Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na halihó!
Két napig nem voltam aztán mi minden történik itten...
Phoenix persze lelked rajta aki szereti szedegetni az idomokat az tegye csak meg de pl ha jól emléxem nem említetted a friss olajat ami többet ér a téli elrakáskor mint az összes többi...
2 hetente beindítani meg tényleg hülyeség. Mennyit járatod? 1 órát mert ha kevesebbet akkor nincs értelme de egyébként meg mint minden járműnek ennek is a terhelés alatti melegítés az ami jót tesz nem az üresben járatás. Ha meg nem indítod be csak 10 percre azzal többet merítesz az akksin mint amit visszatöltesz..
Akksit kivenni megint csak értelmetlen. Be kell fektetni egy 5000ft os csepptöltőbe és ráakasztani a mocira, az majd rendben tartja az akksit nem a téli indítgatás. A motor hidegen veszettmód kopik neked nincs fűtött garázsod így gondolom van egy fasza kis 0 fokos olajad... na az nem fasza. Amig lehet hagyd békén majd tavasszal bepöffented. Ja igen még valami az akksihoz. Mint tanultuk középiskolában az akkumulátor egy kémiai folyamat részeként termel nekünk feszültséget. Hidegben ez a folyamat lelassul-- ebből az következik hogy az akksi nem megy tönkre csak a potenciálja csökken. Ha felmelegszik akkor a kémiai folyamat felgyorsul és az akksi megint jó. Ellenben ha a kandalló mellett tárolod azzal felgyorsítod benne a kémiai folyamatot és sokkal gyorsabban kinyiffan. Még valami nem csak a zselés hanem a savas akksit is kinyírja ha bizonyos szint alá csökken benne a feszültség ami nagyságrendileg 10,7 V. Ezalatt egy visszafordíthatatlan folyamat indul el az akksiban és tönkremegy.
Az meg hogy az akksisav kifolyik nem valószinű. Annak bőven van előjele amikor már kezdenek oxidálódni a saruk meg ilyesmi akkor lehet tudni hogy gond lesz az akksival, érdemes akkor cserélni. A teletankolás még a simson meg mz korában volt ajánlatos persze attól függetlenül hogy a cat nem valószinű hogy berozsdál kárt nem teszel benne így ez nem gond és legalább teletankkal kezded majd a következő szezont .
Az hogy megmozgatod időnként az tényleg nem tesz neki rosszat azt meg lehet játszani mert némely szimering tényleg hajlamos a letapadásra. Na azt hiszem két napnyi kommentemet most bepótoltam .
joszef.petro kinek a pap kinek a papné nekem a lánya
Én már dőltem el. Az öreg Hondámra meg vigyázok. Yuasa akkuval, kifolyócsővel.
Josef elég ha a géped eldől ,és te nem vagy a közelében . a savas aksi zárókupakjainak levegöző nyílásán szépen elkezd folyni a sav , és lehet az bármiylen minőségi aksi .
Nedves Zöődlapát collega!Nem kell megvenni mindenféle sz@r akkut , és nem fog folyatni !
Hát remélem nem lesz vele gond! Most vettem nyáron, és csak ilyenre volt pénzem.... Mindegy talán nem fossa össze magát ilyen gyorsan! Aztán amint lehet cserélem majd!
phonix a savas aksi elég necces a gépben , mert ha egyszer valami okból elkezd folyni belőle a sav , akkor az vissz mindent mint a piroshetes
En meg azt mondom ne tegytek le telre
MIndig menni kell.Jol fel kell oltozni.Igaz 2-3 ev mulva teljesen lerokkantok izuleti betegsegekben,dehat ugy is rovid az elet
Még téli tanács: kéthetente érdemes levenni vasról és ráülni,
hogy a teleszkóp-szimmeringek ne száradjanak ki és ne öregedjenek el.
(és ha már úgyis ráültél és nem vonattad ki, lehet snow-catezni)

Ja, én is inkább csak olvasgatok, ritkán jutok el az írásig.
Bár egy régebbi szóváltás kapcsán elkezdtem "pimpelni" egy szép
GAY-rózsínű Cat-et

De ha egyszer írok... nem tudom abbahagyni...

Usa e-bay-en 7500$ 2007-es cat... Meseszép, KÉK
Figyu amikor a kerítést csináltad ugy készült hogy a végén leváktátok olyan egyenesre a ferde léceket,vagy kiszámolgattátok az ugy raktátok föl.
Bocs csak tréfáltam,én az olajat míndíg ugy cseréltem hogy elötte beletöltötem egy másikat avval megjárattam azt leengettem(az jó volt utánna a kocsiba)és csak utánna raktam bele a frisset Csak én erről halgatok mert tudom hogy baromság,de a mai napig meggyőződésem hogy az csak úgy tiszta külömben szétkopik a blokk Micsoda faszság,na most őszintén?
Szóval van agymenés itt is bőven
Amúgy az én akksim nem zselés, hanem savas!
Nem tudom...

