Köszi
Azt hiszem én is elvégzem a műveletet.
Végre a hőmérséklet már megfelelő. Csak száradjon még egy kicsit az út. Nem szeretném össze csapni a csilli-villi motoromat.
zárásként: hogy miért eszünk ennyi cukrot, és lisztet? mert kurva olcsó...
cukor 200 huf, liszt 100 alatt ( nem kisker, hanem ipari mennyiség) /kg
ehhez jön még a víz, mert az a kenyér amit sütök az majdnem 2 dl vizet és 30 dkg lisztet tartalmaz és kb fél kilós...
Ez így csöppet olcsóbb, mint pl a hús... ez van... mi fizetünk, és éhesek maradunk, majd megint fizetünk, és hamar megéhezünk... nos ennek intettem be... azt hiszem egy életre...
Nagy egyszerűsítéssel: amit a szervezet nem használ el a vércukorból, abból lesz a zsír...
A mézet is fenntartással kell kezelni, de ha reggeli órákban nem jut szénhidráthoz a szervezet, nem indul be az anyagcsere...
Ami fontos, az az, hogy nem csodát kell várni ezektől, hanem a szervezetünk valódi energiaigényéhez illeszteni a kalóriabevitelt, mind mennyiségen, mind minőségben.
Azért ha minden cukrot mézzel pótolsz, nem vagy sokkal előrébb. Igaz, hogy a méz nem rakódik le annyira a szervezetben és egészségesebb mint a cukor, de a kalóriatartalma borzalmasan nagy!
A zöld teás dolgot már"elmentettem" a savanyúság nem gond nekem. Nyáron sokszor iszom Török nemzeti italt(ájrán) natúr joghurt,só,szénsavas ásványvíz. Az ismerettségi körömben mindenkit ki lehet zavarni a világból ezzel az itallal,de én bírom nagyon. A cukrot is tudom nélkülözni,mert a Viragos haver méhész is.
A lidl-ben van egy kék zacskós fajta, onnan veszem a joghurtot is... ha savanyú, akkor tegyél bele mézet...
Az elején nem mondom, hogy zökkenőmentes lesz, de nálam működik... sokáig két-három lidl-s gyors sütött kakaós, meg meggyes táskát meg ilyeneket ettem, ez olyan kevésnek bizonyult, hogy elmondani nem tudom.
esetleg tedd hozzá a citromos-teás vizet... hátha...
A térdeim anno a low kick miatt mentek tönkre... a futást még bírom, de sokszor tudatják velem, hogy valami nem kerek...
ámde: a közérzetem a kaja megváltozása után elmondhatatlan mértékben változott. Havonta egyszer biztosan volt egy komolyabb fejgörcsöm... nos kb 3-4 hónapja nem volt...
Nagyon igazad van. Sajnos ülő munkát végzek, nincs más mint a mozgás. mondjuk este 6 után nincs zabálás. Ennyit tudok egyenlőre. Ezt a zabkásás dolgot megpróbálom.
Látszik rajtad, nem kétséges. Amikor az utolsó túrán voltunk október végén én is 86 kiló voltam, mert csak gyúrtam és zabáltam mindent ész nélkül. Most fél év elteltével 75 kiló vagyok, és minden cuccom lötyög rajtam. Utálok a kajálásban nélkülözni, inkább eszek amit szeretek és le mozgom. Amúgy a 40 perc sajnos kevés. Egy alkalommal egyszerre minimum az egy óra, de 1,5 az ideális. Nem mindegy a pulzus sem, se túl magas, se túl alacsony nem jó. Nyilván mindenki másképp reagál... nekem bejött a mozgás, és brutál módon lehet vele fogyni! Én sem futok, nem bírja a térdem.
felállok a futógépre, beállítani a legmeredekebb emelkedőt, és 4,5 km/h körüli tempóval gyalogolni rajta felfelé 1-1,5 órát! Izzadsz, ömlik rólad a víz, ont mintha kocognál sík terepen, csak a térded nem megy szarrá. Lehet közben zenét hallgatni, stb... Nyilván a leg kellemesebb ha szép környezetben kocogunk a szabad levegőn, de nekem a térdem 10 perc után bemondja az unalmast. Hiába... a több mint 15 év vékony nadrágban (vagy néha rövidben) való motorozás megtette a hatását, a térdeim tropák.
erről pár mazdás akinek felhígult a motorolaja, illetve pár Renault-os tudna mesélni, amikor a turbónál kezdte kajálni az olajat... ott sincs hogyan leállítani a vasat...
