Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

vagy rendőr
Szevasztok! Szívesen beszélnék olyannal akinek már volt dolga rendörökkel. msnen.címem kuruczd14@hotmail.com. azért nem itt a fórumon mert itt csak olyanok vannak akinek redszámos motorja van és okoskodík.
sztem egyébként a 125/50 egyértelműen bukás de 250/125 nem lenne rosz ötlet
kÖSZI, SOKAT SEGÍTETT

Itt nagyábol leirják hogy számolják http://totalbike.hu/magazin/kozelet/behozatal07/

Mi van ? Ha igazad van, akkor nem éri meg megtartani, de valaki csak 30-35 e Ft-t mondott, mivel régi motor....

Akkor most mi az igaz?
sztem vagy 90.000ft
Hello !

Vettem egy rd 125-öst, megvannak a külföldi papírjai... Körülbelül mennyibe kerülne lerendszámozni ?

Kösz: Ricsi
8-as alakot minden korlátlanosnak kell kortól függetlenül. :) Csak van hogyha leteszed pl. 16 évesen az A1-et, 2 év balesetmentesen, akkor 18 évesen mehetsz a korlátlanra. De hallottam h ezt be akarják szüntetni. :S
Hát ez csak rizsaszöveg szerintem( persez igaz csak nem ez a lényeg, meg pénzt is csinálhatnak vele rendszeresen mert eddg az éves biztositáson kivül nem kellett a kismotorokra fizetni most legalább behajthatnak vizsgadijakat is, amugy szlovákban is rendszámosak az 50esek) , ezekmellett tuti kiszürnék az 50/125ös papirozott gépeket, amugy meg a " TERMÉSZETKÁROSÍTÓ TEREPMOTOROSOK KISZÜRÉSE" na ezt kikérem magamnak az endurosok és krosszosok nevében,
Nem 1 simson miatt fognak szivozni az tutti...amugy ha eddig volt kötelezöd a simora akkor semmi gond......
"Van és kész..."
Mindenre ezt mondod a rendőrnek?
Hali Mindenki!

Tudjátok mi az oka annak,hogy rendszámoztatni akarják az 50ccm-es gépeket is? Érdekes kérdés... Megválaszolják itt.
Nem a 125/50-esek baszogatásáért.
Még egy kérdésem van. Unokatesómnak van egy simsonja, ami új kora óta a családé. A "gépsátán" benne van a korban, de papírjai ... hát nincsenek. Ez ügye "93 előtti, így ezt a motort nem lehet rendszámoztatni. Mehet a kukába?
Ja és ez a rendszám nem rendszám már 2004 óta zajlik. 2009-ben sem fogják bevezetni. Ha mégis akkor is ugyanakkora szabálysértéssel fognak közlekedni a jelenlegi motorosok mint most. Most okirathamisításos játék (50es papír --125re) akkor meg semmi sem lesz a kéteseredetű motorokhoz.
Nekem is van egy 93-as gépem, de szerintem ha akarnám se tudnék róla bármilyen információval szolgálni. Van és kész...

