Rátettem a töltőre és ha tölti egy ideig, utána megnézem hogy eldöntve szivárog-e. Amennyiben ereszt úgy már nem teszem bele a motorba, elég volt egyszer látni a kifolyó sav hatását.
Nekem mintha rémlene, hogy miután feltöltötted, majd áll vagy 2 napot töltésen, utána állítsd pár percre fejtetőre, hogy a felesleges elektrolit ki tudjon folyni! És gyííí te ménes!
Sziasztok!
Sikerült vennem akkuba való hígított elektrolitot, a helyi festékboltban, potom 230 Ft-ba került 1 liter. Mindjárt fel is öntöttem az akkut és ráakasztottam a töltőre. A cellákba kb. 30 ml oldat került, így már ellepte a lemezeket a folyadék. A maradékot meg eltettem jobb időkre hiszen nem romlik meg. Egy motoros boltban adták a tanácsot hogy hol tudok venni. Váltottunk néhány szót az ilyen akkukról és azt mondták szerintük nem szabad felönteni mert ez így jó. Tudomásuk szerint amikor beleöntöm a beüzemelés során a savat az utána megkocsonyásodik, ellenben ha utólag pótlom a folyadékot az már szivárogni fog a zárókupaknál, hát nem tudom mit higgyek?
Most szívatsz? Lassan három hónapja nem esik eső. Komolyra fordítva a szót, hol lehet ilyen oldatot venni vajon? A benzinkúton csak néztek hogy mit akarok venni.
Na emberek megint okosabb lettem. Beszéltem a Tomival ( a másikkal ) és mondta hogy az akkuja teljesen kiszáradt. Ma hozta el az akkustól aki felsavazta neki. Na mondom akkor kiszedem az enyémet is és megnézem, hátha... Felbontottam és azzal szembesültem hogy teljesen üres, nem is tudom eddig hogyan bírta. Ezeket az akkukat úgy árulják, hogy gondozásmentesek, ja ha lemerül dobd ki és vegyél másikat. Azt néztem hogy elvileg lehet venni előre beállított savsűrűségü oldatot, de hogy hol azt nem tudom.
Azt mondta , hogy ez is egy kereső akar lenni mint a firefox , vagy a gugli! Csak ilyen szar erőszakos, és nem jönnek rá, hogy ez visszatetszést szül?! Akkor sem telepíteném ha fizetnének érte!
Ha nem akkor 0, 06 amperóra árammal töltsd. A 0, 1Ah. sok neki.
" Nem kell befélni"!
Tedd amit mondtam.
Sikerült vennem akkuba való hígított elektrolitot, a helyi festékboltban, potom 230 Ft-ba került 1 liter. Mindjárt fel is öntöttem az akkut és ráakasztottam a töltőre. A cellákba kb. 30 ml oldat került, így már ellepte a lemezeket a folyadék. A maradékot meg eltettem jobb időkre hiszen nem romlik meg. Egy motoros boltban adták a tanácsot hogy hol tudok venni. Váltottunk néhány szót az ilyen akkukról és azt mondták szerintük nem szabad felönteni mert ez így jó. Tudomásuk szerint amikor beleöntöm a beüzemelés során a savat az utána megkocsonyásodik, ellenben ha utólag pótlom a folyadékot az már szivárogni fog a zárókupaknál, hát nem tudom mit higgyek?
Komolyan ,nekem is volt már száraz akkum,és pont ezt tettem vele és jó lett