Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Teljesen le vagyok amortizálva. Tennivaló adódott, és elfáradtam, mint a csibe a negyedik pohár "gyógyszer" után!
A hajtás nem szűnik meg mert ha egyszer kapcsol a kuplung akkor csak azután oldódik ha egy bizonyos fordulat alá csökken a hátsó kerék sebessége, ezáltal a rugók vissza tudják húzni a pofákat. Magyarul lejtőnek lefelé is hiába engeded vissza a gázt a hajtáslánc nem old. Nálam kb. 5 km/ó sebességnél old a kuplung, addig nem és ezért van hogy kisebb lejtőn lefelé is kell húzni a gázt mert a motorfék miatt lassulna a motor, persze ha nem szakadéknak megy lefelé.
nekem abban a pillanatban megszünt a hajtás amint vissza engedtem a gázt.....Pedig volt pár meg csúszásom tegnap
Azt jól tetted. Amikor elpereceltem a szörnyeteggel pont az volt a baj hogy hiába engedtem vissza a gázt a hajtás nem szűnt meg, míg ha van kuplungolási lehetőség szabadonfutó lett volna a hátsó kerék és nem tör ki oldalra.
A gumikat le engedtem már tegnap De nem gáz ha megcsúszik....vissza engedem a gázt. Szerintem meg ezzel jobb/azaz könnyebb a téli közlekedés mint egy váltos motorral.
Szia!
Gondolom hogy a letaposott és jeges hó a legrosszabb, de ha óvatosan robogsz nem lesz baj. De sírj, lesz az még rosszabb is amikor el kezd olvadni és kialakulnak a jégbordák. Szerelj a cipődre két deszkát azzal lesíelsz a melóhelyedig. Azért a váltós motor jobb ilyenkor, mert lehet kuplungolni ha esetleg megcsúszna a hátsó fertály. Ereszd le a gumidat valamennyire hogy nagyobb legyen a tapadási felület.
Szia
Itt meg olyan minden mint a jégpálya....az utakon jéggé letaposott hó Rug a Dio mint egy ezres gép,nem is tudok 15km/h-nál többet menni.
Valószinű reggel is azzal megyek....nem baszok el napi 1200ft-ot buszra....
Jó reggelt!

Tegnap este leevickéltem nagy nehezen, hála a kevés autónak viszonylagosan nyugodtan. A befejezetlen csatornázásnak köszönhetően még katasztrofálisabbak a körülmények, a kihelyezett korlátokat korlátokat is elfektette a viharos szél. Azért 25-30-l lehetett síelni, bár néhol a szél teljesen lefújta a havat ott még a 40 is elérhető lett volna. A tárolóban már csak két motor árválkodott, a biciklisek is letették a szamarukat. Délelőttre a belváros már egész jól járható lett, de felénk már nem olyan jó a helyzet, legalább is két keréken biztosan nem. Most a napsütötte helyeken még majdnem olvad is. Talán nem lesz utánpótlás és így marad. Érdekes volt látni hogy B. szt. györgy után egy szem hó nem volt és feketék voltak az utak.
Azt meg nem tudom megmondani hogy 50 ccm-s quadnak miért kell B-s jogosítvány. Az elején azt hiszem nem kellett csak később változtatták meg. Pedig azzal aztán lehetne közlekedni télen a havas-jeges utakon is esés veszélye nélkül is.
Jó reggelt

Zima van...............
"A kutya is csak reggelizésre jött elő a házikójából."

Én azt hallottam , hogy ölben viszed ki ugatni!
Szia Laci! Jó kis gépnek néz ki, csak én azt nem értem miért kell hozzá "B" kategóriás jogsi!
Be lepett benneteket a hó?

Én is voltam boltban délelött....rug a gép mint állat Lassan el lehet evickélni,mit mondjak....élveztem egy kicsit ahogy a sok balfasz autós töketlenkedett de a tücsökpöcs robogó szelte a havat
Azért csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel, ne akarjál beledögleni a motorozásba. Hétfőig még eshet olyan hó hogy nem is tudsz kilépni az ajtón, a szélről ne is beszéljünk. Nemrég jöttem meg a boltból és majdnem lefagyott az arcom olyan erős szél fúj. A kutya is csak reggelizésre jött elő a házikójából.
Sziasztok!
Zalaegerszeg környéken Drz-s motoros társakat keresek!
Itt is kurva nagy hó van.......el sem tolták mifelénk....de én nem adom fel,akkor is motorral megyek dolgozni ,még ha a beledöglök is
Ennyiért komoly autót lehet venni......
Azt hiszem ma este nem kell motorra ülni, akkora hó van már hogy még az autók sem igen mennek. Élelemmel is jól fel kell készülnöm, mert ki tudja mi lesz az időjárással az éjszaka folyamán.

Na kérem.....esik a hó Éppen jókor....nehogy már meg könnyítse az utolsó munkanapokat az idő járás....
Az hagyján ha csak lóg de mikor így durrantanak is vele ?! Akkor van a robbantott csirke!
Majd előkeresem valahonnan, de hogy a quadhoz is?