Az én lelkem azért akkor nyugodt, ha tisztán teszem el télre. Azért egy szezon alatt rakódik le ám egy kis kosz az idomok mögé is!

De amúgy kösz a velős hozzászólást. Elég lett volna egy : "Én máshogy szoktam" is! De hát akkor nem te lennél...
Kedves mindenki:ez nem simson vagy Mz hogy rózsdásodjon a tankja,én soha a redvás életben nem tankoltam tele eggyik motoromat sem és mindenkit megnyugtathatok egy redvás szem rozsda sem volt bennük soha.
Az idomok lebontása a kitisztításukért?ez valami brutál.Minek?Miért?micsoda ökörség ez?olyan kosz van a thunderket idomai alatt Vagy olaj vagy mi a szar,Na mindegy lelked rajta ha szeretsz műanyagokat feszengetni meg csvarokat elhagyni
Azzal hogy az aksit kiveszed semmi nem történik,tehát kiveszed és töltőre rakod pontossabban,ugyanis a zselés aksikat csak úgy lehet megölni ha egy bizonyos feszültség alá süllyed bennük a kraft azt kuka
Annál rosszabbat meg hogy 2-hetente beindítod nem is tehetsz de ezt már szénné tárgyaltuk.
Amúgy ha senki nem csinál semmit akkor sem lessz semmi baja,sőt ha tiltatod minden zord téli este akkor sem,elöbb döglik meg a sóderágyban,vagy eladod mert unod,mint hogy ezek számítsanak
csatalakozok phonixhez "tank tele" és havonta egyszer üzemi hőfokra
felfűteni "ezzel megmozgatod az aksiban rejlő erőt"
Szia!

Én a következő lépéseket szoktam megtenni téli altatás előtt:

1. Lebontom az idomokat, alaposan, megtisztítom a mocit, aztán idomok fel, mosás kívülről.

2. Teletankolom ( ha tele van benzinnel, nem rozsdásodik a tank belülről)

3. Akksi kivesz, motor letakar! Szép álmokat!

Ajánlatos a téli hónapokban olyan 2 hetente beindítani a motort, járatni egy kicsit!

Szerintem mást nem érdemes vele csinálni!

ui.: Nem vagyok ám eltűnve! Minden nap olvasom a fórumot. Csak nem nagyon tudok mihez hozzászólni. A tapasztaltabb kollégák úgyis frappánsabb válaszokat tudnak adni az újdonsült, és leendő cat-tulajoknak, akiket ezúton szeretnék üdvözölni!
sziasztok,
mit tegyek a Cat-tel, ha már idén nem használom?
egyelőre benn áll a garázsban, de valahogy úgy akarom eltenni, hogy ne tegyen benne kárt hogy tavaszig álldogál
cseréljem le az olajat és úgy tegyem el? vegyem ki az akksit? fújjam le a láncot?
a nyáron jutottam hozzá, korábban nem volt másik nagymotorom, nem igazán vágom, hogy mi árt és mi használ ilyenkor
tudnátok segíteni, hogy mik a fontos lépések ilyenkor?
kösz
Helló mindenki!Csak a magad hevében beszélj he...
Ugy tudtam az itteni foumozok csak ivasban kemenykednek egymassal
jav = lemaradsz
Szia. Valóban néztem adatlapod s kb 6 km, milyen kicsi a világ s erre is laknak catosak, nem is gondoltam volna.S mivel mások tanácsolták,hogy itten keménynek kell lenni a fórumon nem pudingnak s találkozhatunk szemben egymással de utánna megfordulok s letollak mint bányába a talicskát s ha nem érsz utol akkor lemeradsz na ez valóban acélos vicc volt örülök, hogy megkerestél szia
Szia Anikóspeed!

Örülnék ha Cat-et választanád, mert akkor sűrűbben jönne velem szemben egy márkatárs. Ugyanis én nagykátai vagyok, Te meg itt laksz a szomszéd faluban.
köszi a segítséget. jó fej vagy, szia
nono, nem társat keresek s nem tartok senkitől s ha egyxer nincs palim akkor nincsen csak öszinte voltam s szeretem a tempót az bizti, lásd az exem 1000 hondával 2.04 bírt a ringen én azzal a motorral 2.25 az övé elég gyorsnak tünt, nekem nem ért le a fülem de a bukóm igen az utólsó balos ban s azért szeretnék catot mert az olyan nőies na jó vicceltem csak amelyik nő motorozik az picit fiús hobbit űz, van női kamion sofőr is s postás is s tűzoltó is
Engem elegge lehulyezett haverom,amikor hazaertunk angliabol.En leszedtem a taskakat,utanna meg elmentem motorozni a kornyeken.