Én mint a sivatagi vándor csak egy üveg körtepálinkával rendelkezem, az is csak "Vilmos" De el ne mondjátok senkinek, mert még jönnek a szag után a muslincák.
Ilyen korán? Egészségedre! Majd estefelé talán lesz nekem is részem benne a 30 evés osztálytalálkozón. Persze csak módjával, mert holnap meg kell látogatnom a véremet. A motorozás lassan átfordul kényelmetlen tevékenységbe hiszen esik az eső.
Az engem nem zavarna , hogy az olaj csak "szivárog", mert a lényeges a nyomás megléte elsősorban. Ha a nyomás megvan, és a bowden nem szakadt , akkor már nagy baj nem lehet.
Szia!Csibe a motoron sajnos minden rezeg.Az átfolyásmérőkkel pedig az a gond,hogy impulzusokat adnak csak ki,ami mondjuk meghajt egy digitális számlálót,azt is hozzá kell venni-illeszteni.És az csak mondjuk legyen 6 számjegyes-előre vagy hátra számol egyet minden impulzusnál.Tehát ezt állandóan figyelni kell,hogy mennyi.Az olajszivattyu ha megáll akkor pár perc is elég a boldogsághoz.Az olajzás 3 modon hibásodhat meg
-megszünik a szivattyumeghajtás,ekkor semmi olajat nem kap,
vagy elszakad a bowden-ekkor 100 as keveréket kever álandóan-ha a meghajtás megvan,
-vagy az olajcső szakad-csuszik le-ill a benne lévő szürő tömődik el.
Erre a háromra csak a bekevert benzin ad megoldást megnyugtatóan.
Itt az olajszivattyu képe.A meghajtás a főtengelyről.Vezérlése a gázkarról bowdenen,alaphelyzetben 100 as keveréket kever,max fordulaton 25 ös keveréket.igy átlagban olyan 35 ös jön ki.a bowden egy excenteren keresztül mozgatja a mennyiségállitó rudat ami egy szűkülő furatban mozog igy a KÖRÜLÖTTE ÁTFOLYÓ OLAJ MENNYISÉGÉT TUDJA SZABÁLYOZNI.az olajat egy csavarszivattyuszerű megoldással nyomja,ami a főtengelyről kap hajtást.
Olyan nagyon kicsit szerintem nem! Gondold el! Mész 100 kilométert , elfogy 4 liter benzin, ez az út kb. három óra, tehát 30-as keveréket számolva 0,5 deciliter / óra.
Ha a bowden elszakad-akkor alpkeveréket-100 ast csinál,ez édeskevés.És ezt nem lehet látni nálam mélyen az ülés alatt van,burkolva.Maajd valami mikrokapcsolót ráeszkábálok,ha lesz időm.Az első motoromon ráadásul a meghajtótogazás müanyagból volt.Le is vásott-meg is szorult annál is m inden tönkrement.Abban kevert olajjal járok,mert azzal járok vidékre.Ezt a mocit a városban használom csak-ill használtam,ezért aztán nem is nézegettem annyira.
Itt az olajszivattyu képe.A meghajtás a főtengelyről.Vezérlése a gázkarról bowdenen,alaphelyzetben 100 as keveréket kever,max fordulaton 25 ös keveréket.igy átlagban olyan 35 ös jön ki.a bowden egy excenteren keresztül mozgatja a mennyiségállitó rudat ami egy szűkülő furatban mozog igy a KÖRÜLÖTTE ÁTFOLYÓ OLAJ MENNYISÉGÉT TUDJA SZABÁLYOZNI.az olajat egy csavarszivattyuszerű megoldással nyomja,ami a főtengelyről kap hajtást.
A bekeverés sokkal biztosabb. nem ismerem azt a szivattyút, ha látnám jobban lehetne szólni hozzá, hogy megéri-e foglalkozni vele.
Ha van egy félmilliós robogód , akkor talán.
Mert mi nem is vagyunk olyanok!
Van egy lityi vadkörte pálinkám.....ma szerintem elég rendesen rá járok
Ilyen korán? Egészségedre! Majd estefelé talán lesz nekem is részem benne a 30 evés osztálytalálkozón. Persze csak módjával, mert holnap meg kell látogatnom a véremet. A motorozás lassan átfordul kényelmetlen tevékenységbe hiszen esik az eső.
-megszünik a szivattyumeghajtás,ekkor semmi olajat nem kap,
vagy elszakad a bowden-ekkor 100 as keveréket kever álandóan-ha a meghajtás megvan,
-vagy az olajcső szakad-csuszik le-ill a benne lévő szürő tömődik el.
Erre a háromra csak a bekevert benzin ad megoldást megnyugtatóan.
http://www.conrad.hu/conrad.ph...
Elnéztem a hozzászólást, rosszat jelöltem előzményként, ezt akartam kérdezni mert ez már jóval kisebb átfolyást is mér:
Igaz ez sem tökéletes, de nem találtam szivárgó folyadék mérésére szolgáló műszert.
Ha van egy félmilliós robogód , akkor talán.