akkor szerintem a hiba oka valahol a gyujtás felől keresendő.... gyujtótekercs-vezeték-elektronika-trafo... többet nem tudok segiteni de sok sikert és ha jó lesz akkor motorozz sokat
Elmondom hogy mi lett már megnézve!
gyertya ki lett cserélve kalbi kétszer ki lett takarítva, a benzincsap adja az anyagot rendesen, tank tiszta, benzin lecserélve,tanksapkát is leszedtük, szelephézag rendben, kompresszio is jó, légszűrő teljesen tiszta,
asszem ugy nagyából ennyi amit megnéztünk de minden tökéletes
Heló!
A gyertyáról annyit állapítottam meg hogy a gyujtás tökéletes olyan szine van amilyennek kell lennie, viszont nem kap benzint !
De azért kössz a segítséget!
Heló!
Már mi is néztük az elsők között a tanksapkát, és ahogy levettük egyből megjavult de utánna ugyaz az lett megint vele(nem tettük vissza teljesen) meg a benzint is lecseréltük akkor is beindult egyből ment minden de utánna megint.
Én már találkoztam ilyennel... pontosabban nem én haveromnak volt xt 125je! reggel elindult vele hidegen ment aztán 2-5km múlva megált, és akármit csináltál nem indult be. aztán később kiderült h megfosott a gyujtáselektronika és amikor felmelegedett akkor nem adott szikrát. de lehet az is h a tankból nem folyik a benzin.... vagy amit könnyen meg tucc nézni az a köv: ha csak szivatóval pörgetve megy akkor kevés a benzin és később meg leáll olyan is lehet h a tanksapka nem ereszt át és vákum lesz a tankban és nem folyik le a benzin a csövön.... mikor vársz vele akkor elmegy a vákum és ulyra letud folyni(sztem ezt nézd meg ingyen van vedd le a tanksapkát és kiderül) vagy csak annyi a baja h szar a benzin benn...
Valami csak nem jó. Lehet, hogy valami kosz van a tankban ami eltömíti a karbit, vagy (ha van, még nem néztem soha) a benzinszűrőt.
(Nekem a kawán tréfálkozott picit a benzinszűrő, mielőtt teljesen eltömődött. Hol ment minden henger, hol nem. Ezt persze egy 200 km-es út megkezdése után kezdte, és az út hazafelé lett volna. Hazaértem valahogy, szétszedtem, majd benzinkúton vettem kb. 150 Ft-ért szűrőt utána jó lett.)
Sokat segítene, ha a leállás után kitekernéd (kitekernék) a gyertyát. Szakértő azonnal meg tudja állapítani, hogy gyújtás nincs (lucskos a gy.) v. benzint nem kap.
Annyira nem bonyolult szerkezet ez, lehet, hogy szakértőben van hiány...
Helló mindenki!
Az xt men egy olyan hiba lépett fel amit a mai világban még nem tudnak orvosolni!
Tünetek: hidegen nagyon nehéz beindítani, majd ha beindult akkor kb 3 km t lehet vele haladni utánna leáll, de 3 km t is csak ugy megy ha huzom a szivatót és magas fordulaton pörgetem!
Bevittem a yamahához kitisztították a kalbit beállították az alapjáratot minden faja volt. Mentek vele egy probakört mentem vele én is egyet, minden működött. Aztán ahogy indultam haza egy pár km után megint ugyan ugy leállt. Azóta is ott van a szervizbe és probálnak rájönni hogy mi baja van mert minden tökéletes rajta. Már 3 szor átnéztek mindent és minden jó,de mégse megy!
Esetleg ha valaki találkozott már ilyen hibával az irjon már!
jah és plussz sebességet az tud adni, hogyha előre raksz egyel nagyobb fogaskereket. asszem 15ös a gyári és 16ost felraksz! kicsit lassaban gyorsul, de végre többet fog vinni . (és persze ugyanannál a tempónál kevesebbet fogyaszt, mert nem pörög annyit! )
szasztok.... nekem is van egy xt-m jó nem az uj kiadású hanem 96os de az 120-130at ment (kicsit felkéne ujitani mert most 110et megy) de annak nem tudom h gyárilag mien kipufogólya van mert azzal a dobbal jobban megy mint ami most van rajt sportdob... csak a hangja jobb :)))) gyári dob magas fordulaton is több erőt képes kisajtolni a kis gépből.... a karbi felől sztem! nincs folytás mert az nagyon viszafogná fel sem pörögne rendesen! az enyémben nincs semmi azt tudom.. de ha szétszeded nézd meg :))
Folytásról én sem nagyon tudok, de valami ami némi plusz lovakat és sebességet adna valamilyen ötlet?
Illetve sportkipufogó milyen rában van ezekhez? A héten elment mellettem egy sportkipufogós XT 125 mondom a többieknek, hogy nekem is ilyenem van meg milyen jó a hangja, erre ők, nem ez biztosan nagyobb volt, mondom NEM!
Nah szóval nagyon szép hangja volt!
Xt-be van fojtás, a kipufogón kívül?
