Ja, csak ha nem nyertél alottón, akkor előbb-utóbb dolgoznod kell és akkor lesz fizetésed....
Ma már szinte előírás, hogy folyószámlára kapják a dolgozók a munkabérüket és akkor szépen leemeli (vagy egyből a munkáltatódtól) a tartozásod.

Szerintem nézz utána a dogloknak, mert kicsit mintha "szatyorban" élnél.
A helyesírást is gyakorolhatnád, mert igen súlyos hibákkal írsz.
Lehetnek elméleteid....
Próbáld ki a gyakorlatban, aztán majd utána számolj be róluk!

ui: Szabálysértés nélkül is bevihetnek, még az sem kell hozzá. Sokmindenben hiányosak az ismereteid.
Jah es az apeches penzbuntetest Ha nincs ingatlanod v ingosagod tehet nem behajthato csak buncselekmeny eseteben toltheted le szabalysertesnel kozmunka illetve tallonba kerulsz
Eoszoris elnezest A szembekopos dolog az tenyleg durva DE tudomasomban van hogy komoly dolgokat usztak meg igy emberek ahogyan ezt az elobbiekben leirtam... Abban nem vagyok biztos h a hejszinen lefoglalhtja e a rendor a motort mert barkie is a a motor a szabajsertessel szemben a tulajdonjog erosebb! Az apech szoba sem kerulhet mert csak magyarorszagra er a keze el kulfoldre nem ezt is szemejesen tapasztaltam mar. Es hogy tudd voltam mar a rendoregen sajnos es szabajsertesert nem szoktak bevinni az embert( marpedid helyszinen max kpm se invitalast kaphatsz)
A motorral nem kelek at a hataron u hogy kiesett ez is. Bocs de megvedem irasat ismereteim alapjan.