Ezzel egyet kell, hogy értsek meg nem is...
Ősszel minden második nap 40 percet toltam az eliptikus tréneren zsírégető módban... semmi nem történt. Lecsökkentettem a gyorsan felszívódó szénhidrátok bevitelét, és kihagytam a liftet az életemből... naponta 2-3 alkalommal fel a kilencedikre... kis edzés gyanánt, de a megváltozott munkám miatt az edzést el kellett felejtenem...
Az eredményt te is megjegyezted... Ezért mondom, hogy kell a mozgás, de a cukor/liszt kombinációt tartom az elsőszámú bűnösnek...
Egyszer azért összekavarodott a szabály Misi barátomnál. Fiat Uno 1.3D. Valami szimering elszállt az adagolóban egy próbaút alkalmával, és az Uno nem akart megállni, sőt leállni sem akármit csinált vele a cimbora. Úgy pörgött szegény mint egy versenymotor,de csak nem akart kikönyökölni. Végül ötödikben lefékezve lefulladt nagy nehezen. A saját motorolaját ette a hibás tömítésen keresztül, úgyhogy itt a motorolaj is tüzelőanyag volt. Persze nem élte túl az Uno.
A xilit (nyírfacukor) kegyetlen jó találmány... Gyakorlatilag nem erőltetem meg magam a diétával, most húsvétkor a főtt sonka, torma ilyesmi simán fog lecsúszni, de kb 3 hónap alatt dobtam le 7 kilót...
A felfújt termékeket kell messzire kerülni. Simán megennék 2-3 vajkrémes szalámis zsemlét reggelire, aztán 11 órakor kiesik a szemem az éhségtől... E helyett zabpehely joghurt reggel 8 körül, a kávéban sincs semmi ami megdobja a vércukromat, és simán kibírom ebédig... nem éhezek, és szeretem a hasam :)
Az élelmiszeripar kegyetlen nagy hazugság...
Inkább sütök-főzök...
Nem is kell. Sokszor azt olvasni, hogy a jó alak 30%-ban mozgástól, 70%-ban kajától függ. Na ez szerintem egy baromság. Fél éve, mióta rendszeresen mozgok (nem csak gyúrás) kocogás, stb... akármit és akármennyit ehetek, nem jön fel semmi. Mellesleg nézz meg néhány sportolót, a legtöbben azt esznek amit akarnak, mert mozognak és felgyorsul az anyagcseréjük. Heti 2-3 szor 1-1,5 óra aktív mozgás, kocogás, bringa, tenisz, úszás vagy bármi, és szabadon lehet enni, súlygyarapodás nélkül. Nyilván ha meglévő súlyunkból fogyni szeretnénk, vagy többet kell mozogni, vagy kevesebbet enni. A legtöbb ember 30 éves kor felett csak úgy ehet meg akármit, ha rendszeresen mozog, különben elhízik mint egy disznó! Vannak kivételek, de ritka.
Megtiszteled a húsvétot rendesen, gratulálok becsületedre válik. Így nem egyszerű a diéta. Nekem a kaja nagyon a gyengém. 2 hete kínozzuk magunkat az Intruderes haverommal (spinning,spinracing,trx) úgy néz ki túlélem, de diétázni azt nem fogok.
Azért ezzel a témával jól fedobtam a labdát, büszke vagyok magamra
Végre megint szerelésről, tapasztalatokról és jól alátámasztott szakvéleményekről szól a fórum...
Lehet,hogy már írtam,de van egy szerelő cimborám akinek a benzin(gázolaj,LPG,stb.) szigorúan tüzelőanyag,mert az üzemanyag, nem feltétlenül hajtóanyag is egyben! Lásd fékfolyadék,fagyálló,motorolaj,váltóolaj mind üzemanyag, de nem megy tőle a motor. Ezt így verték bele a suliban. Ez már majdnem sok nekem,de nem lehet téveszteni, mert nem!
Én már csak azt bánom, hogy nem dokumentáltam fényképekkel. Elszörnyülködhettünk volna egy darabig...
Igen, tudom, hogy folyadék, nem olaj, de így könnyebb volt gépelni telefonon.
Autóelektronikai műszerész az első szakmám és ott - mivel tanultunk szerelést is alapfokon- eléggé a fejünkbe verték...
Azt hiszem én is elvégzem a műveletet.
Végre a hőmérséklet már megfelelő. Csak száradjon még egy kicsit az út. Nem szeretném össze csapni a csilli-villi motoromat.