Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem baleset......és ha mondjuk véletlen a krosszpálya baszta vóna szét. és én ezt a Yamahának bevallanám, akkor már nem hiszem, h olyan biztos az a garancia. Persze ez csak feltételezés.
A Yamaha kereskedésben ahol dolgozok garanciaidőn belül minden olyan szimmeringhibát garanciában javítunk, ami nem balesetből ered.
jah elfelejtettem hozzátenni, hála Istennek azota kifogástalanul működik, miota másodjára csinálták
sziasztok
1. nem cserélik ki gariba, csak max ha van vmi sérülés a telószáron, mert akkor teloszárral együtt cserélik
yamahánál 10.000 Ft egy szimmering, amit ha ügyes vagy megvehetsz 3000ért is
2. olajat meg tudom mondai milyen kell bele, de lehet hogy benne van a szervizkönyvben is
3. szakszerű cseréről annyit, hogy havernak is cserélték már, és azota kotyog a teloja
enyémet is cserélték, de aztan ugyanugy kiment a szimmering, másodjára gariba cserélték telószárral együtt (lejött a krom réteg a telóról)
Elhiszem, de attól még ne bíztass hozzá nem értőket arra, hogy megfelelő szakértelem, adatok és szerszámok nélkül elkezdjenek futóművet szerelni egy motoron. Yamaha szervizben dolgozok, és éppen elégszer láttam, hogy ez az otthoni szerelés hogy szokott végződni. Egyébként ha a szimmering hibája nem balesetből ered, ingyen és szakszerűen kicserélik.
nekem nem volt még ilyen gondom hogy ne csillapított volna,vagy annyira megéreztem volna h kevesebb olaj volt benne...még élek
Főleg miután szigorúan tilos teleszkópból kiöntött olajat visszatölteni, és ha folyt a szimmering, akkor már nem is tudhatod, hogy mennyi olaj folyt el. Ezek után hogy töltenéd fel az ELŐÍRT mennyiséggel? Egy alulcsillapított teleszkóp pedig életveszélyes.
olaj mennyiségtől nem fog sehova menni az életed..
jó igen,feltételeztem hogy a benne levő olajat kiönti 1 üvegbe és majd visszatölti+ tölt még hozzá egy kevés 5w-s olajat...ez nekem már természetes,azért nem írtam.
Mellesleg ezt simán megcsinálják garanciába.
XLZX! Felhívnám arra az apróságra a figyelmedet, hogy a teleszkópszimmering cseréből kifelejtetted az olajat, ami nem egy elhanyagolható tényező. Aki otthon a szükséges olaj mennyiségének és minőségének ismerete nélkül nekiáll szerelni, nem jót vagy nem eleget tölt bele, annak a garancián kívül mondjuk az élete is rámehet.
Részvétem a szarvasos palinak. Ma mikor jöttem Hódmezővásárhelyről a 47-esen egy kocsi gázolt el egy hapsit. Hordágyon feküdt már mikor odeértem de még élt mivel beszéltek hozzá. Motor az árokban totálkáros lett.
Nagy szavakba már elmondtad. kösz. Részleteibe meg ha akarod, nem hiszem, h magam csinálom.De azért kösz
Tudom, h melyekre gondolsz. Kösz
volt már sok motorom...szereltem már eleget
Szatymaz! amugy könnyü megtalálni mind a kettö boltot, nem szeretném reklámozni!
kösz. de te hova valósi vagy, h így vágod?
ha magad csinálod akkor ajánlom Szegeden a Francia utcai illetve a Petöfi Sándor sgt-i motorosboltokat! az áraik barátságosak! Sajnos én is tudom milyen árak vannak!
ha nem megy akkor megtalálsz itt a fórumon és elmondom mit hogyan..
Hát ez kibaszott jó, azért megvárom, h mit válaszolnak.
de ha a szervizkönyvet elolvasod akkor rájössz hogy a szimeringet garanciában nem cserélik ki! én igy értelmeztem!
Bevallom, h nem a garázsban nőttem fel mint eggyesek, nem sértésként mondom.
Kalmárnak az árai tartanak vissza. De most küldtem egy E-mailt nekik, h mit vállalnak, mennyiért.
Én is inkább vinném garival mert ha elveszik akkor szivacs, bár nemtom még mennyi van hátra belőle.
Én idöpontot szoktam kérni! általában másnap vihetem! szerintem kalmárnál nem 12ezerbe van! Nekem a kuplung bovden csere 300Ft+anyag volt! ami ugye 20 perc max! de ha magad cseréled és valamit szarul raksz össze, észre veszik ugrik a garancia!
Kösz mindent. Lehet, h az 1 órát választom.