Mert nekem a békéscsabai Yamaha szalonba azt mondták h a karbi környékén vagy benne van egy szűkítő gyűrű, ami lefojtja a moci teljesítményét. Ez az A1es kategória miatt van?
Várom a válaszokat! Amm jöv héten szétszedem, belenézek, mert lejárt a gari!
hétfőn forgalmi vizsga lenne 1 kérdésem azaz 2
1, valahogy elkeveredett azaz EÜ-s papírom ( vöröskeresztes ) és az lenne a kérdés h hallottam ha viszem a segédmotor jogsit ( azt mondjuk muszály is ) azt elfogadják ez a papírka helyett mert elvileg már ahhoz kellett .
2, nem tudom h ez változó e minden városban hogy a jogsi kérvényezéshez bekell jelentkezni ?
sziasztok!
Mai nap 155 kmter tettem meg mondjuk a mátrába akartam menni de délelőtt amikor arra indultam esett fönt az eső Aztán a környéken barangoltam jóvolt jólmegy ez a kis gép
gyertya ki lett cserélve kalbi kétszer ki lett takarítva, a benzincsap adja az anyagot rendesen, tank tiszta, benzin lecserélve,tanksapkát is leszedtük, szelephézag rendben, kompresszio is jó, légszűrő teljesen tiszta,
asszem ugy nagyából ennyi amit megnéztünk de minden tökéletes
A gyertyáról annyit állapítottam meg hogy a gyujtás tökéletes olyan szine van amilyennek kell lennie, viszont nem kap benzint !
De azért kössz a segítséget!
Már mi is néztük az elsők között a tanksapkát, és ahogy levettük egyből megjavult de utánna ugyaz az lett megint vele(nem tettük vissza teljesen) meg a benzint is lecseréltük akkor is beindult egyből ment minden de utánna megint.
(Nekem a kawán tréfálkozott picit a benzinszűrő, mielőtt teljesen eltömődött. Hol ment minden henger, hol nem. Ezt persze egy 200 km-es út megkezdése után kezdte, és az út hazafelé lett volna. Hazaértem valahogy, szétszedtem, majd benzinkúton vettem kb. 150 Ft-ért szűrőt utána jó lett.)
Sokat segítene, ha a leállás után kitekernéd (kitekernék) a gyertyát. Szakértő azonnal meg tudja állapítani, hogy gyújtás nincs (lucskos a gy.) v. benzint nem kap.
Annyira nem bonyolult szerkezet ez, lehet, hogy szakértőben van hiány...
Az xt men egy olyan hiba lépett fel amit a mai világban még nem tudnak orvosolni!
Tünetek: hidegen nagyon nehéz beindítani, majd ha beindult akkor kb 3 km t lehet vele haladni utánna leáll, de 3 km t is csak ugy megy ha huzom a szivatót és magas fordulaton pörgetem!
Bevittem a yamahához kitisztították a kalbit beállították az alapjáratot minden faja volt. Mentek vele egy probakört mentem vele én is egyet, minden működött. Aztán ahogy indultam haza egy pár km után megint ugyan ugy leállt. Azóta is ott van a szervizbe és probálnak rájönni hogy mi baja van mert minden tökéletes rajta. Már 3 szor átnéztek mindent és minden jó,de mégse megy!
Esetleg ha valaki találkozott már ilyen hibával az irjon már!
Itt még nem jelentkezett, csald el ide ha megtalálod.
Illetve sportkipufogó milyen rában van ezekhez? A héten elment mellettem egy sportkipufogós XT 125 mondom a többieknek, hogy nekem is ilyenem van meg milyen jó a hangja, erre ők, nem ez biztosan nagyobb volt, mondom NEM!
Nah szóval nagyon szép hangja volt!
Xt-be van fojtás, a kipufogón kívül?
Mert nekem a békéscsabai Yamaha szalonba azt mondták h a karbi környékén vagy benne van egy szűkítő gyűrű, ami lefojtja a moci teljesítményét. Ez az A1es kategória miatt van?
Várom a válaszokat! Amm jöv héten szétszedem, belenézek, mert lejárt a gari!
Van itt közöttetek olyan leány aki futár egy piros XT-vel, tuning kipufogoval, piros-fekete B-star kabátban..? Őt keresem..
Üdv mindenkinek, egy másik futár....
1, valahogy elkeveredett azaz EÜ-s papírom ( vöröskeresztes ) és az lenne a kérdés h hallottam ha viszem a segédmotor jogsit ( azt mondjuk muszály is ) azt elfogadják ez a papírka helyett mert elvileg már ahhoz kellett .
2, nem tudom h ez változó e minden városban hogy a jogsi kérvényezéshez bekell jelentkezni ?
előre is kössz
Ha vagytok írjatok?
Nincs valamelyikőtök a közelből nevezetesen zalából, mert a tegnapi nap folyamán ez X-es xt 125 mellett mentem el.
Ádám
Mai nap 155 kmter tettem meg mondjuk a mátrába akartam menni de délelőtt amikor arra indultam esett fönt az eső Aztán a környéken barangoltam jóvolt jólmegy ez a kis gép