Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia!

Olvastad a levelezésedet?
Helyes Fater Nem is szabad utolsó nap dolgozni

Elég volt erre az évre.....no nem a pénz keresetre gondolok...hanem fizikailag....el fáradtam.
Nem megyünk el motorozni ? Meg leshetnénk mi ujság a nagy Badacsonyban.....van ott egy jó ember.....meg nézhetnénk él-e még?
Sziasztok!Betársulok a holnapi napra Pogi!Holnap szabászgép lepucol,kifuvat ,lezsiroz oszt kész.A maradék szabim fedezi a többit ez évre.Bár lesz még évzáró buli-de szabi alatt melóhely felé vétek közeledni.
Tudok példákat saját rokoni körömben is akinek szerencséje volt a külhoni munkavállalással. Nekem már nem nagyon van kedvem 30 év csövezés után világot látni. Elég a nyári csavargás is a robogóval.

http://youtu.be/wdESAMIX5Fs
Holnap még benézek a melóhelyre....el pakolom a csavarokat meg minden kacatot,össze takarítok....és erre az évre be is fejeztem a munkát.
Talán találok valamit....kint....mint a Hondalaci....ő is kiment,jól is tette
Felénk is megfogyatkozott a táppénzesek száma, inkább dolgoznak betegen.
Ne is mond, kifogtam egy olyant hogy még azt is elátkoztam aki megcsinálta. Az a csodálatos elektronika, az fogja egyszer elhozni a világvégét nem a maja naptár.
Persze a kajajegy....havonta jár
De ha beteg vagy....arra a hónapra le is huzzák azt is. Kurva világot élünk....
Megyek én kereket pumpálni De csak akkor ha értem jössz a mozdonyoddal
A pároméknál is így megy ez, ha táppénz akkor nuku kajajegy.
Vasútra kerék pumpálónak jó leszel.
Vagy megirigyelt és ő lett a vidék betyárja.
Év végi "jutalom" Ha nem voltál táppénzen akkor adnak némi nemű pénzt....azaz így honorálják meg ha betegen bejársz dolgozni és nem mész el a dokihoz...persze ha valaki volt pl 2 hetet betegállományban,akkor arányosan kevesebbet kap. De az árányt nem értem....mert sokkal-sokkal kevesebbet kapott az aki beteg volt.
De jövőre nem folytatom ezt az ipart.....keresek valami rendesen fizető munkát....
Azért itt sokan úgy mennek mint a világtalanok, jó része saját magának köszönheti a buktát.
Roppant gyanús vagy Te nekem , beugrottál a türelmi zónába is? Honnan lett ennyi pénzed?
Meg egy fékkart....és matrica szettet
Szerintem ez előre látta a sorsát....
Be mentem...és mi volt ki írva az ajtóra?
-El költöztünk ! Keszthely .... .... ...sz alá

Be ugrottam a Havasi motoros boltba és vettem ott 2 ezerért normális szíjat és 6,5 grammos görgőket. De nem igazán lett jó......9,5 kellene de az nem volt. Most a telet ki húzom ezekkel....és tavasszal egész görgő készletet veszek és ki kisérletezem hogy melyikkel megy gyorsabban....Persze ez a felállás se rossz,de így 60 a vége....a régi görgőkkel 70 volt. Azok már el vannak laposodva egy kissé....
Jah...és vettem új akkut is
Kicserélték az ékszíjadat?
Na látom....itt sincs minden rendben
http://youtu.be/Iz5GY6t4_zU
Á.....kb olyan gizda mint a csibe,meg amugy is......a vevőnek mindíg igaza van
Azért előtte nézd meg milyen súlycsoportban boxoltok, nehogy arra ébredj, hogy az intenzíven pihensz,és különféle csövek lógnak ki belőled Csak szépen és kulturáltan.

Meg van még a papírja....szépen holnap vissza viszem és meg mutatom a boltba ahol vettem. De olyat beverek az ürgének hogy össze borítja a polcokat
Szart árulni ahhoz van eszük......
Az sem jó ha puha, meg az sem ha kemény. Jó legyen!
Épp ez az......tapintásra sokkal lágyabb puhább mint a régi .Most akkor ?
Elqrták a sütésnél és kemény lett. Gumiszíj helyett bakelitszíj lett.
Nagyon helyes! Mindig úgy megyek, hogy azon töröm a fejem, melyik kretén mekkora baromságot csinálhat, aminek én iszom meg a "levét". Ez már több esetben is segített. Jó elgondolás, ha látom, hogy nem fogja megadni az elsőbbséget inkább lassítok. Már többször bejött. Mint most a havazáskor. Mennek mint a birka , nem veszik figyelembe , hogy szinte nincs fékhatás.