Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Fasza....kamikaze azért ne legyél felelőtlen autós miatt.
A minap hazafelé jövet be mentem a körforgalomba....a jobb oldalról be jött volna elém egy picsa,természetesen a bal kezében a mobil telefont szorította a kurva fejéhez...elé álltam és mondtam neki hogy engem is hívjon fel..... Még jó hogy nem jött elém...meg is ruháztam volna rendesen...
Minden szép fényes és főleg tükör sima a hajtásnál.....és a kuplungnál. Szerintem szar volt az anyaga a szíjnak....ennyi. A régit miért nem ette meg....? Az csak töredezett és nem hiányzik egy borda sem,ha valami gáz lenne a hajtásnál....akkor azon a szíjon is lehet ne hasonló jel.
Kibaszott ventillátorok.....tele szívták a gépemet porral De ki fujattam és most csendesebb is
Tegnap kijött elém egy autós csak úgy tudtam elkerülni a karambolt hogy elrántottam a kormányt és a szembejövők sávjába szerencsére nem jött semmi, különben választhattam volna hogy kivel ütközök. Fékezni már nem volt időm. Beszélgetett a vezető a mellette ülővel és elfelejtett körülnézni, egyébként is takarásban volt a parkoló autóktól. Nagyon kell vigyázni mert amennyi eszetlen közlekedő van az már szinte kibírhatatlan. Pedig már egy ideje a mellényt is hordom hogy jobban figyeljenek de hát...
Tudom , mert a gumisoknak én szoktam kezelni-javítani a berendezést.
Nagyon oda kellett figyelni.
Eléggé szétmállott az biztos.
Roppant gyanús vagy Te nekem , ezzel a "poros számítógép"-pel?! Nem a nyakadat olajozod, erre való hivatkozással?
Ebben igazad van, de lehet , már a tajvani ékszíjat is hamisítják. Vagy elaludt a "kici tajvani" a hőkezelésnél és kissé túlmelegítve elégett a szíj gumi anyaga , és hajlás helyett recsegett. De azt mondta a "kici tajvani" , hogy jó az még a buta európaiaknak megveszik úgy is.
Taiwan nem egyenlő Kína.
Szerintem ez egy "olcsó" ékszíj volt, alighanem kínai, és szárni ment. De azért nézd meg a hajtás kerekeket, nincs-e rajta sérülés.
Ennyire nem mehetett tönkre ilyen hamar. Valami oka kell legyen.
Majd később vissza nézek.....szét kell szednem a számítógépet tisztítás céljábol.....kicsit poros belűl
Dehogynem...a taiwani szar!
A malossi meg nem a mi pénztárcánknak való.......de nem is adok érte leg közelebb 4500ft-ot.
A Lenci 1700-ért vett ékszíjat.....és mit mondjak kb 4 pogi méretű ember ki jönne belőle de bírja az az 1700ft-os ékszíj
http://robogoalkatreszek.com/Ő innen rendelt azt hiszem....
Na majd jobban utána nézek ennek a méretnek, mert a táblázatomban nem ez a méret a megfelelő. A taiwani ékszíjat meg nem leszólni, jók azok. A gyári is az volt, nem repedezett és ment vele rendesen a robogó. A Malossi jobban elkopott mint a gyári ugyan annyi idő alatt, vagy is távolság alatt.
AF-28 zx
Az ékszíj papírján ez a méret áll : M23-15,5
642X15,5
Buyer no:19030

Ennyi és nem több......
És a többi méret, az hol marad? Azok is nagyon lényegesek, még az ékszíj szöge is számít, nem is kicsit.
Méretet katalógusból néztem ki, nem tudom pontosan milyen a robogód. Azért kérdezem melyik verzió van neked. Jobb, akarom mondani valamirevaló ékszíjak közel 10 000 Ft körüli áron mennek.

Javítom az első számsort....(bocs de most ébredezek)
642X15,5

64215,5
Vagy így...M23-15,5-642!
Ez a mérete....ezzel ment 70km/h-val.
Jó minden....csak a szíj anyaga volt gyatra,mivel made in taiwan potom 4500 ft-ért. Mentem vele kb 3 hónapot vagy 4-et.
A régi szíj meg van,repedezett de arrol nem hiányzik egy borda sem.
Melyik dio típus a robogód? Most nézem van belőle több is. Az Egü oldalán nézd meg a szíjválasztékot.

http://www.egumotors.hu/13-hon...
méret: 645X18X30X8,5

cikkszám: 23100GR1-753 vagy 23100GZ0000

Bando cikkszám: 27.3704/7

Elvileg a 90-s évjárattól ez a megfelelő ékszíj.
Már megvan, Honda Dió.
Szia!

Ez nem jól néz ki, itt valami nagy gond lehet. Vagy az ékszíj anyaga, de ennyire hamar talán nem kellene szétrongyolódnia. A mérete megfelelő? Variátor és a kuplung jól működik? Mennyit futott ezzel a szíjjal a motorod? Milyen motorod van? Elfelejtettem.
Szétszedtem....ilyen lett az az ékszíj amit vettem bele.
Az ám
De valóban ugy szívja,mivel a tank lent van .Sokkal alacsonyabban mint a karbi....
"ebbe benzin csap nincs...azaz magának szívja a lét...."
Teljesen olyan mint Te vagy, mert Te is magadnak szívod!
Rokonmotor.