ennyi. hali
amúgy van ilyen hogy korlátlanra akkor kezdheted a vizsgát hogy tolsz egy 8as alakot vele. Amivel én vizsgáztam azt ha megtolja valaki akkor megérdemli hogy meglegyen a vizsgája..
Ugyanmár ez a hülyeség teteje. Én ezzel a 21 évvel talán 1 vmiben egyet értek: vannak oan 17 éves fiúk-lányok h én 1X űen nem mernék melléjük beülni vagy inkább nem szívesen. Talán mert ismerem őket és oan reflexeik vannak mint egy lajhárnak a másik meg az alkata miatt talán (kórósan sovány pl.). Mondjuk a motor más de ha tom magmaról h gyenge meg balfasz vok nem viszek vele személyt. Hála az égnek elég jó erőben vok :) Most is haverom volt barátnője fogja kocsira lerakni de az vmi borzalmas h már nem tom hányX járt rutinon de 1Xűen nem tud váltani. Én 12 évesen tanultam emg egy trabanton. :D Nem tom h érzékem volt-e hozzá de 1X se fullasztottam le a motorral meg semmi bajom se volt.
Na összefoglalva: Én ezt úgy csinálnám meg a 21 évet mint h A1 után 2 évre (ha balesetmentesen megy vele) akár 18 évesen A korlátlan: Ha van elég fizikai ereje egy 300 kilós motort megtartani akkor menjen (bár azt húzósnak tartom h 25-ös után 1300). Nah vmi hasonlót autóhoz is.
Sorry a kisregényér remélem segít a véleményem megértésében. :D
Szerintem abszolut nem azért csalnának. Évi 800Ft teljesítmény adót, és 4500Ft biztosítást fizetek, 50esre 4000 évente, nemsok mit van csalni. Inkább trafipax:S Amugy olyanokat rebesgetnek hogy B kategoriát felemelik 21 évre. IGaz lehet? Mit tudtok róla?
Ott a pont.PONTOSAN ERRŐL VAN SZÓ.
Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér(asszem valami ősi dakota közmondás).
Mondtam már, hogy én mit szeretnék? Szeretnék repülni, jetskizni, egész nap gyúratni magam, kubába nyaralni, vadvizi túrára menni... stbb.. Nem mindent engedhet meg magának az embert. Szomorú de elég sokan abszolút nem engedhet meg magának hobbit.
miért ne találna? Attól függ mit tanul. Pl. egy számtech végzettséggel nálam többet fog keresni.
ja fősulival relmljük talál valahol valamikor ojjjat amiből telik majd motorra is...
fősulis vagy, oké, hajrá, remélem olyan szakmád lesz, amivel megengedhetsz magadnak egy komolyabb motort. AMit írtam nem csak neked szólt, hanem főleg azoknak, akik azt a dumát nyomják, hogy nem tudnának motorozni, ha nem csalnának a rendszám, adó, stb. költségeken. Akkor ne motorozzon. Ez az én véleményem.
nem senki nem tart pisztolyt a fejemhez, csakhogy nem divatból motorozok/nék, mert az akkora királyság...egyszerűen már kiskoromban magávalragadott, és azóta
én épp fősulis vagyok, mellette dolgozom, sőt mikor hazaérek, még ott a kert...de ez már az én gondom

amúgy a felháborodásom arra irányult, hogy mindenki úgy oldja meg ahogy akarja ezt az egészet...vagy elkapják, vagy nem

egyébként én pl nem elcsalni akartam az adót, csak érdekelt, hogy fojtott (nem megpiszkált, és agyontuningolt) 125-ös használható e 50-esként. ennek utánajártam, hivatalos személyeket is megkérdeztem, és felvilágosítottak, hogy lehet, hogy csak annyi a teljesítménye amennyi, de attól még 125 ccm. ha elkapnak, jobban ráfizetek, mintha rendesen fizetném a járulékos költségeket. tehát maradt a keresgélés.

amúgy amellett vagyok én is, hogy ne csaljon senki, viszont akkor már olyan körülményeket kéne teremteni, hogy aki akar, annak ne essen nehezére, ne kelljen még egyet húzni a nadrágszíjjon
ez a nem baszom át a többi magyart
Ez egy szokás sajnos
Jó én sem 125-s jogsival megyek de ERDŐBE utcára is csak annyit ameddig bemegyek az erdőbe
Gino, valamiben egyetértümk El sem hiszem
Lippy, már korábban írtam ide: valaki pisztolyt tart a fejedhez, hogy motorozz? Ha megnézed mennyi költsége van LEGÁLISAN egy motornak és megveszed akkor jó. Ha elkezdessz csalni mindennel akkor ne állj elém és verd a melled, mert csak minimálbéres vagy.
Én hitelre vettem motort. Újjat. És? Két diplomával 10 év tanulás után hadd keressek már annnyit, hogy egy hitelt a lakáshitel mellett kii tudjak fizetni! De nekem mindenem legális, bejelentett, adózott, stb. Mert ha már magyar vagyok, akkor nem baszom át a többi magyart, még ha a kormánnyal nem is mindig értek egyet.
ezek igazak de mondjuk itt 125-s DT kell mennek a rendőrők (találkoztam 2vel erdőbe rendesek voltak mert visszabólintottak ) de van amikor DR-Z vel
Mostha adott a cross-os helyzet akkor egy DT elől nem nagy dolog meglógni DR-Z-nél már neccesebb